Gość: Anka IP: *.aster.pl 20.09.07, 08:36 Mam nadmiar kań lub kani, czy można po obsmażeniu dodać je do bigosu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f serce sie kraje - i z zazdrosci :-) i z żalu.... 20.09.07, 10:06 Jezeli masz naprawde taaaaki nadmiar, i nie wiesz co z nimi zrobic, to oczywiscie, ze mozesz - beda wyplnieniem jak boczniaki lub pieczarki, choc nie zastepuja innych grzybow lesnych jesli chodzi o aromat mocny. Boszsze... kanie do bigosu... Zazdroszcze! Jako wypenienie tak, ale na koniec, bo w calym procesie bigosowym, to znikna calkowicie. A i tak najlepiej z tym nadmiarem urzadzic part kaniowe - i smazyc je na masle bez panierki, ech! Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: Kanie a bigos 20.09.07, 10:44 Ale szczesciara z Ciebie! Jak ja bym chciała mieć ten "nadmiar"...Nie jadłam ich od trzech lat,a tak mi sie marzą cieplutkie,z patelenki... Ide cierpiec i wspominac ten smak :( Odpowiedz Link Zgłoś
naura Nie słuchaj przedmówców. Kania do bigosu się nie 20.09.07, 19:43 nadaje. Jest twarda i włóknista. Tak naprawdę jest to bardzo pośledni grzyb, który nadaje się wyłącznie do usmażenia jak kotlet - jeśli nie ma lepszych grzybów. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: Nie słuchaj przedmówców. Kania do bigosu się 21.09.07, 16:23 Kania na masełku albo nawet oleju. PYCHOTA!!! MNIAMMMMMM Rydze lepsze ale tylko one. Tylko gdzie są te rydze? :-(. Ostatnio PRAWDZIWE RYDZE widziałam hmmm, powiedzmy JAKIŚ CZAS temu :-). Żyra Odpowiedz Link Zgłoś