Dodaj do ulubionych

Przesoliłam duszone maślaki

IP: *.aster.pl 30.09.07, 11:54
co robić,czy dolać wody i zrobić zupę?
Obserwuj wątek
    • Gość: ania_m Re: Przesoliłam duszone maślaki IP: *.pools.arcor-ip.net 30.09.07, 11:59
      przesolone potrawy ratuje gotowanie w nich ziemniaka, wiec pokroj ze 2-3 na
      kawalki i do gara. powinno pomoc. jesli nie, faktycznie dolej wody i zupa gotowa
      • ba_nita Re:Z grzybami to się nie sprawdza. 30.09.07, 12:09
        MOżesz ewentualnie dodać sporą ilość cebuli i śmietany ale to też zależy od tego
        ile Ci się "sypnęło". Grzyby są higroskopijne i żaden ziemniaczany patent się
        nie sprawdzi.
        • Gość: ania_m Re:Z grzybami to się nie sprawdza. IP: *.pools.arcor-ip.net 30.09.07, 12:22
          smazone pieczarki pare lat temu dokladnie tak "odsolilam", ale one maja
          oczywiscie duzo bardziej zwarta konsystencje niz maslaki, ktore napewno sa o
          wiele bardziej higroskopijne. z tych pieczarek z ziemniakami wyszedl koniec
          koncow bardzo dobry gulasz wegetarianski btw.
          myle, ze pomysl z zupa jest naprawde najlepszy. tak szczerze mowiac, to i kasza
          ma normalnie jakas szanse nieco soli z potrawy wyciagnac, ale pewnie faktycznie
          nie z maslakow. w sumie, to nawet moznaby bylo zrobic z tego jakiegos fajnego
          ejntopfa z dodatkiem np boczku lub wedzonki, jesli nie musi byc koniecznie
          wegetariansko ;)
      • Gość: en Re: Przesoliłam duszone maślaki IP: *.chello.pl 30.09.07, 12:10
        Zupa bedzie pyszna - dodaj wody, te ziemnaki w kostke, jak radzi
        ania, i kasze jaglana (podgotowana, zeby bylo szybciej). Jak sie
        ugotuje, dodaj smietane, wcisnij troche czosnku, posyp zielona
        pietruszka i (jezeli lubisz) tymiankiem.
        • Gość: Anka Re: Przesoliłam duszone maślaki IP: *.aster.pl 30.09.07, 12:18
          Robię zupę ale nie mam kaszy jaglanej .
          • Gość: ania_m Re: Przesoliłam duszone maślaki IP: *.pools.arcor-ip.net 30.09.07, 12:24
            mysle, ze moglaby byc tez z makaronem, czy innymi kluchami. ziemniaki nie
            przeszkodza - jest kupe zup z ziemniakami i np zacierksa: gulaszowa, dziadowska itp
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka