Dodaj do ulubionych

Wędzony kurczak...

IP: 212.160.152.* 02.08.03, 08:22
Witam,

mam w lodówce wędzone udko z kurczaczka, a pomysły wyczerpane. Może ktoś
mógłby się podzielić jakimś interesującym przepisem? Chciałabym dziś coś z
nim zrobić, bo niedłydo sam mi wyjdzie z tej lodówki, bo leży od wczoraj
rana....
Obserwuj wątek
    • Gość: lola Re: Wędzony kurczak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.03, 09:26
      kukurydza, ananas, majonez i masz sałatke, taka schłodzona z lodówki w sam raz
      na upał
      • Gość: Anka Re: Wędzony kurczak... IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.08.03, 12:11
        i koniecznie kilka orzechów włoskich:))))))) mniaaam rewelacja:))))))))
    • hania_76 Re: Wędzony kurczak... 02.08.03, 15:55
      Może zrób sałatkę z gotowanego ryżu, wędzonego kurczaka pokrojonego w kostkę,
      kukurydzy z puszki (albo gotowanej), rodzynek (przedtem trzeba je namoczyć we
      wrzątku - ok. 10-15 minut - i odsączyć), śliwek suszonych pokrojonych paseczki
      i majonezu. Dodaj troszkę białego pieprzu i już.
    • Gość: Zosia Re: Wędzony kurczak... IP: *.kutno.mediaclub.pl 02.08.03, 16:34
      A ja do sałatki z całego kurczaka dodaję następujce składniki: owoc czerwonej
      i żółtej papryki,białą część pora, po 2-3 ogórki kiszone i konserwowe,1 torębkę
      ryżu parabolicznego ugotowanego na sypko, kurczak pokrojony w drobną
      kostkę,majonez,troszkę keczupu,pieprz,sól. Ilości poszczególnych składników
      daję na wyczucie.Jeżeli jest wielka papryka to daję po połowie z każdej.To samo
      z ogórkmi.Lepiej poszczególnych składników włożyć mniej, a potem jak się
      okaże,że czegoś brakuje lepiej dołożyć.Nie może jeden składnik dominować nad
      innymi.Wszystko z umiarem.To samo z majonezem i keczupem.W oddzielnej miseczce
      przygotowuję mieszankę majonezu z keczupem.Jeżeli smakowo mi to odpowiada,to
      wlewam do sałatki.Niektóre majonezy są ostrzejsze.Ja stosuję z firmy Motyl
      lub Rolnik.Można tę sałatkę robić bez pora,a mnie jednak ten smak bardziej
      odpowiada.Moim gościom bardzo smakuje.Robię ją najczęściej w chłodne zimowo-
      wiosenno-jesienne dni.Zyczę smacznego Zosia
    • quba Re: Wędzony kurczak... 14.08.03, 09:39
      możesz ugotować na tym żurek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka