lastka 07.08.03, 11:34 Jak na kobietę ciężarną przystało mam jakieś takie zachcianki więc wymysliłam sobie , że mam ochotę na jakąś pyszną sałatkę z majonezem, ale nie taką warzywną tradycyjną, może coś ciut innego. Macie jakieś fajne przepisy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_57 Re: Sałatka z majonezem 07.08.03, 11:50 Mają być zachciewajki, to proszę: ja robię cos takiego - jajka na twardo z cebulką, albo porem (ale tylko to białe z pora), poszarpana kapusta pekińska, kukurydza z puszki, mięsko z pieczonego kurczaka, albo gotowanego (jak wolisz) - też poszarpane. Razem to wszystko zmieszać. Czasem dodaję do tego koperku i nazywam ten bałagan - "wieczornym aktem rozpaczy". Bardzo lubię ten mój akt rozpaczy i guzik mnie obchodzą kalorie:))) A i koniecznie jeszcze dodać pieprz, sól i majonez. Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
lastka Re: Sałatka z majonezem 07.08.03, 12:07 Mniam, kurcze chyba dzisiaj taką zrobię, to będzie mój akt rozpaczy bo i tak już się robię gruba nie, to będę jeszcze grubsza :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_57 Re: Sałatka z majonezem 07.08.03, 12:11 Jasne, tyj sobie, tyj :)) Na zdrowie. Ja utyłam z jednym dzieciskiem 20 kilo, a drugim zas już tylko 15:))) Jeśli się dużo ruszasz i chodzisz, a może jeszcze się gimnastykujesz, to nic Ci nie grozi. :))) Zmacznego Odpowiedz Link Zgłoś
lastka Re: Sałatka z majonezem 08.08.03, 11:13 Kasieńko Twója sałatka jest poprostu pycha, mój mąż wczoraj opylił pół miski, a teraz właśnie też podjadam tą sałatkę. Dodatkowo miałam jeszcze w lodówce papryczkę czerwoną i tak drobniutko ją posiekałam i dodałam mniamkuśne , dzięki :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Sałatka z majonezem IP: korbank:* / 10.0.0.* 07.08.03, 12:17 A moze tak: kukurydza, ananas puszkowy, kurczak wedzony(piers), pokroic w kostke, majonez, sól, pieprz. Ta sałatka ma grono zagozałych zwolenników, jest naprawde pyszna. Jesli lubisz czosnek: pomidorki w kostke, zółty ser na tarce, czosnek wycisniety, sól, pieprz, majonez- tez extra Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Sałatka z majonezem 07.08.03, 16:43 Sałatka tuńczykowa: tuńczyk w sosie własnym z puszki kukurydza z puszki majonez pieprz Wszystko razem wymieszać. Można urozmaicić dodając np. gotowany ryż, rodzynki i poszatkowaną cebulkę. Sałatka z kurczaka: Pierś z wędzonego kurczaka pokrojona w kostkę Śliwki suszone pokrojone w paseczki Kukurydza z puszki Gotowany ryż Majonez Pieprz Sól Wszystko razem wymieszać. Smacznego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Sałatka z majonezem IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 01:42 a ja polecam wariacje makaronowe do salatek...ale makaron bardzo drobniutki..i do tego jabluszko w kosteczke,ogoreczek w kosteczke,kielbaska w kosteczke,szczypiorek,sol,pieprz,cukier i MAJONEZ.SMACZNEGO...AHA..MOZNA DODAC TEZ GROSZEK ALBO KUKURYDZE,ALE TO JUZ FANABERIA.... Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: Sałatka z majonezem 08.08.03, 07:26 czerwona papryka, kukurudza, zielony ogórek, pomidor, jajko na twardo, czosnek granulowany albo świezy posiekany, troche jogurtu i troche majonezu, super pyszna - ostatnio poszedł na działce na 6 osób pięciolitrowy słój - dodaję, ze była dodatkiem do kebabczete, ale nie pilismy żadnych trunków, tylko herbatke ze świeżej miety z cytryną i cukrem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat Re: Sałatka z majonezem IP: 212.160.236.* 08.08.03, 10:25 Składniki: paluszki krabowe ananas kukurydza jajka na twardo kus-kus SOS: majonez, sos sojowy, sok z cytryny, dożo koperku Wszystkie składniki pokroić w kostkę, kaszkę kus-kus zalać wrzątkiem z dodatkiem kostki rosołowe i dużo cary. Wymieszać z pozostałymi składnikami, zalać sosem. Wychodzi przepyszna sałatka w kolorze żółtym. Mój przebój na imprezach, a jak byłam w ciąży to jadłam to co drugi dzień. Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
lastka Re: Będę działać... 08.08.03, 11:14 i szaleć w kuchni, dzięki za przepisy będę próbować wszystkich przepisów :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dagg Pięcioskładnikowa 08.08.03, 11:17 Wczoraj zrobiłam, bardzo ją lubię, podawałam kiedyś przepis, ale przeszedł bez odzewu. Może Tobie będzie smakowała:) 1.Szynka pokrojona w drobną kostkę lub cienkie paseczki. 2.Brzoskwinie z puszki pokrojone w kosteczkę. 3.Jaja na twardo również w kosteczkę. 4.Kukurydza z puszki. 5.Ser żółty w kostkę albo starty na tarce o dużych oczkach. Ułożyć warstwami i przykryć warstwą majonezu. Proporcje: tak miej więcej wszystkiego po równo, potem można spróbować i ewentualnie czegoś dołożyć. Moja wersja: wszystkie składniki mieszam, a majonez łączę z jogurtem naturalnum. Pozdrawiam Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś