karol3wch 23.02.08, 17:15 Można w metalowym naczyniu miksować? Czy można zastępować margarynę masłem. Mam termostat bez miarki więc na jaką godzinę ustawić pokrętło żeby było koło 175 C? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nobullshit Re: Pieczenie kilka pytań. 23.02.08, 22:49 karol3wch napisał: > Można w metalowym naczyniu miksować? Można. > Czy można zastępować margarynę masłem. Można, tylko po co? (Chyba że komuś religia albo dieta zabrania.) Bo z masłem smaczniej. Owszem, drożej, ale nie pieczemy codziennie, prawda? > Mam termostat bez miarki więc na jaką godzinę ustawić pokrętło żeby było koło 175 C? Na szóstą? Przy założeniu, że dwunasta to 0C, trzecia to 100C, a dziewiąta - 250C. Ale bezpieczniej byłoby sprawdzić w instukcji, ile ten piekarnik wyciąga i wtedy podzielić sobie "tarczę". Odpowiedz Link Zgłoś
cipcipkurka Re: Pieczenie kilka pytań. 24.02.08, 15:19 No ale pytanie było słuszne, czy margarynę można zastąpić masłem :-D Tylko się ktoś nie doczytał. Nie tylko można. Należy. Masło to jednak masło, a margaryna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: Pieczenie kilka pytań. IP: *.spray.net.pl 24.02.08, 17:37 cipcipkurka napisała: > No ale pytanie było słuszne, czy margarynę można zastąpić masłem :- D Tylko się ktoś nie doczytał. "Ktoś" rzeczywiście nie doczytał - pewnie dlatego, że częściej padają tu pytania odwrotne. Jak napisała Kurka, oczywiście, że można, a nawet trzeba :) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Pieczenie kilka pytań. 24.02.08, 01:57 Pierwszy raz słyszę, żeby masło zastąpić margaryną... Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Re: Pieczenie kilka pytań. 24.02.08, 02:37 ba_nita napisał: > Pierwszy raz słyszę, żeby masło zastąpić margaryną... Spokojnie, wszystko przed Tobą... ja już słyszałam o beszamelu robionym na margarynie.. :fuj: Odpowiedz Link Zgłoś