Gość: mad IP: *.acn.waw.pl 30.08.03, 14:55 Czy to prawda, że na takiej oliwie nie można smażyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: siwa Re: Oliwa z pestek winogron IP: 62.65.141.* 30.08.03, 15:58 moim zdaniem, to jest najlepszy tluszcz do smazenia Odpowiedz Link Zgłoś
cordez Re: Oliwa z pestek winogron 30.08.03, 19:08 Zgadzam się! Praktycznie bezzapachowy przez co udaje mu się podkreślić naturalny aromat samej potrawy. To, że nie można na nim smażyć czy dusić potraw to czysta niedorzeczność. Przecież w tym celu został stworzony i to z całkiem niezłym skutkiem. Ale jak to mówią... nic nie zastąpi próby przeprowadzonej we własnej kuchni. Ja polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: Oliwa z pestek winogron IP: 81.15.189.* 30.08.03, 19:51 Wydaje mi się że do smażenia idealny , lepszy od oliwy z oliwek, która dymi się w wysokiej temperaturze, a olej z pestek winogron -nie. Zawsze olej z pestek był zalecany głównie do smażenia, a oliwa z oliwek (z pierwszego tłoczenia) na surowo do sałatek. Niedawno chyba tekst w Samym Zdrowiu spowodował burzę i zamieszanie, bo autorka napisała że nie wolno na nim smażyć a w kolejnym numerze było wymijające sprostowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: Oliwa z pestek winogron IP: *.acn.waw.pl 01.09.03, 11:30 A więc jest tak jak myslałam. Super widać nastraszyły mnie czytelniczki Samego zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś