Gość: Zrebak IP: 193.183.126.* 26.08.08, 08:38 Zjedlibyscie tatara z koniny? Kiedys jadlem ale jestem ciekaw czy byscie wzieli to do ust.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta.r.8.5 Re: Tatar z konia 26.08.08, 15:20 Moze bym sprobowala gdyby bylo dobrze przyprawione i przed zjedzeniem nikt by m i nie powiedzial, ze to konina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharka Re: Tatar z konia IP: *.adsl.alicedsl.de 26.08.08, 16:06 pomyslec,ze kon jest najbardziej czystym zwierzakiem.... Jednak swiadomosc jedzenia KONINY jest nam taka obca,a prawdziwy tatar powinien byc z konskiego miesa Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Tatar z konia 26.08.08, 16:39 > Jednak swiadomosc jedzenia KONINY jest nam taka obca, Idea jedzenia koniny jest nam obca. Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Re: Tatar z konia 26.08.08, 18:41 Kiedyś jadłam i przyznam, że był pyszny. Jednak gdy dowiedziałam się z czego on jst, to jakoś przestał mi smakować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zrebak Re: Tatar z konia IP: 193.183.126.* 27.08.08, 07:31 Smakowalo bardzo podobnie do tego z innego miesa. Z tym ze mieso konia jest bardziej czerwone. PS. Ja dokarmiam kury, kaczki, krowy itd i czasem je zjadam. Odpowiedz Link Zgłoś
nexstartelescope Re: Tatar z konia 27.08.08, 12:15 ja bym nie ruszyla tatara z zadnego miesa, po prostu nie jestem przekonana do jedzenia surowej padliny ;) a konia tez bym nie zjadla, pod zadna postacia. Co do dokarmiania - psy i koty tez sie dokarmia, a nie je, wiec chodzi o osobiste przekonania.Po prostu kon,podobnie jak chomik, nie jest dla mnie zwierzeciem rzeznym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Tatar z konia 27.08.08, 17:30 w zbarażu zagłob, skrzetuski i wołodyjowski zjadali OSTATNIE konie. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: Tatar z konia 27.08.08, 21:42 Ja akurat nie dokarmiam kur, kaczek, czy krów. Tu gdzie mieszkam, za zjedzenie konia grozi co najmniej ostracyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: Tatar z konia IP: *.icpnet.pl 27.08.08, 21:20 Pamiętam przepyszną szynkę z koniny. Zjadłabym bo kilku kieliszkach wina. ;) Wtedy zawsze jem "inne" rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Tatar z konia 30.08.08, 11:35 ja jej nie jadlam w okolicy mamy rzeznika ktory ma tylko konskie przetwory od tatara,kielbasek no i swieze mieso na rolady albo cos innego. To na terenie niemiec, ludzie kupuja i jedza, Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Tatar z konia 30.08.08, 19:04 Jak bym dorwała koninę to bym wzięła do ust, i to sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Tatar z konia 04.09.08, 10:15 parę latek temu na ul.targowej przy wiadukcie była JATKA KOńSKA. tatarka też tam sprzedwali i rózne kiełbasiny. jakos nie byłem zachwycony smakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
realdirect2 powinienes przyprawic przed zjedzeniem, 04.09.08, 12:10 surowiec z wolowiny na tatara tez nie smakuje, dopiero po przyrzadzeniu nabiera owego fantastycznego smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: powinienes przyprawic przed zjedzeniem, 04.09.08, 22:37 Oj.mi smakuje. Uwielbiam surowe mięso. Odpowiedz Link Zgłoś
nieskorzanka Re: Tatar z konia 05.09.08, 08:39 Teraz jest sklep z wyrobami z koniny przy ul. Skaryszewskiej (po drugiej stronie Targowej ) Odpowiedz Link Zgłoś
korek1000 Kiedyś w Molierze ... 10.09.08, 23:50 Kiedyś w Krakowie w Molierze, jeszcze w tym starym, ciemnym i piwnym, kucharz od czasu do czasu miał widzimisię (widzimusię raczej) i podawał za darmola śledzika lub tatara z koniny. Coś pięknego (i niezwykle smacznego) to było ... tym bardziej, że za darmola :). Gdzież teraz tatar z koniny nie mówiąc o tym, że gdzie teraz kucharz, który ma widzimisie żeby podawać za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś