Gość: Magda IP: *.cnb.com.pl 29.09.08, 14:28 wymyśliłam taka zapiekankę, makaron ugotowany,pieczarka, ser żółty, co do tego jeszcze można dodać żeby wyszła bogatsza i proszę od razu przepis jak podawać, oby bez mięsa wegetarianie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vandikia Re: zapiekanka 29.09.08, 14:30 zalej to jakimś sosem ja jestem fanką beszamelu, więć zalałabym beszamelem przed pieczeniem, może nawet z wkrojoną na drobo i zeszkloną cebulką.. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: zapiekanka 29.09.08, 15:49 Ciężki stuff. Ja robię tak: ugotowany makaron świderki, pieczarki lekko podsmażone z cebulką, papryka świeża pokrojona, pomidor obrany ze skórki i pokrojony w cząstki, ser gouda, oregano, bazylia, czosnek. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: zapiekanka 29.09.08, 15:59 ja robie czasami, makaron swiderki ugotowany i pomieszany z trwarozkiem przyprawionym jak na sernik, i potem do piekarnika, jest to lekko slodka potrawa,ale smaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: zapiekanka IP: *.cnb.com.pl 30.09.08, 19:16 na pewno spróbuję dziękuję za przepisy i rady to już w piątek Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.grecja22 Re: zapiekanka 01.10.08, 16:21 Ja do tego typu zapiekanki dodaję jeszcze ugotowaną fasolkę szparagowa i ugotowaną marchewke w talarkach i zalac np. beszamelem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: zapiekanka IP: *.chello.pl 02.10.08, 19:57 Do tego można dodać WZYSTKO!!! PODAJĘ (WYBIERZ Z LISTY LUB HURTEM): Duszone na masełku pomidory z czosnkiem Brokuły oczywiście podgotowane Fasolka jw Ser Brie (na górę) Kukurydza,groszek,papryka Podduszone świeże ogórki+tymianek Rybka(jeśli spożywacie) Jajka (jw) smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_do_bicia Re: zapiekanka 02.10.08, 20:33 Gość portalu: Magda napisał(a): > wymyśliłam taka zapiekankę: (...) pieczarka (...) JEDNA? smutno troche :) Odpowiedz Link Zgłoś