przeciwcialo 04.04.09, 18:51 Dostałam 5 awokado, wiem ze musza poleżec aby zmieknac. Co z nich mozna zrobic? W jakiej postaci zjeść? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulinaa Re: Piec sztuk awokado 04.04.09, 19:07 ja bym wykombinowała jakąś salatkę Odpowiedz Link Zgłoś
groszek-5 Re: Piec sztuk awokado 04.04.09, 19:20 Jesli troche zmiekna to obierz ze skorki,pokroj na kawalki,skrop lekko sokiem z cytryny.Nastepnie zmiazdz widelcem na papke dokladajac do tego jajko ugotowane na twardo,ktore tez zmiazdz widelcem.Nastepnie drobno pokrojony szczypiorek.Troszke soli do smaku.Wszystko wymieszaj i bedzie wspaniala pasta do kanapek. Tego rodzaju paste raczej zjedz dosc szybko bo zmienia kolor na lekko brazowy i wyglada dosc nieapetycznie.Na pierwszy raz zrob paste z jednego awokado bo nie jest pewne,ze Ci bedzie smakowac. Odpowiedz Link Zgłoś
reuptake Re: Piec sztuk awokado 04.04.09, 19:25 albo bez jajka. z ostrą papryką jalapenio jeśli lubisz (choć szczerze mówiąc zjedzenia 4 avocado w formie pasty sobie nie wyobrażam). klasyczna też jest sałatka z avocado z krewetkami. z sosem majonezowym z dodatkiem ketchupu i obowiązkowo trochę jakiegoś alkoholu (np. whisky), oczywiście minimalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: Piec sztuk awokado 04.04.09, 19:27 o wlasnie polowka awokado, wyjeta pestka. w dziurze po niej krewetki w majonezie czosnkowym Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: Piec sztuk awokado 04.04.09, 19:26 - guacamole - paste z twarozku wiejskiego i miekkiego awokado posypana rzezucha na opieczonym chlebie - salatke: mlode ziemniaki, dymka, awokado rzezucha - dressing oliwa + cytryna ciabatte tricolori - na pieczywie posmarowanym maslem, lub skroponym oliwa, moze byc opieczone, ukladasz na przemian plastry pomidora, mozzarelli i awokado. na to swieza bazylia, pieprz z mlynaka, sol, odrobina oliwy - zupe chlodnik z awokado, soku pomaranczowego, jogurtu, chili, limetki i koledry swiezej Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Piec sztuk awokado 04.04.09, 20:09 ja bym zrobiła guacamole fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,85538548,85538548,0,2.html?v=2 zazdroszczę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula96 Re: Piec sztuk awokado IP: *.84-48-219.nextgentel.com 04.04.09, 22:12 Wyjac pestke i srodek,srodek pokroic dodac pokrojone jajko przyprawy,krewetki,super. Jak wlozysz pestke do miski z pokrojonym awokado czy gotowa salatka to nie bedzie ciemnialo. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Piec sztuk awokado 04.04.09, 22:33 doskonale na kanapke z humusem i pomidorem w salatce z krewetkami i grapefrutem Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Piec sztuk awokado 04.04.09, 22:35 i jeszcze jajka mimoza - ugotowane na twardo bialka nadziewa sie pasta z zoltek i awokado , ze szczypiorkiem super Odpowiedz Link Zgłoś