czarna.perla 07.04.09, 23:07 wiem, że można kupić na allegro barwniki ale do świąt pewnie nie dojda. czy można kupic je tez w jakichś sklepach ewentualnie czy można barwić masę czyms innym? dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nieskorzanka Re: marshmallows- czym zabarwić? IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.09, 08:05 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=77521457 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: marshmallows- czym zabarwić? IP: *.olsztyn.mm.pl 08.04.09, 11:54 Tak, tak, tam jest masa wiedzy, ale niestety nie wszystko.. podobnie jak autorka wątku chcę zabarwić masę piankową, ale zależy mi na jakichś naturalnych barwników, typu sok z buraków itd, jednak potrzebuję koloru żółtego i pomarańczowego, w dodatku delikatnych pastelowych - takich informacji w tamtym wątku nie znalazłam.. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: marshmallows- czym zabarwić? 08.04.09, 12:11 Gość portalu: misia napisał(a): > Tak, tak, tam jest masa wiedzy, ale niestety nie wszystko.. podobnie jak autork > a > wątku chcę zabarwić masę piankową, ale zależy mi na jakichś naturalnych > barwników, typu sok z buraków itd, jednak potrzebuję koloru żółtego i > pomarańczowego, w dodatku delikatnych pastelowych - takich informacji w tamtym > wątku nie znalazłam.. moze safranem Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: marshmallows- czym zabarwić? 08.04.09, 12:49 Poszukaj sproszkowanej kurkumy (produkuja ja popularne firmy, w wiekszych sklepach jest na pewno). Daje bardzo ostry zolty kolor, ktory rozwija sie z czasem (zyskuje na intensywnosci po paru godzinach), wiec dodaj jej z umiarem. Pomaranczowy uzyskasz przez dodanie kurkumy i np soku z burakow (buraki zetrzyj i wycisnij nawet łapą). Pomaranczowy tak zrobiony bedzie mial brzoskwiniowy ton. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: marshmallows- czym zabarwić? 08.04.09, 12:51 A, o ile podgrzewanie kurkumie na kolor nie szkodzi, raczej przeciwnie, to sok z burakow termostabilny nie jest - w wyzszej temperaturze zmienia sie w paskudnawy braz. Barwnik buraczany stabilizuje kwas, np cytrynowy, jednak najlepiej nie meczyc go intensywnym podgrzewaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: marshmallows- czym zabarwić? IP: *.olsztyn.mm.pl 08.04.09, 16:17 o to super, będę próbować w takim razie, właśnie na takim brzoskwiniowym kolorze mi zależy , dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś