Dodaj do ulubionych

Frytki z warzyw z piekarnika

IP: *.icpnet.pl 27.04.09, 20:57
Często piekę w piekarniku ziemniaki pokrojone w grube frytki.

Kroję ziemniaki, wrzucam do foliowego worka, dolewam trochę oliwy, przypraw
(tymianek, majeranek, papryka, estragon, zioła prowanskalskie... co jest pod
ręką), energicznie mieszam w tym worku, wrzucam na blaszkę i do piekarnika.

Ostatnio do ziemniaków dorzuciłam marchew.
Mój dodatek do obiadu zyskał i na smaku i na kolorze.

Zastanawiam się jakie jeszcze warzywa mogę dodać do moich ziemniaków? Takie,
które w podobnym czasie dobrze się upieką?
Ew. jakie warzywa tak zapiekać jako oddzielny dodatek?
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka