Gość: agita IP: *.ds.uj.edu.pl / *.ds.uj.edu.pl 04.12.03, 15:30 Jak w temacie... Słyszałam mity na jego temat, czy ktoś zna przepis?? Wyszukiwarka mi nie działa, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bruno Re: Karp po żydowsku IP: 217.11.133.* 04.12.03, 15:35 Pod tą nazwą kryje się kilka całkiem różnych potraw: 1. karp w galaretce z bakaliami 2. " w sosie z cebuli i pierników 3. " faszerowany a) w całości - farsz wkłada się do zdjętej wcześniej skóry b) w dzwonkach c) gefilte fisz - co wygląda jak pulpety rybne w galaretce z bakaliami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Karp po żydowsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 15:43 moja babcia tradycyjnie robila na swieta karpia po zydowsku w galarecie (na slodko) z migdalami, rodzynkami i czyms jeszcze, ale niestety, nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: Karp po żydowsku 04.12.03, 16:00 Gość portalu: kaska napisał(a): > moja babcia tradycyjnie robila na swieta karpia po zydowsku w galarecie (na > slodko) z migdalami, rodzynkami i czyms jeszcze, ale niestety, nie wiem Pewnie z marchewką. Moja mama takiego robi (galareta bez żelatyny). Do niego podaje sos chrzanowy. Czekam na to cudo co roku, bo samej taki pyszny mi nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Karp po żydowsku IP: *.proxy.aol.com 05.12.03, 00:05 skrzacik.mega.com.pl/karp.html home.rybieoko.pl/dral/karp_po_zydowsku.htm www.kuchnia.gery.pl/przepisy/p645.htm wigilia.pl/cid4.php#scene_1 Odpowiedz Link Zgłoś