truuuskaweczka 09.12.03, 09:10 Co z nadzieniem wypełnieniem, mam pomysł na budyń a na słono co? Pliski o poradę! :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lilu Re: Kupiłam puste babeczki - ciastka IP: *.miechow.com / 195.136.93.* 09.12.03, 09:46 Polecam nadzienia z twarożku z różnymi domieszkami. Ja robiłam np: twarożek z koncentratem, twarożek z sardynką, z ziołami, czosnkiem. Błyskawiczna robota. Można wypełnić wszystkimi pastami jakich przepisy znajdziesz. Takie babeczki mają jedną wadę. Za szybko znikają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga* Re: Kupiłam puste babeczki - ciastka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 11:09 Z tym znikaniem to szczera prawa. Polecam także pastę z serka topinego i szczypior oraz zgniecionego czosnku. Duszone pieczaerki ze śmietana i serem - pycha. Wszelkie farsze a la pasztet, także proponowane już twarożki, pasty rybne i jajeczne. A na słodko - krem budyniowy jak do karpatki, owoce z galaretka, bita śmietana z czym tam się che, kremy kawowe i czekolada :) Odpowiedz Link Zgłoś
susanka Re: Kupiłam puste babeczki - ciastka 09.12.03, 11:18 a gdzie mozna kupic takie babeczki puste? w cukierni, w sklepie? mlaszczaco pozdrawiam zuziaczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu Re: Kupiłam puste babeczki - ciastka IP: *.miechow.com / 195.136.93.* 09.12.03, 11:33 Poszukaj w w cukierni, w sklepie spoż. Ja akurat w makro kupuję. Sporo taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: Kupiłam puste babeczki - ciastka 10.12.03, 08:56 Podpowiedz jak je znalezc w Makro, musze powiedziec ze narobiliscie mi smaku na takie babeczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu Re: Kupiłam puste babeczki - ciastka IP: *.miechow.com / 195.136.93.* 10.12.03, 09:16 Teraz są akurat w promocyjnej gazetce. Pudełko po ok. 6,70 zł. czy coś. Znajdziesz je tam gdzie ciastka chyba, nie wiem bo dzisiaj idę kupić. Ale czy one mi wytrzymają do świąt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limba Re: Kupiłam puste babeczki - ciastka IP: *.mos.gov.pl / *.mos.gov.pl 09.12.03, 13:14 Ja kupuję je na bazarkach - w stoiskach z cukierkami i ciastkami na wagę. Mieszkam w Wawie, ale w czasie urlopu kupowałam takie same w Puławach - też na bazarku. Z tego wniosek, że dystrybucja jest na cały kraj. Ostatnio kupowałam takie z wytwórni ciastek z Krakowa. Wypatruj dużych pudełek - podstawa zbliżona do formatu A4. Są babeczki do nadzienia słodkiego - lekko słodkie, a także do nadzienia wytrawnego - solone i zupełnie bez cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs Re: Kupiłam puste babeczki - ciastka IP: 194.255.20.* 09.12.03, 12:24 gotowa salatka z kury i szparagow albo... cos ekstra: krewetki - na to majonez, kawalek pomidora, cutryna i rzerzucha. No i czarny kawior. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mito Re: Kupi3am puste babeczki - ciastka IP: *.scbiol.uhp-nancy.fr 09.12.03, 12:42 Ja zawsze robie tak: Na dno klade jakis kwasny dzemik - np porzeczkowy lub jagodowy domowej roboty:)) Na to wyciskam bita smietane, a na gore klade po kilka kawalkow owocow - mnie najlepiej smakuja borowki:) Ale moga to byc kazde inne owoce, a nawet kostki galaretki:)) Mozna robic rozne z roznymi owocami, i znikaja momentalnie:)) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
truuuskaweczka Re: Kupiłam puste babeczki - ciastka 10.12.03, 08:43 Wszystkie przepiski wykorzystam, dzięki śliczne za rady :-))) Oby tylko babeczki przetrwały 2 dni ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
susanka Re: Kupiłam puste babeczki - ciastka 10.12.03, 09:24 a ja jeszcze mam jedno pytanie co do babeczek, czy takie babeczki robione na slono mozna podgrzac w piekarniku, czy je sie konsumuje na zimno? dziekuje za info, laik zuziaczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu Re: Kupiłam puste babeczki - ciastka IP: *.miechow.com / 195.136.93.* 10.12.03, 09:31 No pewnie, że można. No bo co im się może stać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga* Re: Kupiłam puste babeczki - ciastka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 10:59 Pewnie, że mozna np. jako paszteciki. A te z MAKRO na pewno przetrwają do Świąt ( no chyba, że je ktoś wszamie wcześniej :) ). Na pudełku jest data ważności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Kupiłam puste babeczki - ciastka IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 10.12.03, 15:05 gdybys chciala wykwintną przystawke, to mozesz zrobic tak, zrobic paste z ugotowanych jajek i wędzonego łososia. napełnić nia babeczki, na wierzch trochę "ziarenek" kawioru (najlepiej czarnego dla wzrokowego kontrastu) i maleńka łodyżka koperku, jak taka chorągiewka. dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu Re: Kupiłam puste babeczki - ciastka IP: *.miechow.com / 195.136.93.* 10.12.03, 16:06 No i kupiłam. To są tzw. korpusy i rzeczywiście mają napis "Ciasteczka z Krakowa". Kosztują 6,62 zł. Data przydatności jest... ho, ho, aż do 24 lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: Kupiłam puste babeczki - ciastka 15.12.03, 12:57 ja tez kupilam w Makro :) ale widzialam tylko "slone" - i takie tez nabylam. czy one nadaja sie tez do slodkiego nadzienia? a moze wystepuja dwa rodzaje korpusow, tylko ja nie dopatrzylam sie slodkich? podam je na sylwestra - jesli oczywiscie wytrzymam tak dlugo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agus7 Re: Kupiłam puste babeczki - ciastka IP: *.crowley.pl 15.12.03, 13:26 Juz sama doczytalam ze sa i wytrawne, i deserowe, ale w Makro nie widzialam tych na slodko podrzucam przepisy ze strony producenta: www.ciasteczka-z-krakowa.pl/przepisy.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu Re: Kupiłam puste babeczki - ciastka IP: *.miechow.com / 195.136.93.* 15.12.03, 13:39 Są, ale trochę dalej na tej samej półce. Szukaj takiego samego opakowania. Dzięki za fajną stronkę. Odpowiedz Link Zgłoś
grappa_grappa Re: Kupiłam puste babeczki - ciastka 15.12.03, 13:37 Ja dusze pieczarki z cebulka wkladam w babeczki a na wierzch posypuje startym serem i do piekarnika na chwilke - pychota. A mozna tez wykorzystac kazdy farsz, jaki dajemy np. do nalesnikow (kapusta przemielona z grzybami, miesko itp) Odpowiedz Link Zgłoś