2joanna987 22.07.09, 10:28 CO robicie z bobu? z wyjątkiem oczywiście ugotowania i pożarcia :) jakieś fajne sałatki zapiekanki? podrzućcie jakieś przepisy! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f naszyjniki i kolczyki... 22.07.09, 11:49 Bób mi świadkiem, ze bardzo rzadko to robie, ale - tym rzem: sprawdź najpierw w wyszukiwarce. Jest ponad 400 wpisów i znajdziesz mnostwo przepisow. Tak czesto o tym tu... Odpowiedz Link Zgłoś
2joanna987 Re: naszyjniki i kolczyki... 22.07.09, 12:49 właśnie dlatego że nie znalazłam niczego przekonywującego pytam Was! ale dzięki za radę .. choć nie na temat:( Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: naszyjniki i kolczyki... 22.07.09, 13:53 doprawdy NIC nie znalazlas? wystarczy? szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=bob&s.sm.title=&sf=tresc&s.sm.forumXx=777&s.sm.author=&y=0&x=0 wszystko sprawdzone, obfotografowane i w razie czego dopytac autora/ki mozna Odpowiedz Link Zgłoś
bodzia50 nie bob ,a bób:) 22.07.09, 21:51 od Ani masz na boba a tu proszę jest bób http://szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?view=espsystemwebcluster&es.ac.hitsPerPage=5&s.ac.offset=0&s.sm.collapsenum=2&s.si%28similarity%29.documentVector=&s.si%28similarity%29.similarType=&s.si%28navigation%29.navigationEnabled=true&search_form_old_similar_to=&search_form_old_similar_type=refine&s.si%28navigation%29.breadcrumbs=&s.sm.query=b%C3%B3b&x=0&y=0&s.sm.forumXx=777&s.sm.threadXx=0&previous_sort_by=news&previous_sort_order=&s.ac.sortBy=news&s.ac.sortOrder=&s.sm.author=&s.sm.title=&s.sm.forumName=&s.sm.forumNameType=simpleall&s.sm.authorType=equals&s.ac.hitsPerPage=10 Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: nie bob ,a bób:) 22.07.09, 22:14 hmmmm, naprawde tak ciezko zrozumiec, ze ktos mieszka za granica i po prostu NIE MA polskiej klawiatury? szukaje uwzgledniaja jej brak, o ile sie orientuje. no i btw, jest cos takiego jak tiny.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
bodzia50 Re: nie bob ,a bób:) 23.07.09, 07:16 nie czepiam się :)tylko wyszukiwarka inaczej reaguje na'boba'niż na bób Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: nie bob ,a bób:) 03.07.14, 14:06 ciężko się wchodzi po schodach z 20 kg ziemniaków a zrozumieć może być trudno, tak samo jak trudno powiedzieć, a nie ciężko powiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: naszyjniki i kolczyki... 22.07.09, 17:44 Skad ta pewnosc, ze w kilku wpisach, ktore otrzymasz bedzie wiecej ciekawych przepisow niz w google'u albo w galerii potraw? Ja bym na to nie liczyla. Odpowiedz Link Zgłoś
halev Re: Bób 22.07.09, 12:45 Ja robię kotlety. Gotuję bób, obieram ze skórek, rozgniatam widelcem, dodaję jajko i przyprawy, formuję "mielone", obtaczam w bułce i na patelnię! Rewelka! Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Bób 22.07.09, 21:32 pilaw z bobem, podsmazyc cebule na oleju, dodac ryz, zaszklic zalac woda w stosunku 1 objetosc ryzu 1,5 objetosci wody, posolic po zagotowaniu dodac bob, przykryc, zmniejszyc plomien i nieodkrywajac gotowac 20 minut, do wchoniecia calej wody przed podaniem mozna wmieszac posiekany koperek salatka- ugotowany wystudzony bob, serca karczochow ze sloiczka lub swieze ugotowane z sokiem cytrynowym sos czosnkowy na bazie oliwy, natka pietruszki Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Bób 23.07.09, 08:58 fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,63451950,63454268.html Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Bób 23.07.09, 10:43 osobiscie lubie tak swiezo ugotowana i sie nia zajadac, mam tylko mrozony,jest wspanialy probowalam w ogrodku sadzic ale na mlodych lisciach byly zawsze jakies malutkie meszki co to go zjadaly, moze tu cos spotkasz odpowiedniego na twoj smak, www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/bob/przepisy.html Odpowiedz Link Zgłoś
2joanna987 Re: Bób 24.07.09, 09:09 O dzieki! tu na pewno coś znajdę! ja też najbardziej lubię jeszcze gorący ugotowany ale szykuję imprezkę i chciałam go podać w jakiś bardziej wyrafinowany sposób:) Odpowiedz Link Zgłoś
zuletta Re: Bób 02.07.14, 13:17 ja to lubię taki ugotowany po prostu, ale często też robię makaron z bobem i kiełbaską, naprawdę pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: Bób 02.07.14, 17:38 moonlinen napisał(a): forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=&author=moonlinen&title=&forum= Jesteś spamerką, w dodatku strzelającą sobie w stopę bo nikt zdrowy psychicznie nie kupi czegoś od firmy, której nie stać na uczciwą reklamę i która zaśmieca fora. Niżej trudno upaść. Nie sądzę, żeby kogokolwiek obchodziło czy go przepraszasz albo cokolwiek mu wybaczasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Bób IP: *.chelm.mm.pl 02.07.14, 18:00 moja mama robi pierogi z bobem, ugotowany bób przepuszcze przez maszynkę (ze skórkami), do tego podsmażona drobno posiekana cebulka, sól pieprz, ciasto jak na ruskie pierogi. Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: Bób 02.07.14, 18:17 Mam w rodzinie Syryjczyka. Nauczył nas robić bób po syryjsku. Żadna filozofia, ale bardzo smaczny i nie wywołuje wzdęć. Gotowany bób (zimny) polewamy dobrym naturalnym jogurtem, posypujemy czerwoną słodką papryką, można dodać trochę ostrej, jeśli ktoś lubi. Czosnek pokroić w cieniutkie plasterki, wymieszać z dużą łyżką dobrej oliwy, dodać do bobu. Wymieszać. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Bób 03.07.14, 16:05 aaale śmieszne:/ pytam bo widziałam sałatkę z boba i skórka była zdjęta,dlatego pytam jak w tym przypadku a groszek to ma taką skóre jak bób?? Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: Bób 04.07.14, 21:39 Sałatkę z boba widziałaś? Niemożliwe! Moja odpowiedź nie miała być śmieszna. Bób jadam od wczesnego dzieciństwa, nikt go nigdy nie obierał ze skórki, po co? To jest właśnie błonnik. Trawi się go. Żeby nie powodował wzdęć, dodaje się koperku, albo jogurtu, majeranku czy innych przypraw. Ale znam też ludzi, którzy jedzą tylko polany masłem. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Bób 05.07.14, 20:34 Błonnika własnie się nie trawi. Błonnik właśnie dlatego ma właściwości 'wymiatające', bo jest niestrawny dla ludzi. A bób jest imo smaczniejszy bez skórki, tyle ze dużo z tym dlubaniny. No i wygląda bardziej fotogenicznie, kiedy jset goły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Bób IP: 5.134.65.* 05.07.14, 18:49 ja bób obieram, ze skórką jest dla mnie po prostu niesmaczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Bób IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.07.14, 13:04 quba napisał: > i nie wy > wołuje wzdęć. wzdęcia malo kto ma, smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: Bób 03.07.14, 15:40 mmagi napisała: > no i nikt nie kliknie bo nieaktywny:/ U mnie aktywny, sprawdziłam na 2 komputerach i w telefonie, nie mam pojęcia, czemu u Ciebie nie działa. Z drugiej strony to tylko link do spamu wysyłanego na fora przez desperata, nic nie tracisz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: Bób 03.07.14, 16:12 mmagi napisała: > u mnie nieaktywny Proszę, może teraz "zaskoczy". u.42.pl/2U3m Odpowiedz Link Zgłoś