bryanowa-1 19.08.09, 14:39 w sumie jagniece.czy ktos z was ma moze jakis dobry przepis na nie?ja zazwyczaj sole,pieprzę i podsypuje czabrem i do piekarnika.dajcie prosze jakis mało skomplikowany przepis.dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania_m Re: poledwiczki baranie IP: *.dhcp.uni-bielefeld.de 19.08.09, 15:04 ooo. poledwiczki jagniece to prawdziwy rarytas. ja robie albo szaszlyki, albo smaze w calosci na rozowo na patelni i podaje z dzikim czarnym ryzem, sosem bernaise i czyms zielonym, np brokulami na parze. mieso marynuje przedtem w odrobine oliwy, czosnku, rozmarynu, tymianku tureckiego i platkach chili. sole po usmazeniu Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia1607 Re: poledwiczki baranie 19.08.09, 16:48 Dokladnie takie marynowane w/w ziolach, usmazone na rozowo smakuja najlepiej. Ja czasem robilam z ryzem brazowym, choc czarny lepiej do tego pasuje...i sos bernaise, pyszne. Oprocz brokulow podaje mlode marchewki, rozyczki kalafiora, fasolke princess gotowane na parze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x a po co do piekarnika? IP: *.unitymediagroup.de 19.08.09, 15:29 smaczne są w całości z patelni, przyprawione solą, pieprzem i czosnkiem, dodatkowo trochę szałwii. Do tego jakaś surówka, bagietka, tsatsiki... i różowe lub czerwone wino. Piwo też może być. Odpowiedz Link Zgłoś