Dodaj do ulubionych

zlote piaski

IP: 213.17.201.* 05.02.07, 09:08
wybieram sie w tym roku na 7 dniowe wakacje wlasnie w bulgari. prosil bym
bardzo o wasze opinie odnosnie pobytu mam na mysli ceny, pogode, morze , jak
najlepiej dojechac, bede mieszkac w hotelu zloty rog jesli ktos byl w tym
hoteliku to prosze o opinie dzieki!!!
Obserwuj wątek
    • tosia.tosia Re: zlote piaski 05.02.07, 21:10
      O, witaj piotrze, ja chętnie odpowiem, byłam w Złotych Piaskach w lipcu
      zeszłego roku.
      Ceny w Złotych Piaskach są podobne do polskich, pogoda jak dla mnie jest super,
      bo panuje tam łagodny klimat przypominajacy polskie upalne lato, więc jest dużo
      słońca, ale nie leje się z nieba żar jak np w krajach śródziemnomorskich, w
      czasie mojego 2-tygodniowego pobytu zdarzyły się nawet 2 dni deszczowe, ale i
      tak było ciepło.
      Morze jest ciepłe, ale niestety brudne, mętne i pływają w nim żyjątka, które
      przypominają malutkie patyczki, ale niestety nimi nie są, ja te żyjątka nazywam
      szczypawkami, bo obsiadają ludzi i szczypią, moja córka zraziła sie tak, że
      weszła tylko 2 razy do morza, więcej nie chciała, ja też....Poznałam na plaży 2
      panie z Polski i mówiły, że te szczypawki były tam "od zawsze".
      pozdrawiam,
      • dori-g Re: zlote piaski 07.02.07, 15:41
        tez byłam w Złotych Piaskach we wrześniu 2006. szczypawek nie było, ale kraby
        łażą po dnie, to trzeba uważać gdzie sie stąpa, a jak są duze fale to na brzeg
        wywala małże i aromat nieciekawy.
        Ceny podobne jak w Polsce, więc jak na miejscowość turystyczną nie jest
        tragicznie, i można się najeść. I napić oczywiście, pycha winko.
        Wiem żo zabrzmi to tragicznie, ale jak będziesz na "deptaku" w Złotych Piaskach
        to koniecznie wejdź do meksykańskiej knajpki, śpiewają tam Los Gemelos, jest
        bosko, i podają płonące szaszłyki, klimacik jak z bajki. Super.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka