Dodaj do ulubionych

pozdrowienia z Australii

IP: 2.4.STABLE* / 192.168.14.* 27.08.02, 04:38
serdecznie pozdrawiam wszystkich !!!!
Jelenia Gora nie jest moim rodzinnym miastem ale bywalam tam czesto bo moja
rodzina mieszka w Piechowicach - i musze przyznac, ze teskno mi za gorami,
sniegiem a przede wszystkim Waszym chlebem !!! nigdzie takiego nie pieka jak
w jeleniogorskim.
Czy ludzie dalej sa tak przyjacielscy i czy "dziewiatka" dalej jezdzi do
Piechowic ???
Obserwuj wątek
    • Gość: ZbiR Re: pozdrowienia z Australii IP: *.jelfa.com.pl 27.08.02, 07:05
      Cześć! MIło słyszeć taki głos :-)) Dziewiątka nadal jeździ do Piechowic, a co
      do chleba, to przesadzasz! Musiałaś być bardzo głodna :-))
      • Gość: beata Re: pozdrowienia z Australii IP: 2.4.STABLE* / 192.168.14.* 27.08.02, 08:31
        Gość portalu: ZbiR napisał(a):

> Cześć! MIło słyszeć taki głos :-)) Dziewiątka nadal jeździ do Piechowic, a co
        > do chleba, to przesadzasz! Musiałaś być bardzo głodna :-))

DALEJ SIE UPIERAM,ZE JEST NAJLEPSZY !!!!!
        POROWNUJE GO DO POLSKICH CHLEBOW BO TEN AUSTRALIJSKI DO NICZEGO SIE NIE DA
        POROWNAC NAWET DO NAJGORSZEGO ZAKALCA
        • Gość: Aussietek Re: pozdrowienia z Australii IP: *.geraldton.westnet.com.au / *.carnarvon.westnet.com.au 28.08.02, 10:08
          Co do chleba to masz racje australijski jest okrutny;-((( , a okolice Jeleniej
          G i Karkonosze tez sa piekne wkoncu z tamtad pochodze.
          Pozdrawiam z cieplych rejonow WA
          Aussietek
          • Gość: Beata Re: pozdrowienia z Australii IP: 2.4.STABLE* / 192.168.14.* 28.08.02, 23:58
            Gość portalu: Aussietek napisał(a):

A JA JESTEM W QLD I CHCE POJECHAC NA URLOP NA ZACHOD - PORADZ GDZIE

> Co do chleba to masz racje australijski jest okrutny;-((( , a okolice
            Jeleniej
            > G i Karkonosze tez sa piekne wkoncu z tamtad pochodze.
            > Pozdrawiam z cieplych rejonow WA
            > Aussietek
            • Gość: Aussietek Re: pozdrowienia z Australii IP: *.geraldton.westnet.com.au / *.carnarvon.westnet.com.au 29.08.02, 10:54
              Wakacje w WA to mila perspektywa ale wszystko zalezy od....????
              1 Terminu kiedy sie wybierasz (w zimie polnoc w lecie poludnie)?
              2 Jak dlugo zamiezasz tu byc ( WA jest naprawde strasznie duza)?
              3 Co lubisz robic w czasie wakacji (Lezec na plazy, zwiedzac miasta, wyprawy w
              nieznane)?
              4 Czy lubisz dluga jazde samochodem (Samochodem zobaczysz najwiecej)?
              5 Czy boisz sie buszu i zwiezyzny w buszu (pajaki i takie tam weze)?
              6Ile zamiezasz spedzic kasy na te wakacje (hotele czy namioty)
              7 itd
              Napisz cos wiecej, moze bede mogl Ci pomoc bo duzo juz widzialem w WA choc
              ciagle jeszcze duzo mam do zobaczenia.
              Pozdrawiam - Aussietek

PS
              Piekny mamy dzisiaj dzionek, cieplo i milo trzeba sie gdzies ruszyc.
          • Gość: piekarz Re: pozdrowienia z Australii IP: 5.2.1R* / *.prem.tmns.net.au 13.09.02, 07:42
            Z tym chlebem to chyba lekka przesada.
            Proponuje piekarnie w dzielnicy Haberfield (cukiernia Papa, w miejscu dawnego
            banku "National") gdzie pieczywo (wloskie) jak i wyroby cukiernicze moglyby byc
            z powodzeniem eksportowane.
            Sklep szwajcarski (rzezniczy) w Ashfield natomiast sprzedaje wyjatkowo dobry
            chleb zytni.
            Sklep David Jones (City) rowniez posiada szeroka game pieczywa.
            Mili moi, Australia (wierzcie) ma wiele doskonalych wyrobow spozywczych wsrod
            ktorych takze nie brak jest przeroznych gatunkow chleba jako, ze 160 nacji
            zyjacych w tym kraju dostarcza codziennie bogactwo kuchennych doswiadczen i
            smakow.
            Oczywistym natomiast jest fakt, ze wielu z nas poszukuje specyficznego produktu
            w "supermrketach" albo naroznym sklepiku ktore nie sa wstanie (nie tylko w
            Australii) zaspokoic przyzwyczjenia wymagajacych klientow..
            Pozdrawiam
    • Gość: Beata Re: pozdrowienia z Australii IP: 2.4.STABLE* / 192.168.14.* 30.08.02, 04:54
      czesc Aussietek
      dzieki za list urlop bede miala dopiero na poczatku nastepnego roku wiec mysle
      ze moze okres Wielkanocy bedzie dobrym czasem na odpoczynek. I nie bedzie to
      dlugi wyjazd ok.tygodnia - 10-ciu dni
      wydaje mi sie ze wolalabym aktywny wypoczynek
      ale czy mi wystarczy na to czasu???
      Pozdrawiam
      Beata
      jezeli masz ochote napisz cos do mnie na adres
      beata@westpointautos.com.au
      • Gość: Aussietek Re: pozdrowienia z Australii IP: *.geraldton.westnet.com.au / *.carnarvon.westnet.com.au 03.09.02, 14:39
        Witaj Beatko:-)))
        Pozdrowienia po dluzszej przerwie, nie bylo mnie przez kilka dni w domu bo
        bylem na rafie ze znajomymi. Bylo calkiem milo a woda ciagle ciepla;-)))
        Co do twoich wakacji w okolicach wielkanocy hmmmm to chyba koniec marca lub
        poczatek kwietnia, czyli jeszcze cieplo.
        Jerzeli to twuj pierwszy wyjazd na Zachod To napewno powinas zobaczyc Perth,
        Mile miasteczko, duzo przestrzeni i czysto. Jest tam kilka ciekawych miejsc do
        zobaczenia jednak 2 - 3 dni ogladania miasta to dla mnie zbyt wiele, ty jednak
        mozesz to lubiec wiec moge Ci cos polecic nastepnym razem (mieszkalem tam
        troche).
        W tym okresie nie polecam wyprawy na polnoc WA (zbyt cieplo i Cyklony)mysle
        najdalej na polnoc w tym czasie mozna wybrac w tym czasie to do Carnarvon lub
        Exmouth ladne miejsca a po drodze tez jest gdzie sie zatrzymacale ta wyprawa
        to ponad 1000 km w lini prostej w jedna strone i tylko wtedy kiedy lubisz
        ciepelko ( ja lubie ciepelko i dlatego mieszkam tu od jakiegos czasu;-)))).
        Druga wersja To wypad na poludnie. Zdecydowanie chlodniej i mniej kilometrow
        do pokonana. Tam tez wiele ciekawych miejsc i piekne plaze, jak na prawie
        calym zachodnim wybrzezu.
        Musisz jednak nastawic sie na pokonywanie odleglosci bo tu w WA wszedzie jest
        blisko ( ja czasami wyskakuje do znajomych na kawe - tylko 230 km)
        Mam nadzieje ze Cie nie przerazilem i masz jakies inne pytania wiec bede tu
        zagladal,
        Aussietek
        Pa i ****

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka