Dodaj do ulubionych

Wczorajszy marsz

IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.04.06, 11:12
SŁUCHAJCIE LUDZIE JAK ZOBACZYŁEM TE FAJERWERKI NA KOŃCU ONIEMIAŁEM Z WRAŻENIA
,CAŁA POWAGA SYTUACJI I NASTRÓJ WYPAROWAŁY PRZECIEŻ TO ISTNA PARODIA,PARANOJA
ZROBIŁ SIĘ FESTYN LUDOWY ZA ROK JAK TAK DALEJ PÓJDZIE BĘDZIE PIWO,KIEŁBASKI I
ZAŚPIEWA MANDARYNA ,I NIE PISZCIE GŁUPOT ŻE TO BYŁO SYMBOLICZNE COŚ JAK
ŚWIATEŁKO DO NIEBA,JAKO CZŁOWIEK WIERZĄCY I BARDZO SZANUJĄCY OJCA ŚWIĘTEGO
JESTEM TYM ZNIESMACZONY TAK SAMO JAK KOLEJNYMI FILMAMI,KSIĄŻKAMI,ALBUMAMI
KAŻDY Z NAS DOBRZE WIE JAKIM WSPANIAŁYM BYŁ CZŁOWIEKIEM ,A JEŚLI CHCEMY GO
SZANOWAĆ RÓBMY TO NASZYM CODZIENNYM POSTĘPOWANIEM. Nasza komunistyczna władza
której tak dziekowali za organizacje pomylili sylwester z rocznica smierci JP II

SKANDAL !!!!!!
Obserwuj wątek
    • fleur1 Re: Wczorajszy marsz 02.04.06, 11:33
      Nie byłam, ale popieram to, co napisal Kamil.
      • Gość: dest Re: Wczorajszy marsz IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.04.06, 12:19
        Zdecydowanie uważam, że Kamil powiedział dobrze. Do tego trzeba dołączyć
        podziękowania Kusiakowi. Za co? Pytam retorycznie. To nie było właściwe
        miejsce, ani czas na taką propagandę.
    • Gość: Ania Re: Wczorajszy marsz IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.04.06, 12:34
      To nie było to samo co w tamtym roku ze widac było na ludzkich twarzach rozpacz
      i widac było że szli z wiara ludzie sie modlili spiewali myślałam ze w tym roku
      bedzie podobnie ale zapomniałam ze zbliza sie kampania i niestety juz nasz
      Kusiaczek chciał sobei zrobic kampanie na śmierci JPII i zamiast białego marszu
      wyszedł czerwony marsz.
      • Gość: remi jest mi przykro IP: *.231.udn.pl 02.04.06, 13:05
        koniec marszu pełnego skupienia-liczyłem- wspolna modlitwa.
        zamiast tego propaganda...przykre. OGROMNE GWIZDY DLA KUSIAKA!

ONI ZAMORDOWALI POPIEłUSZKE. KIEDY PZPR SIE SKONCZY?
        • Gość: Karol lat 10 Re: jest mi przykro IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.04.06, 13:39
          SKANDAL !!!!!!! WIELKIE GWIZDY DLA KUSIAKA !!!!!!
          • Gość: konkretny Re: jest mi przykro IP: *.racsa.co.cr 02.04.06, 14:01
            Gdyby wszystkim głupcom zawiesić dzwonki na szyjach, ludzie mądrzy musieliby
            nosić watę w uszach.
    • Gość: praktykujacy wstyd IP: *.231.udn.pl 02.04.06, 15:09
      co za wstyd dla jeleniogórskiego duchowieństwa?
      Członkowie SLD partii blokujacej wprowadzenie konkordtatu popierającej aborcje i
      postulaty środowisk chomoseksualnych; Kusiakowi członkowi PZPR funduje sie
      kampanie wyborczą. To jest możliwe tylko w Jeleniej Górze
      • Gość: nietakmiałobyć Re: wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 16:27
        Kusiak i Szmajdziński - koledzy Bokieja. Od lat.
        Zobaczcie jakim samochodem jeździ ks. proboszcz.
        Jestem osobą wierzącą i praktykującą, dlatego nie mogę patrzeć na to co się dzieje.
        • Gość: wtajemniczony Re: wstyd IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.04.06, 17:27
          Święta prawda, to nie tyle wina Kusiaka, co jego kapelana - księdza Bokieja.
          Kusiak jest zwykłym cynikiem - wybrukował plac przed kościołem Garnizonowym, a
          Bokiej obłudnikiem - za mamonę wyprze się wiary...
          Zobaczycie jak dzisiaj Kusiak będzie siedział w pierwszej nawie na koncercie...
          • Gość: ciekawy Re: wstyd IP: *.racsa.co.cr 02.04.06, 17:46
            Akurat ten kosciol/garnizonowy/byl zawsze skomercjalizowany.Ci starsi pamietaja
            chyba jak sprzedawano tam opony/80-te lata/kiedy nie mozna bylo ich kupic.Za
            pochowek sa stawki,ustalone i nie podlegajace dyskusji.Bardzo dziwny kosciol!
    • Gość: Mart Re: Wczorajszy marsz IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.04.06, 19:07
      Nie spodziewałam sie ze ten marsz bedzie kampania wyborcza SLD !!! GWIZDY DLA
      WŁADZ I DLA ORGANIZATOROW ZE NA COS TAKEIEGO POZWOLILI
    • Gość: Zuza Re: Wczorajszy marsz IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.04.06, 20:25
      Wczorajszy klimat marszu był straszny. Gdzie była zaduma gdzie była modlitwa
      eh.. czy jesli ida w marszu przedstawiciele naszego miasta to nie mozna sie
      modlic ?? rozumiem ze nei wierza w Boga ale skoro tak to po co ida ??
    • Gość: RS Re: Wczorajszy marsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 23:37
      Powinnismy sie zastanowic nad naszymi wladzami. Jedyne miasto w Polsce, ktore
      uczcilo smierc JP II fajerwerkami, ktore sie puszcza raczej z radosci...
      O co tu chodzi? A na dodatek jeszcze pan Kusiak z papieroskiem w kondukcie. Ja
      jestem ciekaw, czy to sie kiedys skonczy, ten PRLowski sznyt, to wpierdzielanie
      sie wszedzie z "madrymi slowami", i ta jeleniogroska sluzalczosc, czolobitnosc,
      lizanie czterech liter wladzy. Nikt nie byl w stanie powiedziec wladzy, ze
      pewnych zeczy NIE NALEZY ROBIC?? Kiedys to sie nazywalo kindersztuba. Mam
      nadzieje, ze Kusiak i Szmajdzinski znikna z tego miasta raz na zawsze i
      wyladuja tam gdzie ich miejsce, na smietniku historii!!
      • Gość: Grzegorz Re: Wczorajszy marsz IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.04.06, 23:46
        Tez mam taka nadzieje !!! skandaliczny marsz który odbył sie w Jeleniej
        pozostanie w pamieci i mam nadzieje ze ludzie nie zapomna tego przy kampani
        wyborczej ze grono komunistow zrobiło sobie ze smierci papieza imieninowa
        impreze u cioci jest to przykre ale niestety prawdziwe :(
    • Gość: Grażyna Re: Wczorajszy marsz IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.04.06, 23:53
      “Niech stąpi Duch Twój. Niech stąpi Duch Twój, i odnowi oblicze ziemi, tej
      ziemi” tylko tyle moge na ten temat powiedzieć po wczorajszych i dzisiejszych
      obserwacjach. Boli mnie to że nasza władza tak postapiła !!
    • Gość: wtajemniczony Re: Wczorajszy marsz IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.04.06, 08:38
      Bokiej musiał czytać te wasze kalumnie, bo wczoraj już był oszczędniejszy w
      słowach-laurkach na koncercie w Kościele Garnizonowym. Władza była oczywiście,
      a jakże; lewa z lewej, prawa z prawej strony jak przystało na prawdziwych
      ideowców. Szmaja, Kusiak, Malczuk, Sarzyński, Gałka siedzieli w pierwszych
      rzędach, choć trudno było zauważyć u nich jakikolwiek akt pokuty. Komuni św.
      też nie zamierzali przyjąć po mszy, za to faryzeusze z PiS weszli "po nią",
      aż do zakrystii.
      Widziałem tam też prokuratora Reczkę; jeżeli wierzy w Boga i nie traktuje tych
      zaproszeń jako łapówek, tylko normę obyczajową to może zrobi z tą bandą w końcu
      porządek.
      • Gość: jak? Re: Wczorajszy marsz IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.04.06, 09:56
        może mi ktoś powie jak mam babci wytłumaczyć postawe kleru, który w tak
        nachalny sposób z rocznicy śmierci Wielkiego Polaka zrobił sobie polityczny
        happening?Wróciła zdruzgotana...
    • makao123 Re: Wczorajszy marsz 03.04.06, 10:35
      Popieram Kamila,chociaż mnie tam nie było!Cieszę się ,że spędziłem te godziny w domu na własnym skupieniu i własnych przemyśleniach.
      Zacznijmy zmiany na lepsze od SIEBIE,a świat stanie się lepszy napewno!!!!
      • Gość: gość Re: Wczorajszy marsz IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.04.06, 11:51
        Mnie zastanawia ten niesamowity poziom
        żółci i nienawiśći takiej zapiekłej,który
        wystepuje u tych naszych tak pobożnych
        tzw chrześcijan. I to bez względu na
        okoliczności. To jest niesamowite.
        Czy to się nigdy nie zmieni. Na kogo
        będziecie rzucali te kalumnie i gnój
        jak ostatni czerwony odejdzie do krainy
        wiecznych łowów. Nie cięzko się domyślić,
        będziecie się zreć między sobą.
        • Gość: żółty czerwoni, rózowi, zieloni, czarni, pomazańcy,... IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.04.06, 12:12
          Jak nie będzie czerwonego to się go wymyśli! Każdego przecież można tak nazwać
          którego się nie lubi!
          Zoolodzy zaobserwowali takie zjawisko wśród szczurów. Zawsze na jakimś
          terytorium są dwa stada wzajemnie się zwalczające. Kiedy jedno z tych stad
          zostaje wybite wtedy pozostałe dzielą się na dwa stada wzajemnie zwalczające.
          Itd
          Czy my powoli nie zaczynamy być coraz bardziej podobni do tych przemiłych
          zwierzątek?!?!
          • Gość: prawdziwy ksiądz Re: czerwoni, rózowi, zieloni, czarni, pomazańcy, IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.04.06, 12:40
            czy to oznacza, że mamy przechodzić nad takimi amoralnymi zachowaniami (podczas
            białego marszu) do porządku dziennego?
            • Gość: gość Re: czerwoni, rózowi, zieloni, czarni, pomazańcy, IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.04.06, 14:30
              Nikt nie nawołuje do skrajności.
              Można te swoje zastrzeżenia wyrazić
              w bardziej wywazony sposób.
              Dzisiaj niestety z wszystkiego robi sie spektakl.
              Ja najbardziej zapamiętałem zdjęcie z okładki
              zeszłorocznego Spiegla. Fotografia przedstawiała
              moment przenoszenia zwłok zmarłego JP II na takich
              noszach. Tło tej fotografii stanowiły rzesze wiernych.
              Trzeba było popatrzeć na twarze tych ludzi. To jest
              niesamowite.Ludzi o wyrazie twarzy stosownym do
              oglądanej sytuacji można było policzyć na palcach jednej
              ręki. Większośc zachowywała się ,mówiąc łagodnie,nie
              adekwatnie do obserwowanego zdarzenia.
              Pozostało nam tylko szukanie
              czegoś co już odeszło,jakiegoś poczucia wspólnoty,jakiejś
              wartości nieprzemijającej,ale niestety bezskutecznie.
              Kundlimy się i tak już zostanie.

• Gość: gość Re: czerwoni, rózowi, zieloni, czarni, pomazańcy, IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.04.06, 15:33
                Do budy paszoł, a nie na kulturalne forum!
                Szczekaj za siebie i swoją sforę kundlu.
                • Gość: gość Re: czerwoni, rózowi, zieloni, czarni, pomazańcy, IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.04.06, 19:46
                  Witam ,wreszcie pierwszy prawdziwy moher się
                  odezwał. Jak to, dzisiaj służba na tym forum.
                  Widze po rekolekcjach,niedzielnej mszy z komunią.
                  Serce przepełnione milością do bliżniego.
                  Słowa jak miód wylały sie z milusiej uśmiechnietej
                  buzi chrześcijanina.
                  A do budy to pieski chodzą spać złotko.
                  Zas użycie słowa paszoł wskazuje na znajomość
                  języków obcych.Gratuluję.
        • Gość: Kamil Re: Wczorajszy marsz IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.04.06, 15:43
          Gdy odejda czerwoni bedziemy żyli godnie i bogato i zarazem spokojnie. Jak sie
          zgodza wszystkim sldowca moge kupic bilet w jedna strone na jakas wyspe i zeby
          wiecej juz do nas nie wracali !!
          • Gość: Kamil Re: Wczorajszy marsz IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.04.06, 15:45
            Do danej sytułacji nadaje sie piosenka pt: Wirus SLD spiewana przez Pawła Kukiza
            • Gość: Ania Re: Wczorajszy marsz IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.04.06, 19:03
              Kamil do danej sytułacji nalezy powiedzieć żal mi ciebie panie prezydencie za
              taki wybryk :(
          • Gość: gość Re: Wczorajszy marsz IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.04.06, 10:09
            Tą wypowiedzią przekonałeś mnie Kamil
            że oprócz wielkiej pobożnośći jesteś
            jeszcze intelektualistą.
            I to takim prawdziwym,zrobię tobie przyjemność
            i użyje tego pięknego określenia,-rydzykowym.
            Pisz dalej swe mądre myśli,czekamy na nie.
            • Gość: RS Re: Wczorajszy marsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 19:32
              Mam jedną uwagę, jest pewien poziom, ponizej ktorego czlowiek, bez wzgledu na
              poglady polityczne i opcje, nie powinien sie znizac. Mozna nazwac, ze ktos
              posiada kulture lub jej nie posiada. Wisi mi osobiscie, czy pan Kusiak jest
              wierzac, lub jaki jest poziom jego religijnej indeferetnosci. Natomiast nie
              mozna przejsc obojetnie obok fajerwerkow puszczanych w rocznice smierci. Nawet
              super prawicowe wladze PIS nie puszczaly fajerwerkow w rocznice smierci
              Bieruta, nie mowic np. o rocznicy smierci Stalina itd. Natomiast towarzysze
              jeleniogorscy przeszli samych siebie. Ciekawe co czuli np ksieza, kiedy
              zobaczyli fajerwerki? Zachowania tak prymitywne i w dodatku zafundowane
              mieszkancom, ktorzy nieswiadomie je poparli, nalezy napietnowac. I tyle.
    • Gość: prawda Re: Wczorajszy marsz IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.04.06, 12:58
      prawda jest taka, że na marszu pamięci o Wilekim Polaku, w rocznicę Jego
      śmierci władze zrobiły pokaz sztucznych ogni!
      W dodatku Sld-owski prezydent(SLD ma postulaty sprzeczne z nauką kościoła) pali
      na marszu papierosy i rozmawia przez telefon komórkowy.
      ten wątek gosciu nie jest po to by się tu obrazać tylko po to by wyrażac
      oburzenie. Demokracja- władza ma otrzymywać sygnały od społeczeństwa. Nawet
      taka władza jak w naszym mieście- oderwana od ludzi!
      • Gość: sojuszlewychdłoni Re: Wczorajszy marsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 13:42
        Pawłowski jest pewnie gościem chociaż do "gośćia" ,jemu daleko.
        Wystarczy przypomnieć sobie kto odwidzał Cioska w jego rezydencji na Studenckiej.
        Normalny człowiek nie mógł tamtędy przejść.
    • Gość: Kami Re: Wczorajszy marsz IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.04.06, 22:01
      Może i jestem moherem ale uwazam ze dane osoby które to organizowały powine to
      robić dla JPII a nie na pokaz. Skoro juz mnie tak nazwałeś mozesz mi kupic moher
      z wielak checia bede go nosił :).
      • Gość: gość Re: Wczorajszy marsz IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.04.06, 11:02
        kamil a od kiedy taki spęd sprzyja
        kontemplacji.
        • Gość: Ania Re: Wczorajszy marsz IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.04.06, 10:34
          Za rok tez bedzie organizowany marsz ?? i kto jest ogolnei organizatorem danego
          marszu ??
          • Gość: Kasia Re: Wczorajszy marsz IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.04.06, 16:16
            Organizatorem chyba był ZHP
    • Gość: Rafał Re: Wczorajszy marsz IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.04.06, 21:07
      Widze ze fajerwerki sie wiekszosci nie podobały

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka