Dodaj do ulubionych

Niespodziewanie:)

30.03.07, 23:09
Patrzcie na co trafiłem:):):):)

www.grubstreetbooks.ca/renia/renia-4-1.html
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Niespodziewanie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 13:00
      Szok, ale sobie popłakałam na końcu, ciekawe, czy przetłumaczyli tą książkę na
      polski. Być może wydała ją tylko w Canadzie. Ale można napisać maila do
      autorki. Napiszę i zapytam czy jest może ta książka w Polsce. Super!
      • wincentykadlubek Re: Niespodziewanie:) 31.03.07, 13:33
        A tylko szukałem zdjęć ze starej Jeleniej. Ciekaw jestem czy ktoś u nas znał tą
        historię? I jak się coś takiego znajduje to inaczej się patrzy na te mury. Co?
        • Gość: kris46 Re: Niespodziewanie:) IP: 212.244.79.* 31.03.07, 18:02
          zetknąłem się z autorką parę lat temu jak była przejazdem do Krakowa z Kanady
          z rodziną syna...wtedy dowiedziałem sie od niej o historii pozostawienia
          zakładu szklarskiego dosłownie z dnia na dzień pracownikowi panu Marianowi
          Tyczynskiemu wymienionemu w książce.Jej mąż miał do niego zaufanie ...oni
          musieli wyjechać wskutek jakis przesladowań w latach 50 tych. Ten zakład
          mieścił sie na 22 lipca a oni mieszkali na grottgera....Dobrz się stało że
          znalazłes Kadłubku to ....akurat pewna osoba mieszkająca na stałe w Niemczech
          chciała nawiązać z nim kontakt....była nianią ich syna.
          • wincentykadlubek Re: Niespodziewanie:) 01.04.07, 00:36
            Widać jakoś dziwnie są nasze losy z sobą związane Skarbonku. Natykamy się na te
            same historie.
            • Gość: kama Re: Niespodziewanie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 17:02
              to nie przypadek. to przeznaczenie.!!!!!łączmy sie w paty.wsio jakie .łączmy sie
              • wincentykadlubek Re: Niespodziewanie:) 02.04.07, 19:55
                Gratuluje:) Niebanalnego poczucia humoru. Spotkałem się już z podobnym. Zaraz,
                zaraz. Gdzie to było? Coś koło 7-8 klasy szkoły podstawowej:)
                • Gość: kama Re: Niespodziewanie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 23:24
                  o rzeczywiscie spotkalismy sie w tej klasie
                  • wincentykadlubek Re: Niespodziewanie:) 03.04.07, 06:58
                    A raczej nie, Bo jom ze wsi:)
                    • Gość: kama Re: Niespodziewanie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 10:30
                      ale fajnie sie złoscisz
                      • wincentykadlubek Re: Niespodziewanie:) 03.04.07, 12:33
                        Ale się nie złoszcze:)
                        • Gość: kama Re: Niespodziewanie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 16:10
                          to fajnie, ale... czytasz
    • kurzynski Re: Niespodziewanie:) 03.04.07, 17:52
      takiego belkotu to jeszcze w zyciu nie czytalem. To sie nadaje na blog ale na
      ksiazke?

najlepszy moment to jak pisze o sobie: 'I awas a bad cow'-
      • wincentykadlubek Re: Niespodziewanie:) 03.04.07, 18:24
        Panie Kurzyński. Nie jest to najlepsza proza. Gdzież jej tam do klasyków. Ja na
        pewno nie czuje niuansów, gdyż mój angielski pozwala ledwie na przetłumaczenie
        tekstu. Ale jak trafiam na takie sformułowanie, to zwykle zaczynam podejrzewać
        idiom. Szukam sobie tu i tam. Czasem znajduje a czasem nie. A Pan coś
        znalazł?... Może podejmie się Pan lekcji z Języka Angielskiego? Potrafię dobrze
        zapłacić. A może wyjaśni Pan tę historie. Bo czuć u Pana co najmniej niechęć.
        • zafascynowany Re: Niespodziewanie:) 03.04.07, 19:04
          A może wyjaśni Pan tę historie. Bo czuć u Pana co najmniej niechęć.

koniec cytatu.

Panie Kurzynski,nie wiem jak u Pana z ta niechecia,ale mnie sie rzygac chce.Ale
          za to niestety nie placa,to trzeba sprzatac i to samemu,bo teraz wszystko
          ksztalcune,po byznesie.Czas umierac,ale na wznak.
          • Gość: kamila Re: Niespodziewanie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 21:08
            jejku, ludzie przestańcie...
            • Gość: zenon5 Re: Niespodziewanie:) IP: *.ppp.tiscali.fr 03.04.07, 21:31
              witam Czlowieka,Kurzynskiego.
          • wincentykadlubek Re: Niespodziewanie:) 04.04.07, 13:40
            Zanim zwymiotujesz połóż się na bok. Na wznak niezdrowo:)
            • kurzynski nie przejmuj sie kadlub to co czujesz 11.04.07, 08:23
              to twoje przepocone gumofilce jakie ci pozostaly po likwidacji PGR w ktorych
              morach goscinnie nocujesz. Troszke wiecej slomy i przestaniesz sie meczyc.

Belkot- napisalem to o oryginale a nie o twoim tlumaczeniu. Nie robie takiego
              bledu zeby czytac tzw tlumaczenia jakiegos maniaka z dostepem do tlumacza na
              necie. Ty po polsku nie umiesz pisac, zapisz sie na jakies doksztalty
              wieczorowe jak beda u was na wsi organizowali. Tekst idiotyczny i nadaje sie
              tylko na przemial papieru. Shalom!
              • wincentykadlubek Re: nie przejmuj sie kadlub to co czujesz 11.04.07, 08:29
                :-) Dziękuje człowieku za twą pomoc:-) Sam wyrabiasz opinię o sobie.:-)
                • Gość: pomysłodawca Re: nie przejmuj sie kadlub to co czujesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 00:10
                  A może wzorem zaczerpniętym z zamieszczonej lektury, wypniecie panowie tyłki ku
                  górze, żeby się wzajemnie w dupska pocałować?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka