Gość: grzes IP: 194.117.241.* 13.12.09, 18:49 witam czy ktos wie czy lepiej kupic ubezpieczenie(polise) w polsce czy bede musiał na granicy kupic bo wybieram sie do łucka-autobusem mozliwe że na miesioc A NIGDY TAM NIE BYŁEM. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :) Lepiej w Polsce. Polisa oferowana na granicy... IP: 195.117.226.* 15.12.09, 09:44 to czyste wyludzenie pieniedzy i nie musisz jej kupowac. Wiec lepiej polise kupic w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZES granica IP: 194.117.241.* 15.12.09, 18:31 DZIEKI CHCIALEM WIEDZIEC TYLKO TO.POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZES granica IP: 194.117.241.* 15.12.09, 20:36 ale ciekawe bo czytalem ze chco wcisnoc to ubezpieczenie za 10 hr.i jest to ubezpieczenie ratujoce zycie albo wcale nie wykupywac ani naszego ani ich ale czy to ujdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Kupujesz nasza polise, na wyjazd.. IP: 195.117.226.* 16.12.09, 12:42 Polisa jest wazna na terenie naszego kraju i na terenie kraju, do ktorego jedziesz. Chronic Ci przed wszystkim (no chyba, ze regulminie pisze inaczej). Lepiej wykupic drozsza wersje, lepiej wtedy czlowiek jest ubezpieczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZES granica IP: 194.117.241.* 16.12.09, 19:15 a moze wiesz ile to kosztuje znaczy koszt polisy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZES granica IP: 194.117.241.* 16.12.09, 19:53 zbieram narazie dane na ten temat .ale dowiedzialem sie ze na ukrainie za wszystko sie płaci za lekarza za szpital za badania trzeba dawać w łape.i dziwne zeby wykupywac polise czy ich czy naszo.I teraz mam problem co zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia czy to polisa tylko od sprowadzenia zwłok? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.09, 08:49 żeby cokolwiek polisa Ci zwróciła w czasie choroby to trzeba dostać rachunki. Czy z tym jest na Ukrainie bez problemów? PYTAJ SIĘ RACZEJ TU FOROWICZÓW: JAK TAKA POLISA W RZECZYWISTOŚCI DZIAŁA , czyli należy pytać zwykłych zjadaczy chleba , którzy mieli pecha. Chętnie nadstawie też ja ucha wszak na tym forum piszę się tylko w zachwytach o Ukrainie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZES granica IP: 194.117.241.* 17.12.09, 14:21 Moi znajomi do ktrych jade mówio tak pobyt w szpitalu dolary badanie tez, lekarz też bierze czy to państwowo czy prywatnie czyli trzeba trzymać sie za kieszeń.tylko chcialem wiedzieć co wybrać ten wyjazd jako takie ubezpieczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZES Re: granica IP: 194.117.241.* 17.12.09, 18:35 I LEPIEJ KUPIĆ NA GRANICY BO TYLKO TE POLISY SO AKCEPTOWANE BO MAJO PODPISANE UMOWY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Grzes ile razy mam Ci tlumaczyc, ze to... IP: 195.117.226.* 21.12.09, 10:30 ubezpieczenie na granicy, to zwykle oszustwo i naciagactwo. Poczytaj wiecej forow na tem temat, ja juz nie mam sily. Kiedys odemnie chcieli wyludzic ubezpieczenie to pokazalem im, ze mam swoje i zagrozilem telefonem do konsula, dalszej rozmowy nie bylo a ja spokojnie jechalem w strone Lwowa. Odpowiedz Link Zgłoś
vasylkova Re: Grzes ile razy mam Ci tlumaczyc, ze to... 23.12.09, 00:00 Roznica jest taka, ze z ukrainskim ubezpieczeniem przyjma Cie w kazdej panstwowej przychodni/szpitalu i nic nie zaplacisz (najwyzej tyle, co Ukraincy) - oni znaja to ubezpieczenie i nie robia problemow. Jesli sprawa nie jest powazna, to obchodzi sie czesto nawet bez ubezpieczenia. Natomiast polskie towarzystwa ubezp. moga miec podpisane umowy z prywatnymi klinikami, a w panstwowej bedziesz musial zaplacic i wziac rachunek,ktory ci potem powinni zwrocic - na Ukrainie sprawa problematyczna - lepiej sie dowiedziec u ubezpieczyciela przed podpisaniem polisy,jak to wyglada w praktyce. Natomiast takich rzeczy jak transport do PL, czy transport zwlok to to ubezpieczenie chyba nie obejmuje, a niestety i takie przypadki sie zdarzaja. Co do tego, czy ukrainskie ubezp. jest obowiazkowe to kwestia interpretacji przepisow. Moim zdaniem nie ma sie co wyklocac o 4 zl, tym bardziej ze w razie czego to ubezpieczenie rzeczywiscie dziala. Na marginesie powiem, ze ja od kilku lat mieszkam na Ukrainie bez wizy, meldunku, ani stalego pobytu, dokladnie na tych samych zasadach, co ktos, kto przyjechal na kilka dni, i korzystam ze sluzby zdrowia bezplatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Ja tam nie ufam, temu ubezpieczeniu... IP: 195.117.226.* 23.12.09, 11:54 na granicy. Ciekawe jak to robisz, ze masz darmowe leczenie, czybys caly czas jezdzila na granice po nowe ? :P Odpowiedz Link Zgłoś
vasylkova Re: Nowe ubezpieczenie, oczywiscie. 26.12.09, 12:10 Nie, ja chodze do lekarza bez ubezpieczenia, jak napisalam. Natomiast mam caly czas do czynienia z turystami i pare razy widzialam to ubezpieczenie w dzialaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZES Re: Nowe ubezpieczenie, oczywiscie. IP: 194.117.241.* 26.12.09, 15:42 TYLKO ŻĘ ZNAJOMI MÓWIO CO INNEGO .PO PIERWSZE WASI LEKARZE NIE WYSTAWIAJO RACHUNKÓW TYLKO BIORO OD POLAKÓW PO 10 DOLCÓW ZA BADANIE I CHYBA 100 DOLARÓW ZA SZPITAL A LEKI SWOJO DROGO .MOŻE TO ZALEŻY OD SZPITALA LUB PRZYCHODNI. OBYM NIE MUSIAŁ KORZYSTAĆ Z ŻADNYCH USŁUG LEKARZY ITP... Odpowiedz Link Zgłoś
vasylkova Re: Nowe ubezpieczenie, oczywiscie. 27.12.09, 20:44 No wlasnie - przy tym zoltym ukrainskim ubezpieczeniu nie musisz brac zadnych rachunkow; Zycze Ci, zebys nie musial nigdy korzystac - aniz tego, ani z zadnego innego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SK Re: granica IP: *.chello.pl 21.12.09, 10:33 Naturalnie mój przedmówca pisze bzdury,dlatego opiszę mój przypadek.Byłem na Ukrainie 2 razy,przy pierwszym proponowali mi jakieś ubezpieczenie ukraińskie do którego była umowa cyrylicą składająca się z 2 kartek A4.Znam ten alfabet,ale nie mogę powiedzieć,że czytam biegle po ukraińsku,a nawet jeśli to i tak nie znam ich prawa i nie podpiszę umowy w której może być napisane cokolwiek.Tak czy inaczej pierwszym razem miałem ubezpieczenie kupione w Polsce w Allianz i nie korzystałem z niego.W wakacje 2009 kupiłem ubezpieczenie w mBanku wariant "medium",pech chciał,że jeden z moich osesków złapał silną grypę żołądkową podczas pobytu na Ukrainie.Zapytałem gospodarzy gdzie jest jakaś przychodnia i poszliśmy do niej.Na miejscu,wytłumaczyłem pielięgniarce,co i jak,powiedziałem,że mamy ubezpieczenie z Polski i co mamy zrobić.Poszła gdzieś z kimś pogadała i przyszedł do nas kierownik przychodni;powiedział,że trzeba zapłacić za pomoc lekarza bo oni tego ubezpieczenia nie honorują,nie pytałem jak to kwota tylko od razu zadzwoniłem na infolinię z umowy ubezpieczeniowej i opsałem co się dzieje,oraz,że jest konieczność skorzystania z ubezpieczenia,zapytali w jakim jestem mieście i na tym rozmowa się zakończyła.Po chwili oddzwonili do mnie z Polski i podali adres pod który mamy jechać z dzieckiem.Na miejscu okazało się,że to prywatna przychodnia z doskonałą i miłą obsługą.Gdy przyjechaliśmy już na miejsce,personel był już powiadomiony przez ubezpieczalnie i zaraz zajęli się dzieckiem,dali nam nawet niezbędne leki i nie zapłaciłem,ani kopiejki. Nie wiem czy to norma czy nie,opisałem jak wyglądało to w moim przypadku,a każdy z Was i tak sam podejmie decyzję czy i gdzie kupić ubezpieczenie na wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZES Re: granica IP: 194.117.241.* 21.12.09, 18:32 DZIEKUJE ZA WSZYSTKIE UWAGI I PORADY Z UBEZPIECZENIEM .JUZ BYŁEM U UBEZPIECZYCIELA ZA 88ZŁ-1 MSC.ALE UBEZPIECZENIE ZAŁATWIE W DNIU WYJAZDU .JESZCZE RAZ WIELKIE DZIEKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZES Re: granica IP: 194.117.241.* 23.12.09, 19:09 JUŻ WIEM WSZYSTKO CO CHCIAŁEM WIEDZIEĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZES ale ja już wkrótce na ukrainie IP: 194.117.241.* 27.12.09, 21:33 wykupuje nasze i jade dziekuje wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś