Gość: Jo IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 12.07.09, 22:57 Orientuje sie ktos jak dojechac?? Bedziemy jechali 27 lipca musze cos zaplanowac dzieki za pomoc;) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: Lwow do Kiszyniowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.09, 23:51 pociągiem do Czerniowic i dalej autobus do Kiszyniowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Lwow do Kiszyniowa IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.07.09, 12:57 Dzieki za informacje, Orientujesz sie jakie sa godziny odjazdu tego pociagu? I ile on jedzie? Mam jakis namiar na busa ze Lwowa do samego Kiszyniowa czy busem bedzie szybciej? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lwow do Kiszyniowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.09, 22:55 sorry, nie pomoge dojechalem do Czerniowic samochodem, tez sie wybierałem do Kiszyniowa, ale czas przejazdu autobusem - ok 6 godzin to dla mnie za długo pewnie sie ktoś wypowie w temacie obeznany pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Lwow do Kiszyniowa IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 17.07.09, 00:56 www.cultureandtourism.lviv.ua/pl/tourism/stations/ bardzo dobra strona z numerami telefonow dworcow we lwowie. dworce autobusowe we lwowie podane tez ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Lwow do Kiszyniowa IP: 212.106.151.* 18.07.09, 00:23 Tylko nie przez Mołdawię.Dla skrócenia drogi do Odessy jechaliśmy przez Mołdawię i to była kompletna porażka. Wyjechać z Mołdawii i wjechać na Ukrainę to przeżycia bezcenne. Już myślałam ,że wszystkich nas pozamykają w więzieniu czołgi na granicy , na rogatkach , same kontrole paszportów i bagażnika naszego. Horror. W sumie razem przekroczenie granicy mołdawsko-rosyjsko-ukraińskiej zajęło około 12 godzin.Mimo, że Mołdawia nie graniczy z Rosją. To Rosja ma jakieś swoje terytorium i swoje przejście graniczne co kosztowało nas dodatkowe opłaty za tranzyt przez ich terytorium czyli Rosję i kupę kłopotów, czasu , nerwów. Fakt ,że teraz to mamy co wspominać i śmiać się możemy. Ale nie polecam. Chyba ,że tylko dojazd do Kiszyniowa.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasza Re: Lwow do Kiszyniowa IP: *.tvk.torun.pl 19.07.09, 04:00 Odpowiadasz na: Gość portalu: maria napisał(a): > Tylko nie przez Mołdawię.Dla skrócenia drogi do Odessy jechaliśmy przez Mołdawi > ę > i to była kompletna porażka. Wyjechać z Mołdawii i wjechać na Ukrainę to > przeżycia bezcenne. Już myślałam ,że wszystkich nas pozamykają w więzieniu > czołgi na granicy , na rogatkach , same kontrole paszportów i bagażnika naszego > . > Horror. W sumie razem przekroczenie granicy mołdawsko-rosyjsko- ukraińskiej > zajęło około 12 godzin.Mimo, że Mołdawia nie graniczy z Rosją. To Rosja ma > jakieś swoje terytorium i swoje przejście graniczne co kosztowało nas dodatkowe > opłaty za tranzyt przez ich terytorium czyli Rosję i kupę kłopotów, czasu , > nerwów. Fakt ,że teraz to mamy co wspominać i śmiać się możemy. Ale nie polecam > . > Chyba ,że tylko dojazd do Kiszyniowa.Pozdrawiam Buhahahahahahhahahaha:):):) Kto NORMALNY jedzie do ODESSY przez Moldawie????????---to naprawde REpublika Nadniestrzanska i kasuja WSZYSTKICH innostrancow jak za zboze.... Ten kolega co sie pyta ---jak jedziecie pociagiem/autobusem----to polecam TYLKO pociag(autobus to jakies nieporozuminienie)--albo z Lwowa albo jedzcie do Odessy =---tam sa najlepsze(najladniejsze) kobiety swiata(sporo z Kiszyniowa)i stamtad co1-2h jedzie cos do Kiszyniowa(pociag/bus) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasza Re: Lwow do Kiszyniowa IP: *.tvk.torun.pl 19.07.09, 04:05 nie dopisalem... z Odesy do Kiszyniowa jest 150km i sie jedzie dosc krotko-max 5h (niepamietam ile dokladnie)--ale wiem i widzialem pelno busow i sporo pociagow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Lwow do Kiszyniowa IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.07.09, 00:58 Spoko;) Juz mam info Bus ze Lwowa do Kiszyniowa kosztuje 150 UAH i starczy~ Jak ktos jedzie przez republike Nadniestrzanska to niech sie nie dziwi oplata itp. jak kto mowi po angielsku to: www.marisha.net/crossroads.htm tu trzeba przekraczac granice: PALANCA , TUDORA i nie ma problemow~ pozdro zapraszam na opis mojej podrozy: schillingpl.geoblog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś