Dodaj do ulubionych

CSS a java

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 14:12
Witam !!!
Nie mogłem znaleźć tego tematu w archiwum wątków, więc zwracam się do
wszystkich osób, które wiedzą czy w jakiś sposób możliwe jest wstawienie
skryptu java do kodu CSS. Chodzi mi o wstawienie reklam Google Adsense pod
kategorie na górze strony.
Obserwuj wątek
    • Gość: gall Re: CSS a java IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 16:57
      na górze i po prawej stronie (na prawym boku) strony !!!
    • s.z.y.m.o.n Re: CSS a java 28.12.06, 22:13
      Skrypty JavaScript, aplety Java itp. (jeżeli mają pojawiać się nie tylko na stronie głównej) dodajesz w polu na kod HTML.
      CSS pozwala go pozycjonować, tak aby znalazł się we właściwym miejscu na stronie.
      Poczytaj:
      www.kurshtml.boo.pl/css/pozycjonowanie.html
      • Gość: gall Re: CSS a java IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 00:44
        Ale akurat w moim szablonie nie można dodać skryptu po prawej stronie a bardzo
        mi na tym zależy (na górze strony również nie). czy jest więc jakaś możliwość
        aby tego dokonać ??
        • ols Re: CSS a java 29.12.06, 02:03
          Pod kategoriami właściwie da się wstawić taki kod, ale "sposobem". Przełącz się na prosty edytor tekstowy i zawsze na początku najnowszej notki wklejaj kod AdSense - w ten sposób notka będzie zaczynała się reklamą. Uważaj tylko, żeby nie przekroczyć 3 modułów reklam na stronę (Google na to nie pozwala).
          żeby pole reklam było w tej sytacji bliżej kategorii zniknij cssem pokazywanie tytułów notek na stronie bloga lub tę najnowszą notkę publikuj zawsze bez tytułu.
        • s.z.y.m.o.n Re: CSS a java 29.12.06, 02:12
          Większość szablonów nie była tworzona z myślą o umieszczaniu reklam na blogu,
          zatem ich dodanie wymaga wprowadzenia pewnych zmian.

Jak pisałem wcześniej, odpowiednie ułożenie poszczególnych bloków można uzyskać
          pozycjonując je cssem. Zastosowanie stałych wymiarów bloków reklamy (wysokość -
          reklama na górze oraz szerokość - reklama z boku) powinno dać zadowalający efekt.

Konkretne rozwiązanie zależy od zastosowanego szablonu.
          • Gość: gall Re: CSS a java IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 14:58
            Tzn. możliwe, że da sie umieścić, ale nadal nie wiem jak.
    • Gość: gall Re: CSS a java IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 14:57
      Chodziło mi o umieszczenie tych reklam powyżej artykułu (a nie w nim). Od razu
      pod kategoriami. Ale jak rozumiem, nie da sie umieścić skryptu java w kodzie css.
      • s.z.y.m.o.n Re: CSS a java 29.12.06, 15:40
        > Ale jak rozumiem, nie da się umieścić skryptu Java w kodzie css.

W kodzie CSS nie, bo nie do tego służy. Blox ma odrębne pole na kod HTML, gdzie
        można dodać podany przez Google kod. Po dodaniu reklamy w ten sposób blog się
        lekko rozsypie, ale to już można zniwelować właśnie za pomocą CSSa.
    • aforek Re: CSS a java 21.01.07, 10:16
      Niedługo na stronach bedą tylko same reklamy Google Adsense. Widziałe już takie
      strony.
      potrawy.blox.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka