Dodaj do ulubionych

Windawa czy Lipawa

IP: 130.180.193.* 25.03.14, 14:15
Witam.
Proszę o opinie, które z miejsc wybrać na urlop z 3 letnim dzieckiem. W zeszłym roku spędziłam 1 dzień w Lipawie, widziałam jednak tylko centrum miasta i morze od strony Karosty, powiem szczerze, iż miasto nie zrobiło na mnie pozytywnego wrażenia, czytałam jednak wiele przychylnych opinii, być może się mylę?...
Obserwuj wątek
    • Gość: rt Re: Windawa czy Lipawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.14, 21:43
      Wypowiem się odnośnie lipawy,w windawie nie byłem.
      miasto samo w sobie nie jest powalające jeśli chodzi o architekturę.2 czy 3 koscioły ,maleńki deptak.Natomiast jeśli chodzi o morze to plaża jest super.piaszczysta,czysta i morze jest dość płytkie.Najlepiej korzystać w samym centrum za pomnikiem.W pobliżu duży plac zabaw dla dzieci w parku z podziałem na kategorie wiekowe.
      Z lipawy lub po drodze można zrobić sobie wycieczkę do kłajpedy do delifiarium.Kłajpeda ładna.
    • Gość: buszkaj Re: Windawa czy Lipawa IP: *.31.45.250.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.08.14, 20:43
      Niezależnie od wyboru czy bedzie to Windawa czy Lipawa, zalecam nie zapomnieć też o rozważeniu jaką polisę turystyczną dobrać, żeby potem nie było płaczu. Jak przychodzi co do czego to wlaśnie biuro albo hotel są ważne a ludzie nie zdają sobie sprawy, jak istotna jest polisa. Te oferowane przez biura są zazwyczaj mega okrojone dlatego zalecam dobrać mimo wszystko np z porównywarek. ja zawsze biorę z porównywarki inseco ale jak kto woli, ważne, aby dokupić ubezpieczenie turystyczne i dmuchać na zimne, zwłaszcza gdy zabiera się dzieci.
    • Gość: 'siołek Re: Windawa czy Lipawa IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.08.14, 17:12
      witam,
      m, pochwalisz się gdzie byłaś? :-)
      odpowiadajac na pytanie odpowiedziałbym Windawa. Dlaczego: bo bliżej do wybrzeża liwońskiego z przylądkiem Kolka. Inaczej pomóc nie mogę, bo w Lipawie nie byłem, a przez Windawę tylko przejeżdżałem (chociaż, przyznaję, zrobiła na mnie wrażenie przyjemnego miasta, gdzie chciałbym mieszkać na stałe)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka