Gość: ula IP: *.centertel.pl 21.03.07, 18:40 wybieramy sie w Tatry Wysokie z 7-miesieczna corka. Nie zamierzamy zdobywać szczytów ale co polecacie na spacer z wózkiem czy nosidełkiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Janek9930 Re: tatry wysokie z 7miesiecznym bobasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 21:16 Skalnate Pleso z Tatrzańskiej Łomnicy kolejka gondolową i Hrebienok ze Starego Smokowca kolejką szynową. Z Hrebenoka mozna iść na spacer do Wodospadów zimnej wody z dzieckiem w nosidełku. Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Tatry Wysokie z 7miesiecznym bobasem 22.03.07, 08:30 Oprócz tego z dzieckiem w nosidełku można zaplanować przejście kawałka Tatrzańskiej Magistrali. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=38794877&a=39032792 bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: tatry wysokie z 7miesiecznym bobasem IP: *.centertel.pl 18.04.07, 23:29 a może ktoś coś jeszcze doda...? Odpowiedz Link Zgłoś
iwwo2 Re: tatry wysokie z 7miesiecznym bobasem 19.04.07, 09:39 Może Dolina Kieżmarska do Zielonego Stawu, ale chyba w nosidełkach. Niby jest droga jezdna, ale kamienie nierówne. Ostrożnie z kolejką do Skalnego Plesa. Gdzieś czytałem, że szybka zmiana ciśnienia jak w przypadku wjazdu kolejką linową dla takiego bobasa może być niekorzystna. Odpowiedz Link Zgłoś
medea50 Re: tatry wysokie z 7miesiecznym bobasem 21.04.07, 19:21 Jezeli wybieracie sie do Zakopanego to bedziecie mieli duzo mozliwosci np.Gobalowka,dolina bialego,dolina choholowska,dolina koscieliska,droga pod reglami,spacery po zakopanem ale nie na krupowkach,szlakiem na rusinowa polane.Mozliwosci jest duzo.Z kuznic na kalatowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: tatry wysokie z 7miesiecznym bobasem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 21:07 A z wózeczkiem można sie przejechać dookoła Strbskiego Plesa... Albo z parkingu do Popradskiego Plesa(ok.2- 2,5 godz) Odpowiedz Link Zgłoś
julajka Re: tatry wysokie z 7miesiecznym bobasem 23.04.07, 10:01 Tu jest fajna strona z opisami tras i poziomem trudności www.tatry.info/przewodnik/trasy/index.html Pozdrawiam i do zobaczenia na szlaku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemamweny Re: tatry wysokie z 7miesiecznym bobasem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 11:59 Rohacska dolina- asfalt, Juraniowa- w nosidełku, Jaworzyny i Białej wody tez się da pokonać dobrą furą - przynajmniej częściowo. Po za tym Kwaczańska w Choczańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: tatry wysokie z 7miesiecznym bobasem IP: *.centertel.pl 04.05.07, 23:19 z pewną nieśmiałością zapytam.....a może jeszcze ktoś coś poradzi-tak na świeżo, po długim weekendzie... Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja Re: tatry wysokie z 7miesiecznym bobasem 04.05.07, 23:33 ula, na miłość boską, daj ludziom spokój i swojego rozwrzeszczanego bobasa wyprowadzaj na spacer w aleje lub do najbliższego parku, gdzie spotkasz takie same mamy z bobasami. A normalnym ludziom daj wypocząć w spokoju i ciszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrasz Re: tatry wysokie z 7miesiecznym bobasem IP: *.22.radom.pilicka.pl 05.05.07, 11:03 Charakter idealnie dopasowany do podpisu. Chyba od tego jest forum, żeby pytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: tatry wysokie z 7miesiecznym bobasem IP: *.centertel.pl 09.05.07, 22:47 ZOŁZO TY JEDNA!Ale dzięki podbiłaś mi wątek jakby nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: tatry wysokie z 7miesiecznym bobasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 12:21 To tylko w Polsce ciąża jest traktowana jak choroba a wychowanie dziecka jak niewola. Z kilkumiesięczną córką w nosidełku zwiedziłem Błędne Skały i Szczeliniec w Górach Stołowych, teraz kilkunastogodzinna podróż samochodem z kilkuletnim dzieckiem nie jest żadnym problemem. W bardziej cywilizowanych krajach od naszego w miejscowościach wypoczynkowych pełno jest osób z małymi (tzn. poniżej roku) dziećmi. Śpią pod parasolem na plaży, ale przy basenie i jakoś nikomu to nie przeszkadza. W majowy weekend w Dolomitach na 1700 m spotkałem jakąś panią z wózkiem (ale tam na tej wysokości drogi są jeszcze asfaltowe). A gdy z 15-mies. dzieckiem chciałem pojechać do Krynicy, to w jednym z pensjonatów usłyszałem, że z takimi małymi dziećmi nie przyjmują (ale to chyba bardziej temat na inne forum). Odpowiedz Link Zgłoś