Dodaj do ulubionych

tatry wysokie z 7miesiecznym bobasem

IP: *.centertel.pl 21.03.07, 18:40
wybieramy sie w Tatry Wysokie z 7-miesieczna corka. Nie zamierzamy zdobywać
szczytów ale co polecacie na spacer z wózkiem czy nosidełkiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Janek9930 Re: tatry wysokie z 7miesiecznym bobasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 21:16
      Skalnate Pleso z Tatrzańskiej Łomnicy kolejka gondolową i Hrebienok ze Starego
      Smokowca kolejką szynową. Z Hrebenoka mozna iść na spacer do Wodospadów zimnej
      wody z dzieckiem w nosidełku.
      • bah77 Re: Tatry Wysokie z 7miesiecznym bobasem 22.03.07, 08:30
        Oprócz tego z dzieckiem w nosidełku można zaplanować przejście kawałka
        Tatrzańskiej Magistrali.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=38794877&a=39032792

bah77
    • Gość: ula Re: tatry wysokie z 7miesiecznym bobasem IP: *.centertel.pl 18.04.07, 23:29
      a może ktoś coś jeszcze doda...?
      • iwwo2 Re: tatry wysokie z 7miesiecznym bobasem 19.04.07, 09:39
        Może Dolina Kieżmarska do Zielonego Stawu, ale chyba w nosidełkach. Niby jest
        droga jezdna, ale kamienie nierówne. Ostrożnie z kolejką do Skalnego Plesa.
        Gdzieś czytałem, że szybka zmiana ciśnienia jak w przypadku wjazdu kolejką
        linową dla takiego bobasa może być niekorzystna.
        • medea50 Re: tatry wysokie z 7miesiecznym bobasem 21.04.07, 19:21
          Jezeli wybieracie sie do Zakopanego to bedziecie mieli duzo mozliwosci
          np.Gobalowka,dolina bialego,dolina choholowska,dolina koscieliska,droga pod
          reglami,spacery po zakopanem ale nie na krupowkach,szlakiem na rusinowa
          polane.Mozliwosci jest duzo.Z kuznic na kalatowki.
      • Gość: Jarek Re: tatry wysokie z 7miesiecznym bobasem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 21:07
        A z wózeczkiem można sie przejechać dookoła Strbskiego Plesa...
        Albo z parkingu do Popradskiego Plesa(ok.2- 2,5 godz)
    • julajka Re: tatry wysokie z 7miesiecznym bobasem 23.04.07, 10:01
      Tu jest fajna strona z opisami tras i poziomem trudności
      www.tatry.info/przewodnik/trasy/index.html
      Pozdrawiam i do zobaczenia na szlaku!
    • Gość: niemamweny Re: tatry wysokie z 7miesiecznym bobasem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 11:59
      Rohacska dolina- asfalt, Juraniowa- w nosidełku, Jaworzyny i Białej wody tez
      się da pokonać dobrą furą - przynajmniej częściowo. Po za tym Kwaczańska w
      Choczańskich.
    • Gość: ula Re: tatry wysokie z 7miesiecznym bobasem IP: *.centertel.pl 04.05.07, 23:19
      z pewną nieśmiałością zapytam.....a może jeszcze ktoś coś poradzi-tak na
      świeżo, po długim weekendzie...
    • zolzatoja Re: tatry wysokie z 7miesiecznym bobasem 04.05.07, 23:33
      ula, na miłość boską, daj ludziom spokój i swojego rozwrzeszczanego bobasa
      wyprowadzaj na spacer w aleje lub do najbliższego parku, gdzie spotkasz takie
      same mamy z bobasami. A normalnym ludziom daj wypocząć w spokoju i ciszy!
      • Gość: Andrasz Re: tatry wysokie z 7miesiecznym bobasem IP: *.22.radom.pilicka.pl 05.05.07, 11:03
        Charakter idealnie dopasowany do podpisu. Chyba od tego jest forum, żeby pytać.
    • Gość: ula Re: tatry wysokie z 7miesiecznym bobasem IP: *.centertel.pl 09.05.07, 22:47
      ZOŁZO TY JEDNA!Ale dzięki podbiłaś mi wątek jakby nie było.
      • Gość: Maciej Re: tatry wysokie z 7miesiecznym bobasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 12:21
        To tylko w Polsce ciąża jest traktowana jak choroba a wychowanie dziecka jak
        niewola. Z kilkumiesięczną córką w nosidełku zwiedziłem Błędne Skały i
        Szczeliniec w Górach Stołowych, teraz kilkunastogodzinna podróż samochodem z
        kilkuletnim dzieckiem nie jest żadnym problemem.
        W bardziej cywilizowanych krajach od naszego w miejscowościach wypoczynkowych
        pełno jest osób z małymi (tzn. poniżej roku) dziećmi. Śpią pod parasolem na
        plaży, ale przy basenie i jakoś nikomu to nie przeszkadza. W majowy weekend w
        Dolomitach na 1700 m spotkałem jakąś panią z wózkiem (ale tam na tej wysokości
        drogi są jeszcze asfaltowe). A gdy z 15-mies. dzieckiem chciałem pojechać do
        Krynicy, to w jednym z pensjonatów usłyszałem, że z takimi małymi dziećmi nie
        przyjmują (ale to chyba bardziej temat na inne forum).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka