Gość: wm IP: *.75.51.150.mielec51.tnp.PL 03.06.07, 15:01 Czy na Węgrzech na rowerze jest obowiązek jeżdżenia w kasku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: Rower na Węgrzech IP: *.akron.net.pl 03.06.07, 19:05 Jeżdżę na Węgry i nigdy nie widziałam rowerzysty w kasku. Być może jakieś przepisy są,ale jeśli tak to nikt ich nie respektuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wm Re: Rower na Węgrzech IP: *.75.51.150.mielec51.tnp.PL 03.06.07, 22:36 dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Rower na Węgrzech IP: *.aster.pl 17.06.07, 11:08 na dlugi weekend jezdzilam rowerem na wegrzech i kasku nie mialam i nie bylo problemu. wegry to swietne miejsce na rower. stalam sie fanem tego miesjca:) nawet w budapeszcie na rowerze swietnie sie zwiedza i nikt nie trabi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: istra.sz Re: Rower na Węgrzech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 16:04 A czy w Budapeszcie są ścieżki rowerowe, czy jeździ się tylko ulicami? Odpowiedz Link Zgłoś
motorus Re: Rower na Węgrzech 28.06.07, 08:40 Trzeba mieć to na uwadze, że Węgry nie są krajem przyjaznym dla rowerzysty. Głównie od strony formalnej, bo tereny są bardzo atrakcyjne i aż się proszą o zwiedzanie z wysokości siodełka rowerowego, ale cóż z tego, jeśli praktycznie na kazdej drodze stoi znak "zakaz ruchu na rowerze" i nawet na terenach typowo wiejskich o znikomym ruchu drogowym. Miejscowi, jak zauważyłem niezbyt stosują się do tego zakazu, a jaka może być reakcja policji? - niestety, ale nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Rower na Węgrzech IP: *.aster.pl 12.07.07, 12:36 w budapeszcie nie jezdzilam po sciezkach rowerowych bo w sumie chyba ich nie ma. zakazow jazdy na rowerze nigdzie nie widzialam a bylam w paru miejscach w egerze, esztergomie, budapeszcie i paru innych.wydaje mi sie ogolnie ze policja i kierowcy sa bardziej przyjaznie nastawieni do rowerzystow niz w polsce, ba! nie wydaje mi sie tylko jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Rower na Węgrzech IP: *.stk.vectranet.pl 13.07.07, 21:06 Nie wyglada na to zeby byl, caly dzien jezdzilismy na wypozyczonych w Budapeszcie rowerach i nikt z nas go nie mial,a ponadto ludzie nas mijajacy tez ich nie posiadali. Fajne sciezki rowerowe w stolicy - polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Rower na Węgrzech IP: *.clubnet.pl 15.07.07, 12:22 a gdzie poza Budapesztem ?P) Odpowiedz Link Zgłoś