Gość: Mirek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 14:52 Ostatnio byłem dwa razy w maju ale była otwarta tylko częśc basenów. Baseny z tyłu były nieczynne . Czy w czerwcu już są otwarte czy dopiero w lipcu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daguniaaa Re: Hajduszoboszlo atrakcje 22.05.09, 09:03 Witam co do pytania o otwarcie basenów to nie wiem. Ale mnie się trafił dwa lata temu tygodniowy pobyt w Hajduszoboszlo z paskudną pogodą, więc tylko 1 dzień mogliśmy się pluskać w tamtejszych basenach. Mam nadzieję, że pogoda Ci dopisze, ale w sytuacji deszczu, nagle się okazuje, że nie ma tam co robić, zwłaszcza z dzieciakami (bo knajpy w końcu są wszędzie :) . Są wprawdzie termy w hotelu, ale głównie siedzią w nich starsze osoby. W takiej sytuacji polecam dość fajny aquapark w Debreczynie. Trzeba podjechać, ale lepsze to niż snucie się po, w sumie jednak mało ciekawym miasteczku. Odkryliśmy też, że całkiem ładne są tereny Puszty rozciągające się niedaleko, coś na kształt stepów. Sa tam punkty widokowe, można sobie zafundować przejażdżkę bryczkami, jest mini zoo (to atrakcja dla dzieci). Nie pamiętam teraz nazwy miejscowości, ale foldery braliśmy z punktów informacji turystycznej w Hajduszo. Warto tam zajrzeć. Tak czy siak życzę miłego wypoczynku i słoneczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchos Re: Hajduszoboszlo atrakcje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.09, 09:52 O ile pamietam to sa otwarte od czerwca wlasnie wszystkie..mozna wejsc na strony kompleksu i jest tam takze info po polsku.. Ja takze raz trafilem na 6 wyjazdow na niepogode i wtedy pozostaja wlasnie cieple baseny z przodu kompleksu..albo... No wlasnie.. 1).Puszta o ktorej ktos pisal to Hortobagy...polecam dla dzieci 2). W Miskolc tapolcy sa baseny w jaskiniach + na otwartm terenie nazywa sie to barlangfurdo ( nie pomylic ze strandfurdo) - 90 km 3). Miejscowosc Eger..polecam zwiedzanie, zamek ,centrum itp 100 km 4). Z tylu kompleksu za agaparkiem w Hajduszoboszlo jest pelnowymiarowy basen olimpijski kryty...nie bylem tam ale na niepogode kolezanka polecala..dla nas bylo to juz post faktum..:) Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Hajduszoboszlo atrakcje... 17.11.09, 19:57 Trochę fotek z PN Hortobagy: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,97614212,103126052.html bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Hajduszoboszlo atrakcje... 18.11.09, 19:59 A po drodze warto zatrzymać się w Tokaju: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,97614212,103175625.html bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
huf29 Re: Hajduszoboszlo atrakcje 07.12.09, 17:18 wraz z moją Anią w Hajduszo spedzialismy ostatnie dwa urlopy (2008 i 2009). W obu przypadkach byl to okolo tygodniowy pobyt polaczony z opalaniem zwiedzaniem i oczywiscie kapielami w basenach. odogda za kazdym razem i we wszytkie dni byla wspaniała. Niezapomniane wrazenie pozostawia do dzis wycieczka do Egeru oraz do Budapesztu. Ta pierwsza zogranizowana prywatnie; polaczona ze zwiedzaniem zamku (nudno bylo) oraz zwiedzanie miasta polaczone z degustacja wyrabianych w okolicy Egeru win. Ta druga zorganizowana byla przez Info tourist Hyngarospa. Jednoniowa wycieczka do stolicy wraz z wegierskim przewodnikiem ktory mowil po polsku, ale co ciekawe zamiat mowic "ponieważ" używal slowa "przecież" co nie raz sprawialo iz tresc jego wypowiedzi byla nieco komiczna. Dla spragnionych natoryzmu oraz chetnych opalenia sie na calym ciele (dosłownie CAŁYM) polecam wysepke naturystów polozona na terenie kapieliska. Mozna tam naprawde mialo spedzic czas - dotyczy to szczegolnie par ktore maja ochote byc BLIŻEJ SIEBIE :) (myślę, że wiecie co mam na myśli). Jelśli ktos potrzebuje rady albo ma jakies pytania to chetnie odpowiem. Moj gg to 3026747 a skype to so25de Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś