Dodaj do ulubionych

Plaża nad Balatonem

04.07.09, 09:31
Koledzy i koleżanki, jadę służbowo autem do Chorwacji, droga prowadzi wzdłuż Balatonu. Niestety nigdy nie byłem na Węgrzech i proszę o pomoc. Czy nad Balatonem są plaże czy same miasteczka?? Jak na chwilę zajechać nad jezioro, zamoczyć stopy w piachu i pojechać dalej?? Chodzi o kwadrans na wodą, na więcej nie mam czasu. Znacie fajne miejsce?? Czy po rostu jak zobaczę wodę to skręcić i wbić się na brzeg??

I jeszcze jedno: czy można płacić w Euro?? Tzn. za winiety i za paliwo?? Muszę rozliczyć się z firmą w Euro i chcę unikać wymiany pieniędzy.

Z góry dziękuję za odpowiedzi!!
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Plaża nad Balatonem 04.07.09, 09:51
      Plaże(w 99% trawiaste) z kapieliskami nad Balatonem są płatne.
      Wg mnie, sensu wielkiego by skręcać nad B. by zanurzyć nogi ,nie ma.
      Zresztą żadna przyjemność.Choc...wracając z nad przeźroczystego Jadranu możesz juz nigdy nie mieć ochoty na zanurzenie w mętnym Balatonie...może to jednak ostatnia okazja?
      Natomiast warto zobaczyc widoczek jeziora z i samo Tihany.
      Jeśłi kąpiel po drodze ,to raczej jakiś termal basen ale to też nie na 15 min.
      Euro płacic można ale czy rachunek bedzie opiewał na euro?Mam wątpliwości.
      Najprościej to skorzystać z karty płatniczej o ile firma takie udostępnia pracownikom.Obciążenie wtedy w pln.
      • Gość: gość Re: Plaża nad Balatonem IP: *.tp.unicity.pl 04.07.09, 22:01
        balatonlelle, balatonboglar,balatonfoldwar, tam są bardzo fajne bezpłatne plaże
        ,z betonowym zejściem do wody (schodki) woda trochę mętnawa, lecz czysta polecam
        szcsególnie balatonboglar po lewej stronie od portu
        • prezes.kwiatkowski Re: Plaża nad Balatonem 11.07.09, 19:20
          Wielkie dzięki. Byłem nad Balatonlelle. Dobry dojazd z autostrady i szybki powrót. W miasteczku mały rynek, do tego port i plaża. Na krótki pobyt wspaniałe miejsce na poznaniu uroków Balatonu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka