Dodaj do ulubionych

balaton - gdzie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 15:57
Witam,
tak przeglądam forum i nie mogę podjąć decyzji, wiec może zadam pytanie. Ja plus moja lepsza połowa wybieramy się na poczatku sierpnia do budapesztu a potem na 3 dni nad balaton. I teraz nad balatonem chciałbym wylądować w miejscu gdzie:
- jest fajna plaża
- nie jest to kurort ogromniasty
- w miasteczku jest jakaś gastronomia (fajna restauracyjka albo dwie)
- i mozna gdzieś wyskoczyć autem na wycieczkę (zamek, wyiniarnia itp)
- i bede okropny, ale nie ma setek małych dzieci :)

Myslalem o pólnocnym brzegu. Ktoś ma jakieś sugestie co do miejscowości, a może jakaś kwatera jest nawet Wam znana?

Pozdrawiam,
t.
Obserwuj wątek
    • eldritch68 Re: balaton - gdzie? 13.07.09, 08:39
      heja
      Ja proponuję taką niewielką miejscowość Zanka. Mała miejscowość na płn brzegu,
      blisko Badacsonyi. A najlepiej odezwij się do Martona (Marcina) www.budapesting.com
      On wynajmuje zarówno pokoje/mieszkania w Budapeszcie (ma świetne lokalizacje w
      samym centrum) jak i dom właśnie w Zance
      Pozdrawiam
    • tado01 Re: balaton - gdzie? 15.07.09, 14:13
      Siofok :)
      • Gość: ja Re: balaton - gdzie? IP: *.centertel.pl 15.07.09, 15:19
        Siofok to raczej nie jest mała mieścina , jeden z najwiekszych kurortów nad
        Baltononem i do tego drogo .
        • Gość: pinky Re: balaton - gdzie? IP: *.pke.pl 16.07.09, 10:59
          csopak
    • Gość: marta32 Re: balaton - gdzie? IP: *.31.125.189.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.04.13, 13:40
      moze sie komus przyda -przyczepy klimatyzowane do wynajewcia na kempingu rivjera w alsoors na polnocnym brzegu-bylam rok temu, przyczepe zamowilam smsem- tlumaczenie na wegierski wzielam z googla,nic nie wplacalam wczesniej bo przyjechalam praktycznie z dnia na dzien wiec na wysylanie zaliczek nie bylo czasu, trzeba szukac klimatyzowanej przyczepy, bardzo wazne, w upalach najwazniejsze, wejscie na plaze kemping ma wlasne-nie placi sie, w recepcji dostajemy opaske na reke i tak wchodzimy na plaze,plaza jest publiczna, ale kemping jest ohgrodzony i ma tylko swoje osobne wejscie, na plazy mnostwo kioskow budek z jedzeniem, bardzo blisko stacja kolejowa-monzna objechac balaton dookola, bardzo bliko molo skad odplywaja stateczkid o balatonfured tihany i siofok, na kempingu sami wegrzy- bardzo mili, zero niemcow, w lazienkach goraca woda, prtzyczepy wyposazone w kuchnie naczynia etc.koniec czerwca nie bylo ani jednego komara.polecam bardzo. alsoors,ale nie kemping europa ale rivjera, sa tam same przyczepy do wynajecia, nie mozna sie rozbic z namiotem i czy swoja przyczepa,plaza zacieniona, dno nie jest muliste a piaszczyste,obok kapieliska malutka promenada, w gore wsi winiarnie, ja tam na pewno wroce.

www.olx.hu/q/lakokocsi/c-388
      www.nyarallak.atw.hu/
      www.balatoniszallas.hu/
      • Gość: jzuk7036 Re: balaton - gdzie? IP: 91.193.52.* 29.04.13, 16:10
        marta 32 napisz czy z dzieciakami 3,5 lat warto jechac na tem kempingi ile wynosi nocka w takiej przyczepie
    • bah_77 Re: balaton - gdzie? 07.05.13, 09:43
      > gdzieś wyskoczyć autem na wycieczkę (zamek, wyiniarnia itp)...

Sugeruję wycieczkę do Heviz:
      fotoforum.gazeta.pl/k/heviz.html

bah77
    • Gość: marta32 Re: balaton - gdzie? IP: *.play-internet.pl 18.05.13, 23:04
      kamping rivjera w alsoors- nie naley jechac tam w ciemno bo kamping jest zorgaznizowany w ten sposob ze wegrzy prywatne osoby maja tam swoje przyczepy ktore wynajmuja, trzeba mic zaklepana przyczepe bo na miejscu nie ma jej kto wynajac, na recpcji jest obsulga ktora wrecza nam klucz do umowionej przyczepy ,placi sie na miejscu wlascicielowi a w recepcji tylko takse klimatyczna sie oplaca, parkowanie samochodu obok przyczepy, najlepeij wyslac smsa bo w ogloszeniach ktore podalam sa podane numery telefonow wiec po wegiersku raczej sie nie prozumiemy ale wystarczy wklepac sobie goole tlumaczenia wpisac tresc dac tlumacz na wgeirski potem to przepisac do smsa i wyslac pod wskzany w ogloszeniu numer telefonu-dziala bardzo chetnie i prawie od razu odpowiadaja . w czerwcu mobilhome kosztowal 30 euro za dobe, od lipca drozej, w tym roku 10 000 forint z tego co widze cena na sezon.
      ja korzystalam z tej strony

alsoors.webvilag.net/
      wyslalam smsa ze chce mobilhaz na 4 noce podalam termin, natychmiast dostalam odpowiedz, nastepnie na maila voucher ktory pokazalam w recepcji kampingu , nastepnie po okazaniu vouchera dostalam klucz do mobilhomu, i rano przyjechala pani edina ktorej zaplacilam za pobyt. dodatkowo mialam niemila niespodzianke w postaci choroby mojej corki, ktora dostala bardzo wysokiej goraczki-edina zamowila mi wizyte w przychodni w balatonalmadi.napeno tam wroce.
      • Gość: marta32 Re: balaton - gdzie? IP: *.play-internet.pl 18.05.13, 23:09
        mobilhaz tym sie rozni od lakokosci ze ma prysznic i wc, zas lalkokosci to przyczepa bez wody prysznica i wc-trzeba biegac do ogolnodostepnego kempingowego ale jest bardzo blisko, za to pryczepa jest wieksza bo ma dodatkowy namiot przed nia w ktorym miesci sie kuchnia i kacik do jedzenia, przyczepa jest tansza od mobilhaz. pozatym bez roznicy.klima byla i tu i tu, klima byla najwazniejsza.
        • Gość: pinky Re: balaton - gdzie? IP: *.tauron-pe.pl 19.06.13, 14:08
          Hotel muszelka w csopak prowadzony przez polaków
          • Gość: dd Re: balaton - gdzie? IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.13, 17:14
            możesz podać jakiś namiarana ten hotel?
    • Gość: karcia2 Re: balaton - gdzie? IP: *.ten.net.pl 30.06.13, 01:01
      sprawdz sobie to: Polecana miejscowosc nad Balatonem
    • Gość: pinky Re: balaton - gdzie? IP: *.tauron-pe.pl 08.07.13, 14:23
      Keszthey.Super plaza superknajpy w miescie,piękny zamek a hotel znalężć na booking.com.pl a 10 km Heviz jedyne jezioro termalne w europie
    • martina-0 Re: balaton - gdzie? 14.08.13, 16:40
      Warto przeczytać - ciekawe, praktyczne info o Balatonie i okolicach!

forum.gazeta.pl/forum/w,806,146330491,146330491,wyjazd_w_ciemn.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka