Gość: pati_1526 IP: *.xdsl.centertel.pl 06.12.09, 14:50 Jak umiejetnie optycznie powiekszyc oczy białą kredka do oczu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: OLAla Re: Oczy IP: *.cwd.waw.pl 15.12.09, 14:47 Podbijam temat, jak optycznie powiększyc małe oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Oczy IP: *.zone8.bethere.co.uk 02.01.10, 23:24 ekspertem nie jestem ale używam białej kredki w tym celu i całkiem fajnie mi to wychodzi. Dzielę oko na dwie części, zewnętrzną (dalszą od nosa) traktuję czarną kredką i eyelinerem na powiece a wewnętrzną (bliższą nosa) białą kredką ciut wewnątrz oka i kreska na powiekę lekko zachodząca na eyeliner. Czasami na tym pozostaję a czasami używam to jako podkład pod bardzo wyrazisty makijaż wieczorowy:) Mam nadzieje, że pomogłam:) Powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
panna.m.igotka Re: Oczy 18.02.10, 11:49 Ja, chociaż nie mam takiej potrzeby, używam cieni perłowych, które także optycznie powiększają oko. Nie stosuję białej kredki, ani żadnych inny eyelinerów ;) Podobnie jak poprzedniczka najpierw aplikują cień - bazę w stonowanym kolorze na całej powiece. Potem rozjaśniam łuki brwiowe i wewnętrzne kąciki oczu jaśniejszym odcieniem lub białym, a na koniec na zewnętrznej część oka i tuż przy krawędziach rzęs nakładam ciemniejszy kolor. Odpowiedz Link Zgłoś