Dodaj do ulubionych

przepraszam: gdzie kupic ubranie do trumny....

02.09.10, 20:52
tata mnie poprosił, abym kupiła dla Mamy ubranie stosowne do pochowania. Jak powinno wyglądac
ubranie do trumny, buty itd. zgodnie z tradycją katolicko-polska, gdzie się kupuje sukienkę, jaka
powinna być, czy jakis specjalny krój aby łatwiej np. włożyc? a buty? czy więkesze?
? nie mam pojęcia jak się do teog zabrać..... moze jest jakis specjalistyczny sklep

moze kto mi doradzić\
dziękuję
Obserwuj wątek
    • agalt Re: przepraszam: gdzie kupic ubranie do trumny... 02.09.10, 22:17
      Witaj. Przede wszystkim wyrazy współczucia z powodu śmierci Twojej Mamy.
      Co do sukienki, to nie wiem. Może powinnaś zapytac w zakładzie, w którym
      załatwiasz pogrzeb. Ale ja wolałabym, żeby mnie pochowano w moim ubraniu. Na
      pewno Twoja Mama ma jakieś ładne ubranie, które szczególnie lubiła. Buty chyba
      rzeczywiście byłoby lepiej kupić większe...
      Przytulam serdecznie
    • simba5 Re: przepraszam: gdzie kupic ubranie do trumny... 03.09.10, 08:45
      Wyrazy współczucia.
      Moją mamę ubierał zakład pogrzebowy. Za 300 zł. miała kompletne ubranie,łącznie z bielizną i rajstopami.Buty oczywiście też.Ja nie miałam głowy biegać i kupować ubrania.Założyli jej granatową garsonkę i białą bluzeczkę.
      Pozdrawiam.
      • raffaella54 Re: przepraszam: gdzie kupic ubranie do trumny... 03.09.10, 09:43
        Gdy chowałam moją Mamę,postanowailam dać Jej do trumny to,w co lubiła ubierać
        się za życia,tj.białą bluzke,plisowaną spódniczkę,elegancki kardigan i perełki
        na szyję.Do kieszeni swetra kazałam włożyć flakonik Jej ulubionych perfum.Dałam
        też dość wąskie eleganckie czarne buciki na szpilce i weszły!
        Serdecznie pozdrawiam.
        • mocnakrysia Re: przepraszam: gdzie kupic ubranie do trumny... 03.09.10, 21:06
          Aja kupiłam mojej mamie elegancką garsonkę, bluzeczkę ,bieliznę i buty w normalnym sklepie w
          kolorach które lubiła i w jej typie. Przed śmiercią to mnie prosiła żebym się tym zajęła. Włożyłam jej
          różaniec i okulary.Pozdrawiam i ogromnie współczuję z powodu śmierci twej mamy.
    • kopciuszek125 Re: przepraszam: gdzie kupic ubranie do trumny... 03.09.10, 21:26
      Wyrazy głębokiego współczucia z powodu śmierci mamy. Moja mama była przezorna i
      było wszystko wcześniej przygotowane przez nią samą, bo wiedziała że ja nie będę
      miała głowy.
    • afterlifeprime Re: przepraszam: gdzie kupic ubranie do trumny... 24.02.26, 09:37
      sklep online z kompletami do trumny (suknia, obuwie, bielizna) lub tylko sukienki

www.afterlife.com.pl

Można też zakupić w wybranych domach pogrzebowych współpracujących z After Life Prime.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka