Gość: GREG IP: 10.1.12.188, 193.41.231.* 07.03.01, 15:16 JAK CHODZI PO DLUŻSZYM UŻYTKOWANIU, JA KUPIŁEM TYDZIEŃ TEMU I JUZ PALI MI SIE NA STAŁE AIR-BAG??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tom Ok Re: XSARA VTR IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 08.03.01, 10:19 A czy czasem nie wozisz czegoś pod fotelami? Tam znajdują się połaczenia do napinaczy pasów bezpieczeństwa. Obsługuje je ten sam czujnik, który kontroluje również pracę poduszki. Jeśli zatem jakiś luźny przedmiot uderzy w złączkę może ją poluzować lub na dobre uszkodzić - wówczas zapala się kontrolka poduszki powietrznej. Pozdrawiam Tom Ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Ok Re: XSARA VTR IP: 212.160.57.* 08.03.01, 10:19 A czy czasem nie wozisz czegoś pod fotelami? Tam znajdują się połaczenia do napinaczy pasów bezpieczeństwa. Obsługuje je ten sam czujnik, który kontroluje również pracę poduszki. Jeśli zatem jakiś luźny przedmiot uderzy w złączkę może ją poluzować lub na dobre uszkodzić - wówczas zapala się kontrolka poduszki powietrznej. Pozdrawiam Tom Ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: XSARA VTR IP: 10.1.12.188, 193.41.231.* 16.03.01, 11:41 Dzieki za info ktos z moich pasażerów mósiał kopnać w złączkę pod siedzeniem zostalo to już naprawione w serwisie, po za tym ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczekn Re: XSARA VTR IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.03.01, 00:29 Z ta zlaczka pod fotelem to sa ciagle problemy - najlepiej wogole ja wywalic i zalutowac kable na stale. Fotel jest i tak wyciagany raz na ruski rok a wtedy mozna przeciac i z powrotem polaczyc (polaryzacja kabli nie gra roli) - a za to masz z glowy migajaca kontrolke airbagu - co, nie chce byc zlym prorokiem ale jeszcze cie czeka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Ok Re: XSARA VTR IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.01, 23:18 Czy te problemy się pojawią, nawet wówczas, gdy nic nie wożę pod fotelami? U mnie po 28 tysiącach jest jak na razie spokój, choć przyznaję, że nie przyglądałem się złączom. Pozdro Tom Ok Odpowiedz Link Zgłoś