braciaka1 27.03.10, 17:08 Wybieram sie w dłuższa trase mam do pokonania 2 tys kilometrów.Chcjałem się dowiedzieć co mam sprawdzić w aucie lub co powymieniać tak aby autko przejechało bez żadnej awari ten dystans Prosze o rade.Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dark13 Re: golf 2 rok 1990 07.04.10, 09:28 2 tys to zaden dlugi systans. Typowe elementy - plyny eksploatacyjne , olej, stan ukladu hamulcowego, stan oslon rpzegobow ukladu wydechowego.Dokladnie sprawdz uklad chlodzenia czy nie ma wyciekow i czy wentylator chlodnicy wlacza sie w odpowiednim momencie. Jesli dawno nie byly wynieniane to swiece, palec rozdzielacza, kopulke - to drobne kwoty Warto wziasc ze soba zapasowy pasek/paski klinowe i zestaw kluczy .Ja bym tez wzial zapasowa cewke i modul zaplonowy oczywiscie uzywane bo szkoda pieniedzy na nowe. To sie psuje rzadko ale nie zajmuje duzo miejsca wiec warto miec w zapasie. No i szerokiej drogi niech, dziadek dobrze sluzy Odpowiedz Link Zgłoś
braciaka1 Re: golf 2 rok 1990 07.04.10, 15:03 dziekuje postaram sie sprawdzić a nic nie bedzie sie działo z silnikiem jak bede go trzymał 3-4 godziny na wysokich obrotach takich powyrzej 3 4 tysiecy bo to jest skrzynia 4 biegowa i na autostradach 120kil musze jechac na 4tys obrotów Odpowiedz Link Zgłoś
dark13 Re: golf 2 rok 1990 11.04.10, 12:28 Nic mu nie bedzie, dla silnikow benzynowych przedzial 3-4 tys to normalne warunki pracy. Odpowiedz Link Zgłoś