hubertp83 05.07.07, 22:37 Czy wie ktoś ile kosztuje przełożenie kierownicy z prawej na lewą stronę ? Szukam dobrego warsztatu w Warszawie gdzie można zrobić coś takiego. Proszę o pomoc, z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karburatorek Re: Anglik-prawostronna kierownica 05.07.07, 23:40 Widać, że Twoja znajomość problematyki jest zerowa. To jest pytanie z gatunku: "ile kosztuje samochód?" Są tanie i drogie. Z przerabianiem samochodu jest to samo: przeróbka taniego z reguły jest również tańsza - przeróbka drogiego z reguły jest rówież droższa. Nie można pominąć innego aspektu sprawy: niektóre samochody nadają się do przełożenia kierownicy w miarę tanim kosztem, inne trochę wyższym kosztem, a w niektórych po prostu nie da się tego zrobić bez zachowania zasad bezpiecznego użytkowania. Twoje pytanie ma tyle szczegółów ułatwiających odpowiedź, że proponuję je zadać na forum www.wrozka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
hubertp83 Re: Anglik-prawostronna kierownica 10.07.07, 22:53 wow ! bardzo dziękuje za odpowiedz, naprawdę wiele nowych rzeczy się dowiedziałem, a to forum które poleciłeś niezwykle przydatne LOL ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipek Re: Anglik-prawostronna kierownica IP: *.eranet.pl 05.05.08, 19:00 dobra przerobke z gwarancja udzielaam lko ze kolo elblaga.zalez jeszcze jaki samochod . i co ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipek Re: Anglik-prawostronna kierownica IP: *.eranet.pl 05.05.08, 19:06 najlepiej pisac na emaila z anglikami pipek1988@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iro Re: Anglik-prawostronna kierownica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 21:36 mam lagune 2000r.z klimą manualną jaki jest koszt przełożenia i czy możesz załatwic części do przełożenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Anglik-prawostronna kierownica IP: 92.17.21.* 24.05.08, 16:06 jaki jest koszt przelozenia kierownicy w renault laguna z 2002? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iro Re: Anglik-prawostronna kierownica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 21:38 mój e-mail i.solinski@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Anglik-prawostronna kierownica IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 13.01.09, 22:31 Chciałem sie podzielić doświadczeniami po przeróbce w : KOMPLEKSOWE PRZEKŁADKI "LECH"- KALISZ (8:00-20:00 Pon.-Sob.) Wielkopolska Nowe Skalmierzyce Prowadzi go Admin forum Pelee wiec pewnie będzie kasował tego posta Ale to tylko będzie świadczyć o nim samym www.angliki.fora.pl/warsztaty,11/kompleksowa-przekladka-wszystkich-samochodow-lech-kalisz,2038.html Kontakt Zadzwoniłem w Czerwcu 2007 o termin na auto , dostałem odpowiedz na wrzesień Super mi to pasowało , jak warsztat ma tylu chętnych będą dobrze robić tak sobie pomyślałem , skoro człowiek opisuje rożne rzeczy na forum jak co robić to się zna To mnie jeszcze utrwaliło ze wiedza co robią , nie chciałem się nacią na partaczy. Oczywiste cenę ustaliliśmy , oraz ze warsztat kupuje części ( ja się nie znam) oraz to ze auto przejdzie przegląd na miejscu ( ja extra place) Oczywiście zrobiłem go później w domu po pan nagle potrzebuje opinie rzeczoznawcy Zawiezienie auta Telefon we wrześniu oczywiście termin się przesunął o miesiąc potem o kolejny, az W listopadzie auto pojechało , na miejscu okazało się , pan mnie poinformował ze w cenie nie ma lamp ani lusterek oraz ze Klima zostanie spuszczona i nie nabita ( oczywiście mój blad ze jak w czerwcu dzwoniłem to nie zapytałem jasna sprawa wszyscy wiedze tylko nie ja ,poza tym samo słowo kompleksowe w reklamie firmy). Wplacielem kwotę na części ( wszystko ok. ) Umówiłem się ze odbieram swoje czesi Odebranie auta Minęło 3 tygodnie po 5 telefonach w końcu mogłem przyjechać , umówiłem się z Panem na odbiór , oczywiście 30 min przed przyjazdem pan dzwoni ze nie go nie będzie bo musi wyjechać ( jasne zdarza się ) przyjeżdżam na miejsce i widze: Przyjmuje mnie jakiś starszy Pan i on nic nie wiem Mój samochodu w środku -brudny masakrycznie czarno -plastiki nie spasowane na środku konsoli szpara na palec -wykładzinę z innego auta brudna potwornie i śmierdząca ( niech będzie ) Wypiorę -elektrykę sprawdzielem i ok. - otwieram przednie szyby a tam zjerzdzaja do polowy , bo jak podłączano kable od centralnego zamka tak poprowadzono tak ze blokowały mechanizm szyby Trzeba było rozebrać boczki i pociągnąć do o kola ( ok. sam zrobiłem cos za co zapłaciłem rozumie zdarzyło się ) Dzwonie do Pana i mowie co jest ( tak może konsola leżała i się lekko wygięła ) brakowało elementu łączącego ( naszczepcie znalazłem w starej desce i sam to zamontowałem) A szyby działały ….. Rozliczyłem się auto na lawetę i do domu Teraz kontrola w domu HITY !!! -Kolumna kierownicy wraz z kierownica przemieszcza się o jakieś 3 cm w lewo i 3 w prawo brak dwóch śrub nie dokręcone masakra !!! Po dokręceniu wszystkiego okazało się ze element nośny, za licznikiem który został do spawany ,aby trzymać kolumnę kierownicy rusza sie ( wynika to z tego ze ma dwa miejsca podparcia , a nie trzy , ale to już chyba wiedza inżynierska) 4 mm na tym elemencie a na kierownicy to wychodzi 1 cm !! -regulacja kierownicy sprawna tylko w górnym położeniu inaczej blokada nie działa -okablowanie do bezpiecznikow jest tak puszczone ze pedał od sprzęgła je obciera Już jeden kabel się zerwał -w aucie jest Klimatronik ( jak nastawie na min działa nagrzewnica , jak nastawie na max tez działa ) wogule nie leci zimne powietrze tylko ciągle z nagrzewnicy gorące !! - wlaczajc nawiew na nogi leci powietrze do wnętrza konsoli , która się strasznie rozgrzewa -pod fotelem Ida kable od poduszek w fotelach zostały tak puszczone ze jak ktoś wsunie nogi na tylniej kanapie to się rozłącza , Az strach przesuwać fotel , elementy pod fotel schowki nie podokrecane -po odkodowaniu radia okazało się ze zmieniarka nie jest podłączona ( oczywiście pod fotel i zabieram się do odkręcania skrzynki ze zmieniarka ( jest 5 śrub przykręcona 1 – to chyba żeby mi ułatwić) pod wykładzina znalazłem kabel) -na wyświetlaczu środkowym w moim aucie jest godzina i ilość stopni na zewnątrz oczywiste już termometr jest nie sprawny kabel który leci jest obcięty i heja -wygłuszenie ściany było przyklejone na jakiś klej który puścił po pierwszym nagrzaniu auta ( musiałem na Power tape dokleić) , poza tym brak jest wygłuszenia od strony silnika widać blache , tylko jakiś fragment maty , poza tym lewa strona ( w okolicy błotnika) nie posiada wcale. Naszczepcie nie jest Az tak bardzo głośno ale było ciszej -Po 500 km szczelila linka od sprzęgła , oczywiście nie mógł mi Pan powiedzieć ze za 60 zl kupi nowa lub wstawi na moja odpowiedzialność używana która szczelila, łatwiej nie informować klienta - brak zaślepek przy desce rozdzielczej na śruby ( przeżyje kupie sobie nowe a gdzie stare?? ) -brak zaślepek do wykładziny ( jasne kupie nowe a gdzie stare?? ) - jak wcześniej wspomniałem chciałem zwrot oryginalnych części Dostałem wszystko prócz licznika i poduszki pasażera a wiem ze nie pasuje ta angielska I była wsadzona z wersji europejskiej za która zapłaciłem - na dniach chce jeszcze pojechać sprawdzić czy klimatyzacja jest szczelna ( na po tym wszystkim spodziewam się ze nie ) Nie mogę narzekać na to : Ze auto jeździ ma kierownice, kręcą się kola i działa reszta elementow , jedzie prosto Naprawy usterek Oczywiste zareagowałem tak Jasne może się zdarzyć jakieś nie doróbki , taka dużo lista ?? , ale warsztat myślałem ze wywiąże się z napraw……. Oczywiste dodzwonili się do pana umówiliśmy termin przed świętami , został przełożony bo panu cos wypadło w praca ( zdarza się rozumiem ) po świętach może być Tydzień temu 5 stycznia telefon do Pana , kiedy mogę przyjechać Pracy jest na cały dzień Odpowiedz Proszę zadzwonić za tydzień i się umówimy – ok. fajnie 12 – stycznia Pon Dzwoniłem 25 razy od 11.00 - 21.30 nikt nie odbiera ( jasne zapracowany ) 13- Stycznia Wt Dzwoniłem 7 razy ,i nic Napisałem Sms : Proszę się nie ukrywać Na co dostaje odpowiedz ze pan jest w Norwegi I dlatego nie odbiera bo drogie rozmowy i będzie w kwietniu ( a w kwietniu będzie ze we wrześniu) - każde dziecko wie ze jak ktoś jest za granica i się do niego dzwoni sygnał jest inny Po paru godzin dzwoni do Pana mój kolega i jak gdyby nigdy nic rozmawia z Panem jako klient -Wiec pisze do pana smsa o sytuacji z kolega ze odebrał tel a mojego nie odbiera Dostałem odpowiedz ze zapraszam w kwietniu na poprawki , a mamy 13 styczeń A Pan siedzi w domku i popija kawke …………… Brak slow człowiek robi masowe jakąś nie dbale nie przywiązuje do niczego wagi !! Teraz apel do wszystkich jeżeli chcesz uniknąć takich kłopotów i problemow , omijaj ten warsztat nawet jak masz termin to on przesunie się o 2-3 miesiące ,nawet jak Daliście ta 100 zl zaliczki Nie pisał bym tego gdyby właściciel naprawił mi te usterki ( poważne) a nie zmieniał terminy , w kwietniu powie ze we wrześniu i tak az ja odpuszczę Odradzam !!! Jestem po prostu rozczarowany …… nazywając rzecz po imieniu uważam ze zostałem nabity w butelkę i oszukany Na szczęście niektóre elementy mogę sam naprawić , a jak bym się nie znal i nie wiedział ?? Zapłaciłem i sam teraz będę robił to za co zapłaciłem Brak slow… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOLLO30 Re: Anglik-prawostronna kierownica IP: 195.116.41.* 06.06.09, 20:18 moge polecic warsztat w treblince Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prodi5 Re: Anglik-prawostronna kierownica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 00:14 A ja polecam zakład pana Mazurka,jeśli ktoś ma passata do przeróbki,to nikt nie zrobi tego lepiej,przerabiał mi a4 z 2000r.i passata z 2005 w dwa dni,opisałem to na jednym forum,ale tam go za bardzo nie lubią,i skasowali post,a mnie zbanowali,tel do niego 880 660 226 Odpowiedz Link Zgłoś