Dodaj do ulubionych

Anglik-prawostronna kierownica

05.07.07, 22:37
Czy wie ktoś ile kosztuje przełożenie kierownicy z prawej na lewą stronę ?
Szukam dobrego warsztatu w Warszawie gdzie można zrobić coś takiego. Proszę o
pomoc, z góry dziękuje.
Obserwuj wątek
    • karburatorek Re: Anglik-prawostronna kierownica 05.07.07, 23:40
      Widać, że Twoja znajomość problematyki jest zerowa.
      To jest pytanie z gatunku: "ile kosztuje samochód?" Są tanie i drogie. Z
      przerabianiem samochodu jest to samo: przeróbka taniego z reguły jest również
      tańsza - przeróbka drogiego z reguły jest rówież droższa. Nie można pominąć
      innego aspektu sprawy: niektóre samochody nadają się do przełożenia kierownicy
      w miarę tanim kosztem, inne trochę wyższym kosztem, a w niektórych po prostu
      nie da się tego zrobić bez zachowania zasad bezpiecznego użytkowania.
      Twoje pytanie ma tyle szczegółów ułatwiających odpowiedź, że proponuję je zadać
      na forum www.wrozka.pl
      • hubertp83 Re: Anglik-prawostronna kierownica 10.07.07, 22:53
        wow ! bardzo dziękuje za odpowiedz, naprawdę wiele nowych rzeczy się
        dowiedziałem, a to forum które poleciłeś niezwykle przydatne LOL ;]
    • Gość: pipek Re: Anglik-prawostronna kierownica IP: *.eranet.pl 05.05.08, 19:00
      dobra przerobke z gwarancja udzielaam lko ze kolo elblaga.zalez
      jeszcze jaki samochod . i co ma.
      • Gość: pipek Re: Anglik-prawostronna kierownica IP: *.eranet.pl 05.05.08, 19:06
        najlepiej pisac na emaila z anglikami pipek1988@wp.pl
        • Gość: iro Re: Anglik-prawostronna kierownica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 21:36
          mam lagune 2000r.z klimą manualną jaki jest koszt przełożenia i czy możesz załatwic części do przełożenia?
          • Gość: on Re: Anglik-prawostronna kierownica IP: 92.17.21.* 24.05.08, 16:06
            jaki jest koszt przelozenia kierownicy w renault laguna z 2002?
        • Gość: iro Re: Anglik-prawostronna kierownica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 21:38
          mój e-mail i.solinski@wp.pl
    • Gość: abc Re: Anglik-prawostronna kierownica IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 13.01.09, 22:31
      Chciałem sie podzielić doświadczeniami po przeróbce w :

KOMPLEKSOWE PRZEKŁADKI "LECH"- KALISZ (8:00-20:00 Pon.-Sob.) Wielkopolska Nowe
      Skalmierzyce
      Prowadzi go Admin forum Pelee wiec pewnie będzie kasował tego posta
      Ale to tylko będzie świadczyć o nim samym

www.angliki.fora.pl/warsztaty,11/kompleksowa-przekladka-wszystkich-samochodow-lech-kalisz,2038.html
      Kontakt

Zadzwoniłem w Czerwcu 2007 o termin na auto , dostałem odpowiedz na wrzesień
      Super mi to pasowało , jak warsztat ma tylu chętnych będą dobrze robić tak sobie
      pomyślałem , skoro człowiek opisuje rożne rzeczy na forum jak co robić to się zna
      To mnie jeszcze utrwaliło ze wiedza co robią , nie chciałem się nacią na partaczy.

Oczywiste cenę ustaliliśmy , oraz ze warsztat kupuje części ( ja się nie znam)
      oraz to ze auto przejdzie przegląd na miejscu ( ja extra place)

Oczywiście zrobiłem go później w domu po pan nagle potrzebuje opinie rzeczoznawcy

Zawiezienie auta

Telefon we wrześniu oczywiście termin się przesunął o miesiąc potem o kolejny, az
      W listopadzie auto pojechało , na miejscu okazało się , pan mnie poinformował
      ze w cenie nie ma lamp ani lusterek oraz ze Klima zostanie spuszczona i nie nabita
      ( oczywiście mój blad ze jak w czerwcu dzwoniłem to nie zapytałem jasna sprawa
      wszyscy wiedze tylko nie ja ,poza tym samo słowo kompleksowe w reklamie firmy).
      Wplacielem kwotę na części ( wszystko ok. ) Umówiłem się ze odbieram swoje czesi

Odebranie auta

Minęło 3 tygodnie po 5 telefonach w końcu mogłem przyjechać , umówiłem się z
      Panem na odbiór , oczywiście 30 min przed przyjazdem pan dzwoni ze nie go nie
      będzie bo musi wyjechać ( jasne zdarza się ) przyjeżdżam na miejsce i widze:
      Przyjmuje mnie jakiś starszy Pan i on nic nie wiem

Mój samochodu w środku

-brudny masakrycznie czarno
      -plastiki nie spasowane na środku konsoli szpara na palec
      -wykładzinę z innego auta brudna potwornie i śmierdząca ( niech będzie ) Wypiorę
      -elektrykę sprawdzielem i ok.
      - otwieram przednie szyby a tam zjerzdzaja do polowy , bo jak podłączano kable
      od centralnego zamka tak poprowadzono tak ze blokowały mechanizm szyby
      Trzeba było rozebrać boczki i pociągnąć do o kola ( ok. sam zrobiłem cos za co
      zapłaciłem rozumie zdarzyło się )

Dzwonie do Pana i mowie co jest ( tak może konsola leżała i się lekko wygięła )
      brakowało elementu łączącego ( naszczepcie znalazłem w starej desce i sam to
      zamontowałem)
      A szyby działały …..

Rozliczyłem się auto na lawetę i do domu

Teraz kontrola w domu HITY !!!

-Kolumna kierownicy wraz z kierownica przemieszcza się o jakieś 3 cm w lewo i 3
      w prawo brak dwóch śrub nie dokręcone masakra !!!
      Po dokręceniu wszystkiego okazało się ze element nośny, za licznikiem który
      został do spawany ,aby trzymać kolumnę kierownicy rusza sie ( wynika to z tego
      ze ma dwa miejsca podparcia , a nie trzy , ale to już chyba wiedza inżynierska)
      4 mm na tym elemencie a na kierownicy to wychodzi 1 cm !!

-regulacja kierownicy sprawna tylko w górnym położeniu inaczej blokada nie działa

-okablowanie do bezpiecznikow jest tak puszczone ze pedał od sprzęgła je obciera
      Już jeden kabel się zerwał

-w aucie jest Klimatronik ( jak nastawie na min działa nagrzewnica , jak
      nastawie na max tez działa ) wogule nie leci zimne powietrze tylko ciągle z
      nagrzewnicy gorące !!

- wlaczajc nawiew na nogi leci powietrze do wnętrza konsoli , która się
      strasznie rozgrzewa

-pod fotelem Ida kable od poduszek w fotelach zostały tak puszczone ze jak ktoś
      wsunie nogi na tylniej kanapie to się rozłącza , Az strach przesuwać fotel ,
      elementy pod fotel schowki nie podokrecane

-po odkodowaniu radia okazało się ze zmieniarka nie jest podłączona (
      oczywiście pod fotel i zabieram się do odkręcania skrzynki ze zmieniarka ( jest
      5 śrub przykręcona 1 – to chyba żeby mi ułatwić) pod wykładzina znalazłem kabel)

-na wyświetlaczu środkowym w moim aucie jest godzina i ilość stopni na zewnątrz
      oczywiste już termometr jest nie sprawny kabel który leci jest obcięty i heja

-wygłuszenie ściany było przyklejone na jakiś klej który puścił po pierwszym
      nagrzaniu auta ( musiałem na Power tape dokleić) , poza tym brak jest
      wygłuszenia od strony silnika widać blache , tylko jakiś fragment maty , poza
      tym lewa strona ( w okolicy błotnika) nie posiada wcale. Naszczepcie nie jest Az
      tak bardzo głośno ale było ciszej

-Po 500 km szczelila linka od sprzęgła , oczywiście nie mógł mi Pan powiedzieć
      ze za 60 zl kupi nowa lub wstawi na moja odpowiedzialność używana która
      szczelila, łatwiej nie informować klienta

- brak zaślepek przy desce rozdzielczej na śruby ( przeżyje kupie sobie nowe a
      gdzie stare?? )

-brak zaślepek do wykładziny ( jasne kupie nowe a gdzie stare?? )

- jak wcześniej wspomniałem chciałem zwrot oryginalnych części
      Dostałem wszystko prócz licznika i poduszki pasażera a wiem ze nie pasuje ta
      angielska
      I była wsadzona z wersji europejskiej za która zapłaciłem

- na dniach chce jeszcze pojechać sprawdzić czy klimatyzacja jest szczelna ( na
      po tym wszystkim spodziewam się ze nie )

Nie mogę narzekać na to :
      Ze auto jeździ ma kierownice, kręcą się kola i działa reszta elementow , jedzie
      prosto

Naprawy usterek

Oczywiste zareagowałem tak
      Jasne może się zdarzyć jakieś nie doróbki , taka dużo lista ?? , ale warsztat
      myślałem ze wywiąże się z napraw…….

Oczywiste dodzwonili się do pana umówiliśmy termin przed świętami , został
      przełożony bo panu cos wypadło w praca ( zdarza się rozumiem ) po świętach może być

Tydzień temu 5 stycznia telefon do Pana , kiedy mogę przyjechać
      Pracy jest na cały dzień

Odpowiedz Proszę zadzwonić za tydzień i się umówimy – ok. fajnie

12 – stycznia Pon Dzwoniłem 25 razy od 11.00 - 21.30 nikt nie odbiera
      ( jasne zapracowany )

13- Stycznia Wt Dzwoniłem 7 razy ,i nic
      Napisałem Sms
      : Proszę się nie ukrywać

Na co dostaje odpowiedz ze pan jest w Norwegi
      I dlatego nie odbiera bo drogie rozmowy i będzie w kwietniu ( a w kwietniu
      będzie ze we wrześniu)

- każde dziecko wie ze jak ktoś jest za granica i się do niego dzwoni sygnał
      jest inny

Po paru godzin dzwoni do Pana mój kolega i jak gdyby nigdy nic rozmawia z Panem
      jako klient

-Wiec pisze do pana smsa o sytuacji z kolega ze odebrał tel a mojego nie odbiera

Dostałem odpowiedz ze zapraszam w kwietniu na poprawki , a mamy 13 styczeń

A Pan siedzi w domku i popija kawke ……………

Brak slow człowiek robi masowe jakąś nie dbale nie przywiązuje do niczego wagi !!

Teraz apel do wszystkich jeżeli chcesz uniknąć takich kłopotów i problemow ,
      omijaj ten
      warsztat nawet jak masz termin to on przesunie się o 2-3 miesiące ,nawet jak
      Daliście ta 100 zl zaliczki

Nie pisał bym tego gdyby właściciel naprawił mi te usterki ( poważne) a nie
      zmieniał terminy , w kwietniu powie ze we wrześniu i tak az ja odpuszczę

Odradzam !!!

Jestem po prostu rozczarowany …… nazywając rzecz po imieniu uważam ze zostałem
      nabity w butelkę i oszukany

Na szczęście niektóre elementy mogę sam naprawić , a jak bym się nie znal i nie
      wiedział
      ??

Zapłaciłem i sam teraz będę robił to za co zapłaciłem Brak slow…
    • Gość: BOLLO30 Re: Anglik-prawostronna kierownica IP: 195.116.41.* 06.06.09, 20:18
      moge polecic warsztat w treblince
      • Gość: prodi5 Re: Anglik-prawostronna kierownica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 00:14
        A ja polecam zakład pana Mazurka,jeśli ktoś ma passata do przeróbki,to nikt nie
        zrobi tego lepiej,przerabiał mi a4 z 2000r.i passata z 2005 w dwa dni,opisałem
        to na jednym forum,ale tam go za bardzo nie lubią,i skasowali post,a mnie
        zbanowali,tel do niego 880 660 226
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka