Dodaj do ulubionych

Auto Centrum Orzechowski Zielonka - omijać !

05.11.07, 17:46
Choć na początku wszystko wydawało się ok, po zostawieniu samochodu
w sobotę , w poniedziałek nie udało mi się uzyskać informacji na
jakim etapie jest moja naprawa. Jak już dostawalam jakiekolwiek info
były zupełnie rozbieżne i same sobie zaprzeczały. W koncu popołudniu
dostalam obietnicę ze samochód będzie dzisiaj zrobiony. Przyjechalam
po odbiór i po jakims czasie okazało się że dzisiaj jednak go nie
mogę odebrać naprawionego, może jutro. A po tym jak zrobiłam
awanturę Pan współwłaściciel powiedział, że teraz to on już nie
będzie naprawiać mojego samochodu i mogę go sobie zabierać. W
efekcie serwis w ogóle nierzetelny, a do klienta podchodzą jak do
petenta w urzędzie obrażeni że w ogóle wymaga się informacji.
Szczerze nie polecam, w końcu to my jesteśmy klientami i mamy chyba
jakieś prawa!
Obserwuj wątek
    • Gość: p. współwłaściciel Re: Auto Centrum Orzechowski Zielonka - omijać ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 16:21
      Droga hogi3, jak doskonale Pani wie, przez pół godziny próbowaliśmy
      bezskutecznie wyjaśnić sytuację. Byliśmy wyrozumiali na Pani ataki na nas, ze
      względu na to, że była Pani w ciąży. Nie mogę zgodzić się jednak na to, aby
      niesprawiedliwie opisywała Pani naszą firmę, więc pozwolę sobie jeszcze raz
      wyjaśnić co się stało. Otóż jak Pani pamięta miała Pani do wymiany między innymi
      przegub napędowy w swoim samochodzie. Ponieważ do tego samochodu (Opel Vectra
      2.5 V6) nie mogliśmy znaleźć u naszych dostawców nowego przegubu sprawa się
      skomplikowała. Dowiedzieliśmy się natomiast, że w ASO Opla taki przegub kosztuje
      kilka tysięcy złotych i nie ma go od ręki. Ale wybrnęliśmy z tej sytuacji -
      znaleźliśmy używany przegub (konkretnie całą półoś) za 400 złotych, nie byliśmy
      natomiast w stanie dać odpowiedzi kiedy ta część będzie u nas, ponieważ nie
      mieliśmy na to żadnego wpływu (wysyłka od prywatnej osoby, do której nie można
      się było dodzwonić). Nasze informacje przekazywane Pani nie były sprzeczne,
      tylko sytuacja zmieniała się z godziny na godzinę - rano jeszcze nie
      przypuszczaliśmy, że będzie problem w zakupie nowego przegubu, dlatego
      poinformowaliśmy Panią, że samochód będzie zrobiony tego samego dnia, a
      znalezienie używanego zajmuje z reguły kilka godzin - ale nadal była szansa na
      naprawę samochodu tego samego dnia. Kiedy okazało się jednak, że w pobliżu
      używany przegub jest nie osiągalny i trzeba go sprowadzić z daleka, sytuacja
      ponownie zmieniła się - nie było już szans na naprawę w tym samym dniu. Brak
      możliwości porozumienia się z Panią doprowadził do tego,że byliśmy zmuszeni
      odstąpić od naprawy Pani samochodu.
      Jeżeli w jakikolwiek sposób uraziliśmy Panią, to bardzo przepraszamy.
    • koro12345 Re: Auto Centrum Orzechowski Zielonka - omijać ! 24.02.17, 19:24
      Zdecydownie mam podobne wrażenia dotyczące tego warsztatu i dodatkowo mam wrażenie że naciągają na dodatkowe koszta i są niesłowni.
    • koro12345 Re: Auto Centrum Orzechowski Zielonka - omijać ! 24.02.17, 19:33
      Zgadzam się w pełni z komentarzem powyżej, traktują klienta z góry, rzeczywiście ma to trochę coś wspólnego z witą w urzędzie, że nic nie można powiedzieć żeby Panowie zaraz swojego focha nie strzelili.
      Pomimo ustalonej wcześniej kwoty naprawy zmieniają ją w trakcie, dzwoniąc kiedy samochód jest już rozebrany, informując że nie mogą odkręcić śruby, za to ekstra 200 zł. Jak się raz powie tak to kontynują tą strategię, dalej podbijając stawkę naprawy.

Dodatkowo raz przy głupiej wymianie oleju, nie zwróciłem uwagi że nie domknęli mi maski, a że tego samego dnia jechałem w trase to wyrwało mi całą podbitkę pod maskę.

To tyle jeżeli chodzi o moje przygody z tym warsztatem, nie polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka