IP: 10.129.1.27, 10.1.10.* 28.02.01, 17:40
Daewoo otworzyło ostatnio ogromny, fabryczny serwis na Jegiellońskiej. Jak na
razie robiłem tam tylko przeglądy, ale wszystko wygląda bardzo fajnie i
kulturalnie. No i myją wszystkie auta przed naprawą.
Obserwuj wątek
    • dziubek Re: DAEWOO 02.03.01, 14:54
      A gdzie można umyć silnik po zimie ale tak żeby
      niczego nie popsuć? I za ile?
      • Gość: G Re: DAEWOO IP: unknown, 194.145.96.* 14.03.01, 11:48
        Korzystałem z dwóch serwisów w Warszawie i okolicach - na Towarowej i w
        Piasecznie (koło cmentarza). W obydwu nie usunęli zgłoszonych przeze mnie
        usterek, próbowali mnie zbyć. Za wymianę oleju i filtrów zabuliłem ponad 400
        PLN ( Daewoo Tico ). Potem dłuuugo dopierałem tapicerkę i dywaniki. Na następny
        przegląd jadę na Jagiellońską, podzielę się wrażeniami.
        Jak skończy mi się gwarancja to będę szerokim łukiem omijał ASO. W NORAUTO w
        Piasecznie zamontowali mi radio - obsługa profesjonalna i sympatyczna. Ciekawe
        jak radzą sobie z poważniejszymi rzeczami? Niedługo sprawdzę - wymienię chyba
        olej w skrzyni i sprawdzę geometrię.
        • Gość: artur Re: DAEWOO IP: 212.191.189.85, 212.51.192.* 16.03.01, 12:29
          Od początku lat dziewięćdziesiątych korzystam z salonu samochodowego i serwisu
          ROLMASZ-CARS w Łodzi przy ulicy Rokicińskiej.Na początku był to diler FSO
          póżniej DAEWOO-FSO.O poziomie obsługi mogę się wypowiadać w samych
          superlatywach,mechanicy są grzeczni i dobrze wychowani (!),kompetentni,nie
          oszukują,starają się załatwić zlecenie jak najszybciej.Wizyty są umawiane co do
          godziny.Prę lat temu miałem uwagę do obsługującego mój samochód,którą zgłosiłem
          właścicielowi,ropętało się piekło !,głupio mi się zrobiło gdyż mało brakowało,a
          mechanik straciłby pracę.

Mam pytanie:może ktoś wie gdzie w łodzi można dobrze i tanio umyć podwozie po
          sezonie zimowym ?.
        • Gość: m Re: DAEWOO IP: 192.168.2.* / 62.32.162.* 31.05.01, 09:04
          Towarowa to SYF!!!! Naciagacze (prawie co kazdy przeglad wymiana klocków) i nie reperuja zgłoszonych
          usterek.
          Zamienilem na serwis przy ul. Kotsisa oraz na nowy przy ul. Jagiellońskiej. Nie ma porównania. Polecem. To za
          co na Towarowej kazali mi płacic (np. wymiana przepalonego wydechu w lanosie po 40 tys., przyrdzwiale
          ramiona wycieraczek - na Kotsisa wymienili za darmo)
          • Gość: Doris Re: DAEWOO IP: *.pgnig.com.pl 17.07.01, 12:01
            To co piszesz potwierdza się z moimi spostrzeżeniami. Miałam na Towarowej
            bezpłatny przegląd po 1000 km. Przy ok. 3000 przy włączaniu silnika było
            słychać bulgotanie. Pojechałam na Towarową. Pan wyszedł, otworzył maskę i
            stwierdził że w chłodnicy pusto i to moja wina bo nie kontroluję poziomu płynu.
            Lekko się zdziwił, jak mu powiedziałam, że 2000 km temu byłam u nich na
            przeglądzie.
    • Gość: Jarek Re: DAEWOO IP: *.telkab.pl 07.06.01, 21:31
      Przeczytałem wszystkie wypowiedzi no i prawda jak zwykla lezy gdzieś po
      środku?.A mianowicie kupiłem naszą Królewnę na Towarowej w 97 mając uwagę
      względem działania wycieraczek a konkretnie spryskiwaczy.Wtedy to b.grzecznie
      wyjasniono Nam że to tak musi być i po sprawie /co prawda odniosłem wrażenie że
      mnie spławiono - póżniej okazało się że to była moja pomyłka/. To było na
      pierwszym przeglądzie.Na 10 tys serwisowałem na Połczyńskiej też nie mam jakiś
      złych uwag. Póżniej u Porady w Alejach przy Ryżowej/ to wszystko w W-
      wie/.Następnie w związku z pracą serwis był w Piasecznie na Technicznej oni to
      bez żadnej podpowiedzi znależli /podczas rutynowego przeglądu na 30
      tys/ "lużny" sworzeń w zwrotnicy co objawiało się delikatnym puknięciem i to
      bez żadnej logiki czasem stukneło czasem nie mogło nie stukać przez 100km a
      czasami stukneło 2 razy raz po raz.Oni to znależli i usuneli sworzeń kosztował
      10-12zł za którego nie wzieli grosza bo stwierdzili że być może wada fabryczna
      a być może ja wleciałem w dołek i wtedy ten sworzeń mógł się
      odkształcić.Samochód nie był objęty 3letnim programem.I praktycznie z tego to
      serwisu jestem b.zadowolony samochód tam serwisuje co chyba wychodzi na odbre i
      autku i nam , wbrew powszechnej opinii serwis Daewoo nie jest drogi ,co prawda
      tani nie jest ale najtaniej wychodzi chodzenie pieszo lub komunikacja miejska.
      Jeżeli chodzi o cenę serwisu to za każdym razem dając swój olej i filtry /mam
      dostęp do oryginalnych części po cenach hurtowych/ płaciłem średnio 370pln do
      tego to co sam kupiłem ~100 /olej semi syntetyk LOTOS + 60 filtry/ No więc
      drogo czy tanio.Jeżeli o krytyczne uwagi to raczej nie mam takowych serwis
      Daewoo uważam osobiście za jeden z lepszych w Polsce.
    • grzegorzs Re: DAEWOO 22.06.01, 09:07
      Miałem zaszczyt odwiedzić Towarową 33 - przegląd okresowy matiza - znaleźli
      drobne ustrerki, np. niedomykające się drzwi, wymienili to co im poleciłem.
      Ocena: dobra.

Za to dwa razy odwiedziłem już serwis MPT na Bitwy Warszawskiej i gorąco go
      polecam. Miła obsługa. Poza tym każdy może popatrzyć z bliska (nawet dotknąć)
      swój pojazd w trakcie serwisu. Znaleźli w trakcie serwisu okresowego szumiące
      łożysko koła oraz na moje życzenie wykonali zbieżność kół przednich.

Polecam serwisowanie tam Daewoo oraz na tej samej hali Peugeot.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka