independentgirl35
13.10.10, 13:41
Witam
Córka chodzi do I klasy z tymi samymi dziećmi co w zerówce więc znają się dość dobrze.
Dziś pani wychowawczyni mi powiedziała że córa ma niepoprawne relacje z koleżankami z klasy.
Często popycha inne dzieci, rozpycha się, dziś podobno uderzyła koleżankę w twarz( ona twierdzi że niechcący, bo jej nie zauważyła )
W domu również nie zachowuje się dobrze, bo jeżeli coś jest nie po jej myśli ( musi zjeść obiad, wyłączyć bajki bo za długo, lub jakąś grę na laptopie, bądź kiedy chce słodycze przed obiadem itp ) reaguje agresywnie w stosunku do mnie bądź taty . Potrafi kopnąć w stół, zrzucić coś ze stołu, nawet mnie uderzyła w rękę ostatnio, odpycha mnie, słyszę " spadaj" , " sama se zjedz sałatkę " tonem aroganckim i chamskim .
Nie ma u nas przemocy w domu, nikt się nie awanturuje, nikt niczym nie rzuca i nikt nikogo nie bije .
Jeżeli chodzi o zachowanie córki na lekcjach to jest nieśmiała, mówi po cichu, wstydliwa wobec pani wychowawczyni .
Nie wiem jak mam jej tłumaczyć że agresja nie jest dobra, mówię że nie będzie miała koleżanek jak będzie się tak zachowywać - nie dociera do niej .
Myślę że mogłabym pójść z nią do pedagoga szkolnego ale co poza tym mogłabym zrobić sama ? Jak z nią rozmawiać, jak dotrzeć do żródła takiego zachowania ?
Proszę o jakieś sugestie,porady co może być tego przyczyną i co mogłabym zrobić aby to zmienić
Ania