scheena
08.02.11, 11:16
Witam,
Mam problem z którym nie bardzo wiem jak sobie poradzić ...
jakiś czas temu zmieniłam kraj zamieszkania, mieszkam teraz w domu u kuzynki i jej męża,
mieszka z nami też dwója dzieci mój syn i syn kuzynki, odkąd mój syn przybył do tego domu wiecznie pojawia się agresja a dla mnie jest to już nie do zniesienia i dzisiaj zastanawiam się czy dobrze wychowałam swojego syna, otóż tak oto wygląda ta sytuacja: mój syn podczas zabawy jest bity przez syna kuzynki (mój syn 6 lat, jej 3 lata), już nie raz dostał w głowę metalowym autem.... moja kuzynka na to nie reaguje albo powie tylko nie wolno bić a mały dalej swoje ... moj syn zauważyłam że nie może już tego znieść i zresztą ja go tak uczyłam zaczyna oddawać, zawsze mi się wydawało że dziecko nie może stać biernie i patrzeć jak inne dzieci go biją, bo w końcu dojdzie do tragedii albo stanie się kozłem ofiarnym... nie wiem co robić... jak zwróciłam uwagę mojej kuzynce że dzieci nie mogą się bić powiedziała tylko żebym się nie wtrącała w wychowanie jej dziecka... sytuacja jest taka cały czas syn mojej kuzynki bije mojego, mój mu oddaje a potem słyszę pytania dlaczego mój syn bije syna kuzynki... sytuacja jest straszna bo wychodzi na to że mój syn ma stać i poddawać się biciu.... nie wiem co robić proszę o pomoc... nadmienię tylko że do mojej kuzynki nic nie dociera....
z góry bardzo dziękuję Sylwia