Gość: emama
IP: *.p-net.pl
09.11.11, 22:51
o onanizmie czytałam już sporo na tym forum, ale najczęściej chodziło o młodsze dzieci. Moja córka ma 9lat i "bawi się " w ten sposób od 4roku życia. Wiem, że samo w sobie nie jest to złe, tym bardziej ze widze wyraźnie, ze robi to kiedy się nudzi a kiedy rozmawiamy na ten temat mówi, że to jest fajne i sparawia jej przyjemność. No ok. Niepokoi mnie jedank to, ze ostatnio połaczyła tą "rozrywkę" z inną - czytaniem czyli leży na łóżku, czyta książkę i jednocześnie pociera kroczem o poduszkę. A że czyta dużo i codziennie tak samo częste stało się masturbowanie. Do tego podobnie zachowuje się oglądając telewizję (kreskówki). Nie wiem jak na to reagować.Ona mówi, ze nie może się opanować a skoro nie jest to niczym złym to dlaczego miałaby tak nie robic. Powiedziałam jej, z krępuje mnie kiedy wchodzę do pokoju i widzę ją w tej pozycji i przecież moze wejść ktoś inny i będzie zakłopotany (onanizuje się pocierajac kroczem o bok kanapy) Jak mam rozmawiać o tym z córką? Czy to nadal normalne jeżeli dziecko tym wieku onanizuje sie, jak mówi dla przyjemności, czasem po kilka razy dziennie?