Gość: jakodpieluchowac
IP: *.dynamic.chello.pl
14.10.14, 21:58
witam. jestem mama dziecka 2 l i 3 m. Dopiero teraz zaczęłam odpieluchowywac córkę bo jak była młodsza to w ogóle jej to nie interesowało,nie rozumiała czy nie chciała zrozumieć o co chodzi a potem jak miała 2 lata urodziła się jej młodsza siostra więc postanowiłam poczekać bo dodatkowy stres dla niej no i mniej mojego czasu. Tydzień temu pierwszy raz posadzilam na nocniku i poczekalam czytając małej książeczki aż złapiemy te siku no i udało się. Po tym nie wiem czy nie zrobiłam bledu bo córce pozwoliła latać po domu z gola pupa i kilka pierwszych dni były wpadki ale.pomimo to i tak w większości wypadków siadał na nocnik. Potem to już za każdym razem siadala i sikala oraz robiła kupę więc postanowiłam wczoraj że po tygodniu biegania z gola pupa czas na majtki i od wczoraj mała chodzi w majtkach bez pieluchy no ale niestety byłam z niej taka dumna że tak szybko zalapala że sika na nocniku a teraz jest taki problem że w tych majtkach siada na nocniku i chce sikac i za każdym razem muszę jej przypominać i zdejmować a ona sama nie pokaże żeby jej zdjąć tylko siada. nawet pozwoliłam jej specjalnie aby się.zsikala w nie ale nadal nie łapie. Może od pocZątku trzeba było ją sądząc w majtkach i zdejmować przed sikanoem.? Na dwór wychodzimy w pielusze i ona rozpoznaje że.ma pieluche i sika w nią bez wołania. Kilka razy zdarzyło się potem że już w domu będąc w majtkach popuscila wstrzymała i dokończyła na nocniku tak jakby myślała że ma pieluche a po zoorientowanou się szła na nocnik . Nie wiem co dalej robić. Czy dać jej kilka dni sikac w domu na nocnik i chodzic za nią zdejmować majtki i może złapie a dopiero potem spróbować wyjść na dwór bez pieluchy-ale czy to że w domu chodzi w samych majtkach a na dworze w pielusze to nie dezorientuje jej? może lepiej od razu od jutra całkowicie zrezygnować z pieluchy w ciągu dnia i w domu i na dworze skoro rozpoznaje że ma pieluche jak jest na dworze i w nią sika to pozbyć się aby zaczęła wołać i żeby jej się nie mieszalo ? poradzicie proszę! nie chce jej zrazić. Aha i najważniejsze to że corka nie mówi jeszcze więc chciałabym aby mi jakoś znać dawała że chce siku.