Dodaj do ulubionych

Fascynacja kolorem czarnym?

31.01.07, 16:53
Mój trzylatek - indywidualista, ale bardzo pogodny, zbuntowany w normie ;),
chętny do zabawy, ale i do pomocy, zaspokojony emocjonalnie przez rodziców,
akceptujący młodszą siostrę, bez toksycznych osób w otoczeniu - zafascynował
się kolorem czarnym. Maluje farbami w przeróżnych kolorach (rodzice, on i
siostra zawsze kolorowo), ale ostatnio "czarny mi się podoba", "on jest
ładny", "ooooo, jaką chmurę namalowałem" - no upodobał sobie ten kolor.
Miesza z wodą maluje palcami, rozlewa, eksperymentuje ile się da - z czarnym.
Mam nadzieję to tylko chwilowe i nie ma drugiego dna ;), jak sądzicie?
Obserwuj wątek
    • karolinea Re: Fascynacja kolorem czarnym? 31.01.07, 17:38
      sadze ze mu sie ten kolor poprostu podoba bo jego nasycenie jest najbardziej
      mocne i wyróżniające się..niepokojace byłoby..gdyby kolorem czarnym malował
      jakies znaki symbole czy jedną osobę..przy jednoczesnym obnizeniu nastroju...a
      nie..z entuzjazmem.i podziwem dla tego upatrzonego koloru..
      pozdrowienia.
      • Gość: zuza Re: Fascynacja kolorem czarnym? IP: *.range86-142.btcentralplus.com 31.01.07, 19:29
        Moj syn ma prawie 4 lata i tez calkiem niedawno byl bardzo zafascynowany
        czarnym, trwalo to jakies 3 lub 4 miesiace. Obecnie jego rysunki sa bardzo
        kolorowe i barwne.
        • beataj02 Re: Fascynacja kolorem czarnym? 01.02.07, 16:14
          Mój 3-latek gdzieś od roku kocha wszytsko co zielone, nawet na śniadanie chce
          kanapkę z zieloną szyneczką :DDDDDDDD
          To chyba po prostu taki wiek, że mają jakieś upodobania i fascynacje na kolory,
          bohaterów bajek (mój ostatnio jest Zygzakiem ;-)) czy zwierzęta. Jak dla mnie
          jest to niegroźne i świadczy o bujnej wyobraźni. No chyba, że u Was fascynacja
          zacznie przybierać na sile, a do tego humor się pogorszy - to wtedy się
          zaczniesz martwić. A na razie może jakieś ciekawe rzeczy w czerni mu pokaż ?
          • syrena2005 Re: Fascynacja kolorem czarnym? 22.02.07, 19:54
            moj maly 4,5 ma do dzis fascynacje czarnym. jak malowal ostatnio farbkami to
            schowalam mu czarna, a on pyta gdzie czarna farbka. udalam "greka", a maly na
            to: juz wiem, schowalas ja zebym nie malowal tylko czarnym i wzial zielony i
            granwatowy, rowniez ciemny. stwierdzilam ze to bez sensu..... i oddalam. mam
            nadzieje ze mu minie bo to trwa juz chyba od roku.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka