myszka2329 08.01.08, 02:19 Jestem mamą 2letniego synka. Mam problem z namówieniem synka by siadał na nocnik. Gdy próbuje go posadzić to zaczyna krzyczeć i płakać. Co mogę zrobić ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katklos Re: nocnik 08.01.08, 10:54 Odpuścić temat na kilka tygodni, a potem znów spróbować. Wypróbuj też opcje z nakładką na sedes, może bardziej przypadnie synkowi do gustu. No, ale przede wszystkim, nic na siłę, bo zrazi sie całkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
j.nefre Re: nocnik 08.01.08, 11:51 Witaj!Na razie daj mu spokoj,jak Go zrazisz bedzie Ci jeszcze ciezej Go nauczyc.Moj ma 21m-cy i tez zaczelam Go uczyc siadac na nocnik,tylko,ze nic na sile,ustawilam ciepla temp.w domu i biega w majteczkach i koszulce,co jakis czas pytam sie czy chce siusiu lub kupke,jak chce to Go sadzam i obok nocnika mam kilka zabawek i w miedzy czasie Go zabawiam a jak skonczy to chwale,a jak na siusia w majteczki to poprostu sprzatam i przypominam mu gzie sie robi siusiu,ale nie krzycze,tylko mowie,ze do nocniczka i koncze temat,a nocnik postawilam na razie w kuchni,bo jest terakota i ma blizej ze swojego pokoiku niz do lazienki,poza tym najczesciej przebywamy w kuchni,efekt taki,ze ucze Go niecaly tydzien,a wczoraj tylko raz zrobil siusiu w majteczki,acha mazjak jest w domu to tez Go pochwali,ze sie zalatwil,no i ja i maz tlumaczylismy mu,ze do nocniczka sie zalatwia.Sprobuj,na razie daj mu troche wolnego i pozniej sprobuj jeszcze raz:)zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś