azymut17
02.07.12, 11:28
Lobbystki Dobrze Doradzą :-)
W zeszłym tygodniu magik od AGD wydał wyrok śmierci na moją pralkę. Jeszcze zipie, ale zgon może nastąpić w każdym momencie, przy wirowaniu wyje tak, że zagłusza myśli domowników. A prań jest dużo, czasem chodzi kilka razy dziennie, bo mamy dwójkę dzieci.
Mam w miarę sprecyzowane potrzeby, dzięki czemu łatwiej mi szukać (m.in. głębokość do 50 cm, programy do prania ręcznego czy delikatnej bielizny - staniki ofkors - koszul, dodatkowe płukania, łatwe prasowanie i takie tam). Nie wiem jednak, czy są obecnie jakieś fajne funkcje, za które warto dopłacić, bo ułatwiają życie. Taka dajmy na to automatyka wagowa. Czy to rzeczywiście oszczędza prąd i wodę i przedłuża żywot urządzenia? Czy tylko gorzej pierze i płucze w łyżce wody, tak że trzeba potem nastawiać dodatkowe cykle? (tak jest w mojej super oszczędnej, nacięłam się na małe zużycie wody i ciągle mam resztki proszku i płynów na ciuchach)
Jeśli chodzi o firmy, to największą estymą darzę Boscha i Siemensa (mam lodówkę i zmywarkę, ta druga ma z 10 lat i myje jak szatan). W necie wpadły mi w oko LG i AEG. I teraz zastanawiam się, czy nie padłam ofiarą marketingu marki (pewnie tak...). Możecie jakoś przywrócić mnie do pionu lub napisać o markach coś sensownego? Mogę wydać na raz więcej, jeśli za tę cenę otrzymam naprawdę dobry produkt.