Dodaj do ulubionych

Solidarność z Izraelem

19.11.12, 20:25
Taaaak, to niepoprawne politycznie.... ale ja, felusiakjeden solidaryzuję się z Izraelem.
Proszę zauważyć, że nikogo nie wzywam do poparcia, klikania na "Lubię to" i tym podobnych bzdur. Kazdy z nas widzi rzeczywistość na swój sposób.
Jeśli z terytorium sąsiedniego państwa lecą na mój kraj rakiety to jest to zawsze akt wojny.
Odpowiedź na akt wojny to oddzielna sprawa. Ktoś mógłby powiedzieć, że takie sprawy należy załatwić na drodze dyplomatycznej, poprzez nego Izraela w Gazie. cjacje. Powstaje pytanie... z kim negocjować.
Zatem nie mam nic przeciwko temu, ze Gaza i Izrale strzelaja do siebie rakietami. Nie mam też nic przeciwko interwencji ladowej w Gazie.
Dopóki Arabowie w Gazie nie zrozumieją, ze ich mrzonki o zepchnieciu Izraela do morza i po wsze czasy wymazaniu go z mapy są niczym inny niż produktem wybujałej wyobraźni, nie będą skłonni do dogadania się. A to oznacza, że konflikt tam nie wygaśnie. Zresztą nie wygaśnie nawet po dogadaniu się. Tylko totalne zwyciestwo jednej ze stron konfliktu może doprowadzić do trwałego pokoju. Bez tego koniecznego zdarzenia o pokoju nie może być mowy.
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Atmosfera sie zmienila 19.11.12, 20:35
      i chyba wielu spadly luski z oczy w sprawie Hamasu.

Tym niemniej, zapytac mozna czy to przypadkiem nie zamach na szefa Hamasu zaincjowal te wymiane grzecznosci w strefie Gazy. I takze, mozna pozalowac gwaltownosci riposty Izraela.

Z tym, ze wiadmoo ze juz taki jezyk dyplomatyczny miedzy Autonomia Palestynska a Izraelem panuje. I predzej wysadza swiat w powietrze niz poszukaja kompromisow.

PF
      • felusiak1 Re: Atmosfera sie zmienila 19.11.12, 20:50
        od 1 stycznia do 13 listopada z gazy poleciało do izraela 797 rakiet. szef hamasu został zestrzelony 14 listopada. uwazam, ze izrael jest wyjatkowo cierpliwy. ciekaw jestem co zrobiłby putin gdyby z estonii strzelano do niego?
        • igor_uk A czy Estonia.. 19.11.12, 21:22
          ma taki sam statut ,co i Gaza?
        • yurek11111 Re: Atmosfera sie zmienila 19.11.12, 22:25

To powiadasz felusiak,ze Izrael czeka,az 796 rakiet spadnie,dopiero sie zaczyna wqrwiac....

felusiak1 napisał:

> od 1 stycznia do 13 listopada z gazy poleciało do izraela 797 rakiet....
    • igor_uk felus,jrowniez solidaryzuje sie z narodem Izraela. 19.11.12, 20:38
      Ktory jest perfidnie wykorzystywany przez Stany,pelniac role psa lancuchowego,broniacego twoi interesy .
      • obrotowy Igor... caraz lepiej z Toba. 19.11.12, 21:14
        jednakze pomarancze, jako i wszelkie owoce...
        dojrzewaja w sloncu.

J.K.
        • igor_uk jasiu. 19.11.12, 21:21
          Dopoki nie rozwiazesz zadanie,bede traktowac ciebie, jako starego ramola,ktory cofnal sie w rozwoju .

p.s. Watpie,zeby ty zrozumiales,co ja napisalem.
          • obrotowy Goria. mnie eta wsio lietajet 19.11.12, 21:25
            i tylko to jest wazne.
            • tojabogdan solidarność z okupantem niemiecki, dlaczego nie? 19.11.12, 21:30
              można i tak, tyle że tamta okupacja trwa dziesięć razy dłużej.
              • felusiak1 Re: solidarność z okupantem niemiecki, dlaczego n 19.11.12, 21:39
                izrael nie okupuje gazy. wyszedł stamtąd przed laty i gazownicy zyją w wolności jaką sobie sami wybrali.
                zatem nie zamulaj.
                • yurek11111 Re: solidarność z okupantem niemiecki, dlaczego n 19.11.12, 22:30

felusiak,zamulasz to ty...,mowisz polprawdy,Izrael wyszedl ze Strefy Gazy,pominmy powody,ale mieszkancy Gazy nie zyja tak jakby chcieli,gdyz trwa PERMANENTNA BLOKADA GAZY,wlasnie przez Izrael....

felusiak1 napisał:

> izrael nie okupuje gazy. wyszedł stamtąd przed laty i gazownicy zyją w wolności
                  > jaką sobie sami wybrali.
                  > zatem nie zamulaj.
            • igor_uk Zapomniales dodac, 19.11.12, 22:04
              I wisi.
          • seydlitz Re: jasiu. 20.11.12, 08:57
            Po tym jak piszesz postrzegam cie jako jakiegoś arabusa, który coś tam studiował w PL (trochę jęzeyka się nauczył) i pojechał do UK.

Wracając do głównego wątku.

Każdy kto ma trochę rozumu popiera Izrael. Normalny człowiek nie chce aby kobiety chodziły w burkach, innowiercy byli mordowani i modlono się do miłośnika małych dziewczynek.
      • ubiquitousghost88 Zaczynam rozumieć dlaczego Stanom idzie słabo... 19.11.12, 21:40
        ...Pora za nową psiarnią porozglądać się po świecie, a starą, co już zęby zjadła od samego ujadania, wyzłomować.
        Tylko, że z kasą kiepsko, przyjdzie się u komunistów zapożyczać, a podobno, żeby oszukać jednego Chińczyka trzeba dwóch Żydów...
        I tak źle, i tak niedobrze...

igor_uk napisał:

> Ktory jest perfidnie wykorzystywany przez Stany,pelniac role psa lancuchowego,
        > broniacego twoi interesy .
        >
        • ubiquitousghost88 Co jest, Goria, taka przynęta prawie na nowy wątek 20.11.12, 10:17
          ...a Ty nie zagryzasz...
          Ach, wołk ty moj zapadnyj, obłaskawljeni...
    • eva15 Re: Solidarność z Izraelem 19.11.12, 21:57
      Tylko totalne zwyciestwo jednej ze stron konfliktu może doprowadzić do trwałego pokoju.

Totalna wojna, totalne zwycięstwo i ostateczne rozwiązanie.... A wtedy będzie trwały pokój.
      Déjà-vu , nihil novi sub sole. To wszystko już było, ale przynajmniej jesteś szczery, feluś. .

• mara571 felusiak lubisz plynac pod prad, 19.11.12, 21:59
      taka prawdziwa polska natura: zawsze przeciw wiekszosci.
      Szczerze powiem, ani mnie ten konflikt nigdy specjalnie nie interesowal, ani nie sympatyzowalam z ktorakolwiek ze stron konfliktu. Wart Pac palaca, a palac Paca.
      Jedyne co mnie w tej chwili interesuje, to pytanie, czy Izrael zdecyduje sie na wkroczenie do strefy Gazy czy nie.
      • eva15 Re: felusiak lubisz plynac pod prad, 19.11.12, 22:04
        mara571 napisała:

> taka prawdziwa polska natura:

??? Z tego co pamiętam sam feluś podawał nieco inne pochodzenie.
        • mara571 Re: felusiak lubisz plynac pod prad, 19.11.12, 22:10
          jakie?
        • felusiak1 Re: felusiak lubisz plynac pod prad, 19.11.12, 22:18
          jestem synem garbatego żyda i kulawej praczki?
      • br0fl0vski Re: felusiak lubisz plynac pod prad, 19.11.12, 22:08
        ostatni raz jak tam weszli to zabili ponad 1000 ludzi , baba z ciebie a krwi zadna. juz ty lepiej licz te pociagi bo mnie z tego szkody
        • mara571 Re: felusiak lubisz plynac pod prad, 19.11.12, 22:11
          to bylo dla Hezbollah bez znaczenia. Pierwszy raz wygrali...
          • br0fl0vski Re: felusiak lubisz plynac pod prad, 19.11.12, 22:16
            czy do ciebie nie dociera ze podobnie jak zydzi w gettcie tak i w gazie gdy traktuja cie jak podczlowieka trzeba wybrac : albo umrzec na stojaco albo zyc pelzajac?
          • br0fl0vski Re: felusiak lubisz plynac pod prad, 19.11.12, 22:28
            www.youtube.com/watch?v=qMGuYjt6CP8
            www.youtube.com/watch?v=9SkN6PB8IOg
            www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oCKWDarNdGw
            www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dKGA48MptIY
        • lordme Re: felusiak lubisz plynac pod prad, 19.11.12, 22:13
          to natura felusiaka,nie przypominam sobie by sie z kimkolwiek zgodzil w jakimkolwiek temacie
          ostatnio nawet przyjaciela ameryk!!!! opieprzyl co powialo juz zgroza
        • mara571 widzisz Br0f takiego zamachu na autobus 21.11.12, 22:26
          lub czegos podobnego oczekiwalam.
          W chwili, kiedy jedna grupa oglosila rozejm, inna, ktora sie na to nie zgadzala, dokonala zamachu.
          I tak bedzie jeszcze przez dlugie lata trwalo, bo te kobiety i dzieci palestynskie nie maja nic do powiedzenia, a po stronie izraelskiej dzialaja podobne mechanizmy: wiekszosc chce odwetu za kazda rakiete, za kazdy zamach.
          Moze kiedys ci rozsadniejsi po obydwu stronach sie nie zorganizuja i powiedza "Dosc tego".
          • mara571 przepraszam 21.11.12, 22:40
            ostatnie zdanie powinno brzmiec:
            Moze kiedys ci rozsadniejsi po obydwu stronach sie zorganizuja i powiedza "Dosc tego".
          • zlotamajka Atak na autobus PRZED zawieszeniem broni 22.11.12, 03:09
            Terorystyczny atak na autobus mial miejsce PRZED zawieszeniem broni. Fakty sa takie ze najczesciej Izrael lamie uklady "pokojowe" i zawieszenia broni jak 14 listopada.
    • lordme Re: Solidarność z Izraelem 19.11.12, 22:01
      Ja tez bym solidaryzowal sie z Izraelem gdyby zakonczyl okupacje West Bank i zlikwidowal blokade getta Gaza...tak Izrael stworzyl getto na wzor tych z IIWS

jesli to nastapi i araby zaatakuja z WB czy Gaza terytorium Izraela bede solidaryzowal sie z Toba by im porzadne wpie..l spuscic

poki co o solidarnosci zapomnij
    • gosc88 Czy komus wiadomo ... 19.11.12, 22:03
      dlaczego blokada Gazy nie dziala jak powinna byla dzialac ?

Chodzi tu o to, ze dokladna blokada Gazy uniemozliwilaby Hamasowi wystrzeliwanie rakiet z jej terytorium na Izrael, bo wtedy tych rakiet by tam po prostu nie bylo.

Mozna tez zapytac czy wiadomo jaka trasa nastepuje szmugiel rakiet lub ich komponentow, z zewnatrz na teren Gazy ?? Jesli wiadomo to dlaczego Izrael temu nie przeciwdziala ??
      • lordme wiadomo ... 19.11.12, 22:09
        przemyt...glownie tunelami kopanymi na granicy Gaza-Egipt.
        Izrael bombarduje je od kilu lat regularnie i glowny efekt tych bombardowan to smierc przypadkowiych cywili (kopaczy tuneli czasami tez) co poteguje dodatkowa nienawisc
        • gosc88 Re: wiadomo ... 20.11.12, 01:20
          lordme napisał:

> przemyt...glownie tunelami kopanymi na granicy Gaza-Egipt.

Znasz te granice ??

Czy Izrael ma jakikolwiek wplyw/kontrol na przeplyw ludzi/towarow przez te granice ??
    • przyjacielameryki Re: Solidarność z Izraelem 19.11.12, 22:11
      Ja również i to całkowicie solidaryzuję się w pełni z Izraelem. Ale to chyba jasno wynika z moich wcześniejszych wpisów n/t temat. Niemniej jednak skoro taki wątek zaistniał, wyrażam w tej kwestii jeszcze raz jasno swoją opinię.
      • lordme Re: Solidarność z Izraelem 19.11.12, 22:18
        przyjacielameryki napisał:

> Ja również i to całkowicie solidaryzuję się w pełni z Izraelem. Ale to chyba ja
        > sno wynika z moich wcześniejszych wpisów n/t temat. Niemniej jednak skoro taki
        > wątek zaistniał, wyrażam w tej kwestii jeszcze raz jasno swoją opinię.

wiadomo..chcesz sie podlizac felusiakowi za ostatni opieprz od niego
        comon p.a ,be a man...z jajami
        • przyjacielameryki Re: Solidarność z Izraelem 19.11.12, 22:24
          lordme napisał:

> przyjacielameryki napisał:
          >
          > > Ja również i to całkowicie solidaryzuję się w pełni z Izraelem. Ale to ch
          > yba ja
          > > sno wynika z moich wcześniejszych wpisów n/t temat. Niemniej jednak skoro
          > taki
          > > wątek zaistniał, wyrażam w tej kwestii jeszcze raz jasno swoją opinię.
          >
          > wiadomo..chcesz sie podlizac felusiakowi za ostatni opieprz od niego
          > comon p.a ,be a man...z jajami

Co Ty tam bełkoczesz?? Podlizać?? A po co np.???
          • misterpee Re: Felus, humanista solidaryzuje sie z rzeznikami 21.11.12, 21:16
            ilosc ofiar w Gazie jest 100 krotnie wieksza niz napastnika. oprocz tysiaca zabitych jest 20 razy wiecej rannych. Amerykanie przygladaja sie z dystansu i nie proboja uzyc swoich wojsk, jednym slowem czekaja az Izrael stworzy sobie jeszcze wiecej wrogow w miliardowej masie sasiadow. Przeciwstawic sie takiej nienawisci potrzeba wciagniecie do tego konfliktu calego zachodu, Chin i Rosji. Jak widac, Chiny i Rosja tworza duza przeciwwage, ogromnie atrakcyjna dla calego swiata arabskiego, trzeciego swiata i duzej czesci spoleczenstw tak zwanego zachodu.
            Kto czym wojuje od tego ginie - powinien pamietac o tym Nataniahu i solidarni lunatycy jak Felus.
            • 3.ndd Re: Felus, humanista solidaryzuje sie z rzeznikam 23.11.12, 13:15
              misterpee napisała:

> Kto czym wojuje od tego ginie -

Pamiętaj TY także o tym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka