niutaki 21.10.14, 21:37 No to mam eutyrox i jodid, za 3 tygodnie wyniki i konsultacja. Tarczyce mam ladna nie za duza, nie za mala, bez zmian. Lzejsza o 180 zl.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzedlajga Re: endokrynolog zaliczony 22.10.14, 00:06 A przed ciążą miałaś problemy z tarczycą? Czy dopiero przestała nadążać jak się okazało, że musi produkować na dwoje? Pilnuj teraz tych hormonów, bo bardzo ważne są dla dzidziusia. Trzymam mocno kciukasy. Benek też ściska pazury Odpowiedz Link
niutaki Re: endokrynolog zaliczony 22.10.14, 06:30 5 lat temu leczylam depresje i hashimoto. Odpowiedz Link
wadera3 Re: endokrynolog zaliczony 22.10.14, 11:53 niutaki napisała: > 5 lat temu leczylam depresje i hashimoto. Obie paskudy przewlekłe, i obie wymagają stałego leczenia, szczególnie Hashimoto. Odpowiedz Link
dzedlajga Re: endokrynolog zaliczony 22.10.14, 12:37 Ale jak hashimoto, to nie powinnaś brać jodu. Mówiłaś lekarzowi, że miałaś/masz hashi? A tak w ogóle to przerwałaś leczenie? Bo wydawało mi się, ze przy hashi leczenie jest dożywotnie. A co do depresji to niedoczynność daje objawy podobne do depresji i może ją nasilać Odpowiedz Link
wadera3 Re: endokrynolog zaliczony 22.10.14, 14:14 dzedlajga napisała: > Ale jak hashimoto, to nie powinnaś brać jodu. Mówiłaś lekarzowi, że miałaś/masz > hashi? A tak w ogóle to przerwałaś leczenie? Bo wydawało mi się, ze przy hashi > leczenie jest dożywotnie. A co do depresji to niedoczynność daje objawy podobn > e do depresji i może ją nasilać Dokladnie tak jest, niestety, wielu lekarzy lekceważy te fakty. Odpowiedz Link
niutaki Re: endokrynolog zaliczony 22.10.14, 14:26 lekarz widzial moja karte leczenia, a przerwalam sama nie wiem czemu...no mialam depresje i nie bylam soba... Odpowiedz Link