Dodaj do ulubionych

endokrynolog zaliczony

21.10.14, 21:37
No to mam eutyrox i jodid, za 3 tygodnie wyniki i konsultacja. Tarczyce mam ladnatongue_out nie za duza, nie za mala, bez zmian. Lzejsza o 180 zl....
Obserwuj wątek
    • dzedlajga Re: endokrynolog zaliczony 22.10.14, 00:06
      A przed ciążą miałaś problemy z tarczycą? Czy dopiero przestała nadążać jak się okazało, że musi produkować na dwoje? Pilnuj teraz tych hormonów, bo bardzo ważne są dla dzidziusia. Trzymam mocno kciukasy. Benek też ściska pazury smile
      • niutaki Re: endokrynolog zaliczony 22.10.14, 06:30
        5 lat temu leczylam depresje i hashimoto.
        • wadera3 Re: endokrynolog zaliczony 22.10.14, 11:53
          niutaki napisała:

> 5 lat temu leczylam depresje i hashimoto.

Obie paskudy przewlekłe, i obie wymagają stałego leczenia, szczególnie Hashimoto.
        • dzedlajga Re: endokrynolog zaliczony 22.10.14, 12:37
          Ale jak hashimoto, to nie powinnaś brać jodu. Mówiłaś lekarzowi, że miałaś/masz hashi? A tak w ogóle to przerwałaś leczenie? Bo wydawało mi się, ze przy hashi leczenie jest dożywotnie. A co do depresji to niedoczynność daje objawy podobne do depresji i może ją nasilać
          • wadera3 Re: endokrynolog zaliczony 22.10.14, 14:14
            dzedlajga napisała:

> Ale jak hashimoto, to nie powinnaś brać jodu. Mówiłaś lekarzowi, że miałaś/masz
            > hashi? A tak w ogóle to przerwałaś leczenie? Bo wydawało mi się, ze przy hashi
            > leczenie jest dożywotnie. A co do depresji to niedoczynność daje objawy podobn
            > e do depresji i może ją nasilać

Dokladnie tak jest, niestety, wielu lekarzy lekceważy te fakty.
            • niutaki Re: endokrynolog zaliczony 22.10.14, 14:26
              lekarz widzial moja karte leczenia, a przerwalam sama nie wiem czemu...no mialam depresje i nie bylam soba...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka