Dodaj do ulubionych

WYMIANA ZAMKÓW GERDY

13.01.11, 15:43
Witam,
Ponieważ skończyłam remont chciałam wymienić zamki i bardzo się zdziwiłam. Pan poinformował mnie że okres bezpłatnej wymiany już minął i muszę zaplacić 80pln.
Fajnie... tylko nikt o tym nie informował ani nie było to zapisane w dokumentach które dostałam przy odbiorze mieszkania. Z kim można sie w tej sprawie skontaktować? Wie ktoś??
Obserwuj wątek
    • nueng Re: WYMIANA ZAMKÓW GERDY 13.01.11, 16:42
      Ale chlew !!!!
      Przecież powinnaś dostać kompletne drzwi. Podczas odbioru, w moim przypadku Cekom informował, że wkładki wymnieniane będą po wykończeniu mieszkania a o terminie rzekomej "promocji" nie było mowy. Dostałaś chociaż docelową wkładkę czy zostawili Ci budowlaną? Moim zdaniem to próba wyłudzenia pieniędzy. Dzwoń do SM Wola.
    • pafciu2 Re: WYMIANA ZAMKÓW GERDY 14.01.11, 09:18
      Ja natomiast zostałem o tym fakcie poinformowany podczas odbioru mieszkania, kiedy dostałem gwarancję na drzwi oraz numerek, z tego co się orientuję termin na wymianę był do początków stycznia.
    • zaborowskaforum Re: WYMIANA ZAMKÓW GERDY 14.01.11, 10:11
      Najlepsze w tym wszystkim to jest to, że przy montażu nowych wkładek panowie z GERDY dają klucz roboczy, który można przekazać ekipie wykończeniowej lub kolejnym fachowcom. Po zakończeniu prac wykończeniowych po włożeniu właściwego już klucza do zainstalowanych w drzwiach nowych wkładek następuje ich przekodowanie - klucz roboczy staje się bezużyteczny (można zachować go na pamiątke lub poprostu wyrzucić) dlatego tym bardziej niezrozumiałe jest dla mnie przekazywanie przez SM WOLA informacji przy odbiorze mieszkań, że wymiany wkładek należy dokonać po zakończenia remontów. Przecież prościej byłoby poinformować wszystkich podczas przekazywania mieszkań o tym, że wymiany wkładek można dokonać zaraz po odbiorze, bo i tak lokator ma możliwość we właśnym zakresie przekodowania zainstalowanych wkładek po zakończeniu prac remontowych - i tak nie byłoby przypadków, że ktoś "przegapił wymianę wkładek", przypuszczam również, że żaden z mieszkańców Zaborowskiej nie miałby problemów z wymianą wkładek i koniecznością dokonywania w chwili obecnej "dopłat za montaż" , bo już dawno by tę sprawę zapłatwił - w tym wypadku odpowiedzialność za całą sytuację jest po stronie SM WOLA, co wynika z braku wiedzy pracowników SM WOLA i niedoinformowania lokatorów o tym, że do finalnych wkładek dawane są klucze robocze, a o ich zaprogramowaniu ostecznym kluczem decyduje lokator.

Ja o obowiązującym rzekomo bezpłatnym terminie wymianie zamków dowiedziałem się od sąsiada a nie od SM WOLA.

pozdrawiam

• groszeck Re: WYMIANA ZAMKÓW GERDY 14.01.11, 14:54
        Ja jeszcze w ostatnich dniach grudnia chciałem wymienić (też się od sąsiada dowiedziałem), ale nie było już terminów a w styczniu, wiadomo, płatne.
        Nr do montażysty można dostać w Administracji na Łagowskiej.
        • pawins Re: WYMIANA ZAMKÓW GERDY 17.01.11, 16:47
          do końca stycznia - bezpłatne
          24.01.2011 r. w godzinach 11:00÷18:00
          31.01.2011 r. w godzinach 7:00÷15:00
          telefon do montażysty 507 702 428
          • groszeck Re: WYMIANA ZAMKÓW GERDY 17.01.11, 20:37
            A to ciekawe!
            Dzięki :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka