Dodaj do ulubionych

NCN Etiuda

04.06.13, 19:17
Czy ktoś z doktorantów ubiegających się o stypendium w ramach programu Etiuda w NCN zna już wyniki I etapu? Czy kogoś zaprosili już na rozmowę?
Obserwuj wątek
    • mada_pal Re: NCN Etiuda 04.06.13, 20:27
      Nie znam jeszcze wyników. W najbliższych dniach mają pisać (dzwonić?) do osób, które zakwalifikowały się do II etapu (taką informację dostałem z NCN)
      • ditto-ditto Re: NCN Etiuda 04.06.13, 20:47
        Dzięki! Ja też słyszałam, że w tym tygodniu mają dzwonić, a jest już wtorek, więc zaczynam się niepokoić... Powodzenia!
        • mada_pal Re: NCN Etiuda 05.06.13, 13:46
          No i dziś środa i wciąż nic, więc ja też się trochę niepokoję. No cóż, z godnością trzeba przyjąć każdą decyzję (albo jej brak:). Powodzenia również życzę!
          • ditto-ditto Re: NCN Etiuda 05.06.13, 14:07
            Pocieszające jest to, że nie znam nikogo, do kogo by już dzwonili. Ani nikogo, kto by znał kogoś, do kogo już dzwonili ;)
            • kardla Re: NCN Etiuda 05.06.13, 14:15
              A nie mozecie wy zadzwonic i zapytac kiedy dokladnie beda wyniki?

Z mojego doswiadczenia wynika ze ci ludzie sa naprawde bardzo mili i pomocni...
              • ditto-ditto Re: NCN Etiuda 05.06.13, 14:25
                Wyniki mają być w tym tygodniu, mają do obdzwonienia z 200 osób, jak nie więcej, więc to pewnie trochę trwa. Po co im głowę zawracać, mają i bez tego masę pracy. Poczekam do piątku. Ale dzięki za radę :)
                • kardla Re: NCN Etiuda 05.06.13, 14:29
                  No jak 200 osob to rzeczywiscie :P

ale czy takich rzeczy sie nie zalatwia najpierw mailem?

• ditto-ditto Re: NCN Etiuda 05.06.13, 14:31
                    W zeszłorocznym Preludium mieli do obdzwonienia 800 ;) Moje 200 to tylko szacunek...

Mają dzwonić. Ale maila też sprawdzam ;)
                    • kardla Re: NCN Etiuda 05.06.13, 14:39
                      ciekawy system :)

Powodzenia!
                  • mada_pal Re: NCN Etiuda 05.06.13, 14:34
                    Oczywiście, że się załatwia mailem. Pisałem w poniedziałek do NCN z pytaniem o wynik i po chwili (co rzeczywiście bardzo dobrze świadczy o instytucji) dostałem uprzejmą odpowiedź, że mam czekać. Czekam zatem:)
                    • kardla Re: NCN Etiuda 05.06.13, 14:44
                      Na mnie tez zrobili bardzo dobre wrazenie.

Powodzenia! :)
            • mada_pal Re: NCN Etiuda 05.06.13, 14:42
              Ja z kolei nie znam zbyt wiele osób, które składały wniosek w związku z Etiudą. Wydało mi się to dziwne, pomyślałem wręcz, że ten konkurs nie cieszy się zbytnią popularnością. Ale teraz tłumaczę to małą reprezentatywnością próby i prawda jest zupełnie odwrotna niż moje wcześniejsze przypuszczenia:)
              • ditto-ditto Re: NCN Etiuda 05.06.13, 14:45
                Trudno powiedzieć - w końcu to dopiero pierwsza edycja. Stypendiów jest 100, więc pewnie przyjmą na rozmowy 2 razy tyle. Zgaduję, mogę się mylić.
              • luckyme123 Re: NCN Etiuda 19.01.17, 17:56
                A zostałaś szczęśliwym laureatem?
    • secka Re: NCN Etiuda 10.06.13, 20:39
      Czy ktoś dostał już może informacje? Jeszcze nic nie wiem, na osf też nic się nie zmieniło..
      • mada_pal Re: NCN Etiuda 11.06.13, 06:52
        Nie dostałem również. Na osf informacje mają być 15 czerwca. Przyjąłem założenie, że jednak mnie nie zaproszą na rozmowę (czekałem do końca zeszłego tygodnia - teraz już mi się nie chce o tym cały czasy myśleć...). Powodzenia i pozdrawiam!
        • surot Re: NCN Etiuda 11.06.13, 09:09
          ja rowniez nie dostalem. zaczynam sie niepokoic, ze nic z tego nie bedzie. ale coz, trzeba byc cierpliwym. wydaje mi sie, ze powinni dac znac przynajmniej tydzien przed spotkaniami. nikt z moich znajomych rowniez nie ma informacji...
      • ditto-ditto Re: NCN Etiuda 15.06.13, 22:00
        Weszłam dziś na OSF: status mi się zmienił z "w ocenie formalnej" na "zakwalifikowany do pierwszego etapu oceny merytorycznej". Coś straszne opóźnienia mają w systemie, skoro ten etap pewnie już się zakończył...
        • secka Re: NCN Etiuda 16.06.13, 00:14
          U mnie dzisiaj dokladnie to samo. Ciekawe czy to takie opoznienie systemu, czy calej procedury;)
          • mada_pal Re: NCN Etiuda 16.06.13, 08:28
            U mnie pojawiła się informacja "Niezakwalifikowany przez panel I" wraz z recenzją uzasadniającą odrzucenie.
        • joanina1 Re: NCN Etiuda 16.06.13, 12:53
          Nie wiem czy tak jest we wszystkich panelach, ale w naukach humanistycznych, społecznych i o sztuce mieli dzwonić na początku czerwca. I faktycznie dzwonili w pierwszym tygodniu czerwca. Potem dostałam maila ze szczegółami, jak ma wyglądać rozmowa i jak dojechać do NCNu. I od piątku mój status w OSF brzmi: "zakwalidikowany do II etapu oceny merytorycznej".
          Może w innych dziedzinach to idzie później, ale radziłabym zamiast się denerwować i czekać zadzwonić tam albo wysłać maila, na pewno Wam powiedzą.
          Pozdrawiam.
    • abc-damaa Re: NCN Etiuda 19.06.13, 13:29
      Do osób, które zakwalifikowały się do II części projektu:
      Jakie są wasze wrażenia po rozmowach kwalifikacyjnych?
      Ja osobiście wyszłam zdruzgotana zaangażowaniem w słuchanie i zadawanie pytań przez ''ekspertów''...
      • joanina1 Re: NCN Etiuda 19.06.13, 18:25
        Ja jeszcze nie miałam rozmowy, ale dopytam z ciekawości czy pytania w stylu Idola albo Mam talent, tzn: "co nam pan/pani opowie o sobie?" czy szczególowe? Bo rozumiem, że komisja nizebyt wschłuchana w kandydata?
        • abc-damaa Re: NCN Etiuda 20.06.13, 08:52
          Nie no... pytania odnoszą się do Twojej prezentacji/dorobku naukowego...
          • ireen Re: NCN Etiuda 23.06.13, 11:24
            Ja mam jutro rozmowę - czy możesz rozwinąć nieco swoją myśl? :) Czy zadawali bardzo szczegółowe pytania? Możesz napisać parę słów jak to wszystko wyglądało? Z góry dzięki.
      • andr-omeda Re: NCN Etiuda 19.06.13, 19:26
        A z jakiej dziedziny nauk była Twoja komisja? ST, HS, NZ? I ilu ekspertów można się w takiej komisji spodziewać?
        • abc-damaa Re: NCN Etiuda 20.06.13, 08:50
          Do tej pory były rozmowy z ST. W komisji jest około 12 osób
      • luckyme123 Re: NCN Etiuda 19.01.17, 17:55
        Dlaczego? w ogóle nie słuchali co masz do powiedzenia? o co pytali?
    • anturium2015 Re: NCN Etiuda 12.01.17, 22:18
      Czy możecie napisać o co pytają na rozmowie? Czy dużo wupytują o ośrodek zagraniczny? Co dokładne będziesz tam robić?
    • anturium2015 Re: NCN Etiuda 12.01.17, 22:20
      A może ktoś z laureatów chciałby ze mną porozmawiać na priw?
      • voldemora Re: NCN Etiuda 28.01.17, 16:28
        Hej, możesz napisać do mnie maila (zimowka@wp.pl). Pozdrawiam
        • luckyme123 Re: NCN Etiuda 31.01.17, 18:37
          napisałam priw
    • luckyme123 Re: NCN Etiuda 19.01.17, 17:55
      A czy ktoś z Was wyjechał na 6 miesięcy? Czy raczej krócej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka