ave.duce Re: Wazelina/cukier-puder 09.09.15, 09:24 Laudację dotyczącą prezesa PiS wygłosił Jacek Karnowski, redaktor naczelny „wSieci” ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wazelina/cukier-puder 09.09.15, 19:02 Nie jest? Wg mnie - coraz śmieszniej się robi w temacie Kaczyński J. Odpowiedz Link
magdolot Re: Wazelina/cukier-puder 09.09.15, 10:33 J.K jest genialnym ekonomistą pod płaszczykiem. Styl: Robin Hood dla ubogich rozumem. Ma najbogatszą partię, gazety, SKOK-i. SKOKi wysysają ostatni grosz ze zwolenników, a partia rośnie w siłę. Do tego ma opinię finansowego melepety (brak konta w banku), obrońcy ubogich pracowicie pochylającego się nad najbiedniejszymi. Po prostu św. Franciszek. Sama kiedyś słyszałam jak to Michnik dzięki Kiszczakowi uwłaszczył się na największej polskiej gazecie, a bidną prawicę z podziału socjalistycznej prasy do cna wyrąbano i nie dano jej sobie pomieć nawet najgorszego szmatłafca. Czy to nie jest genialny PR?! Ja od lat jestem pod wrażeniem. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Wazelina/cukier-puder 09.09.15, 11:25 Nie chcę krakać, ale to ani wazelina, ani cukier-puder, tylko dalekowzroczność... PS. Usiłuję bez skutku znaleźć aktualny stan tej Rady. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Wazelina/cukier-puder 09.09.15, 11:27 no jaki stan, jaki stan? Skład, oczywiście. Osobowy. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wazelina/cukier-puder 09.09.15, 19:19 www.forum-ekonomiczne.pl/o-nas/rada-programowa/ Odpowiedz Link
trusiaa Re: Wazelina/cukier-puder 09.09.15, 14:44 Z Frądzi: Hołd Lenny" gospodarczego świata" w Krynicy J.K.: – Ta nagrodą jest podwójnie miła: to jest instytucja, która tą nagrodę mi nadała; to jest przedsięwzięcie, które pokazuje, że coś ważnego w Polsce może się udać i to może być budowane z niczego – mówił. – Zaczyna się od niczego, a później się rozwija i w końcu uzyskuje się efekt naprawdę bardzo poważny. I stąd ta nagroda jest dla mnie bardzo ważna – dziękował w przemówieniu polityk. Odpowiedz Link
inna57 Re: Wazelina/cukier-puder 09.09.15, 15:33 Był jeszcze jeden ważny cytat z tego "wybitnego ekonomisty" - coś tam o związku pomiędzy kradzieżą a aktualnym stanem posiadania. Wśród wybitnych osiągnięć tego "geniusza ekonomii" były: - zbankrutowanie najbardziej poczytnego dziennika, otrzymanego za friko - Telegraf, Srebrna, Art-B, Modlin i inne - umorzenie długów partii PC przez kolesia - serię pożyczek i darowizn nieodnotowanych w żadnym US - przerzucenie na ogół obywateli zobowiązań SKOK'ów - dokonanie zakupu 1 kg cukru i kurczaka w celu ugotowania słynnego "kurczaka w cukrze" za kwotę kilkukrotnie wyższą od średniej krajowej, oczywiście w zakupie pomagała najwybitniejsza specjalistka od "szopek krakowskich" niejaka Szydło Beata. Odpowiedz Link
czan-dra Re: Wazelina/cukier-puder 09.09.15, 15:33 A jakieś uzasadnienie było, bo tak na piękny pysk to nie dają, chyba. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wazelina/cukier-puder 09.09.15, 16:01 No ba! Uzasadniała siostra Karnowska J. Motywacje zdają się oczywiste. Jarosław Kaczyński jest motorem zmian, to on doprowadził do niezwykłego sukcesu i przemian na polskiej scenie politycznej (...) Sądzę, że Rada honoruje również jego drogę życiową, honoruje zasady, które i świat biznesu docenia: dążenie do celu, konsekwencja, wyobraźnia polityczna, ekspercka wiedza, zdolności menadżerskie, umiejętność utrzymania i tworzenia struktur. Bez tej struktury, którą stworzył Jarosław Kaczyński, nie byłoby sukcesów. Te zdolności należy docenić (...) Szczególnie mało jest takich ludzi, którzy mając te cele, poświęcają się służbie publicznej. To głównie wyróżnia Jarosława Kaczyńskiego. On ma ambicje, ale sądzę, że one dotyczą głównie Polski. Sądzę, że prezes PiS chce, byśmy zapewnili dobrą przyszłość narodowi, bezpieczeństwo, dostatek, by wreszcie Polska stała się suwerenna. Na kolana przed ekspertem! ;) Odpowiedz Link
trusiaa Re: Wazelina/cukier-puder 09.09.15, 16:08 "Zaczyna się od niczego, a później się rozwija i w końcu uzyskuje się efekt naprawdę bardzo poważny." Jak to? Ja nic nie robię? A kto siedzi na tapczanie? A kto zjadł pierwsze śniadanie? A kto dzisiaj pluł i łapał? A kto się w głowę podrapał? A kto dziś zgubił kalosze? Przepraszam! A tranu nie piłem? A uszu dzisiaj nie myłem? A nie urwałem guzika? A nie pokazałem języka? A nie chodziłem się strzyc? To wszystko nazywa się nic? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wazelina/cukier-puder 09.09.15, 16:20 Robi, robi. Toż to chłopiec malowany jak lala! Obiło mi się kiedyś w necie, że Kaczyński J. miał/ma dwie makijażystki - jedna robi mu makijaż dzienny, a druga wieczorowy ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wazelina/cukier-puder 09.09.15, 17:15 Nagroda Nobla z ekonomii - murowana! Odpowiedz Link
damakier1 Re: Wazelina/cukier-puder 09.09.15, 17:20 Już za samą jedną złotą myśl - Jeżeli ktoś ma pieniądze, to znaczy, że skądś je ma - się Nobel należy, jak w mordę muła! Odpowiedz Link
trusiaa Re: Wazelina/cukier-puder 09.09.15, 18:45 damakier1 napisała: Już za samą jedną złotą myśl - Jeżeli ktoś ma pieniądze, to znaczy, że skądś je ma - się Nobel należy, jak w mordę muła! I się ffkurzyłam. Nie na Damę - onienienie! Takie teksty już były. Z tą różnicą, że wypowiadał je Bardzo Miły Ktoś: To bzykanie coś oznacza. Takie bzyczące bzykanie nie bzyka bez powodu. Jeżeli słyszę bzykanie, to znaczy, że ktoś bzyka Odpowiedz Link
ave.duce I Szydłu, i Szydłu się należy - 25.09.15, 19:19 może nie cały, ale ćwiartka: "Rządzenie nie polega na tym, by zachowywać jakieś relacje towarzyskie, tylko żeby rządzić państwem" za TVP info Odpowiedz Link
ave.duce Tusku też coś się należy - 03.10.15, 17:18 "zmiana jest dobra tylko wtedy, kiedy jest dobra" Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wazelina/cukier-puder do kwadratu 09.09.15, 19:18 Jarosław Kaczyński Człowiekiem Roku Forum Ekonomicznego. Rada Fundacji to niezwykle pluralistyczne grono, a mimo to zdecydowała jednogłośnie, że Jarosław Kaczyński jest człowiekiem Roku 2014. - Karnowska J. "rzeczywistość była trochę inna; Kaczyński otrzymał 9 głosów na 34" Rada Programowa: www.forum-ekonomiczne.pl/o-nas/rada-programowa/ Odpowiedz Link
gat45 Re: Wazelina/cukier-puder do kwadratu 10.09.15, 12:28 Się czepiasz. Z Rady Programowej wyłoniła się 9-cio osobowa Rada d/s Nadania Nagrody Jarosławowi Kaczyńskiemu i ona ją przyznała jednogłośnie. Odpowiedz Link
smutas13 Re: Wazelina/cukier-puder do kwadratu 10.09.15, 18:46 Czy p. Gawkowski w owej Radzie jest dwójcą świętą? Nr. 2 Krzysztof Gawkowski Nr. 8 Gawkowski Krzysztof Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wazelina/cukier-puder do kwadratu 10.09.15, 21:45 smutas13 napisała: > Czy p. Gawkowski w owej Radzie jest dwójcą świętą? > Nr. 2 Krzysztof Gawkowski > Nr. 8 Gawkowski Krzysztof O! Faktycznie ;) Ciekawe, czy chodzi o tego "pisarza-wieszcza", który twierdził, że SLD wygra wybory parlamentarne w 2015? "Czy to jeszcze pamięta..." Piętno prawdy Głowę Franza przeszył nagle ostry ból. Przez chwilę stał jakby zamroczony, nie wiedząc, skąd wraca ani dokąd idzie. Oparł się o ścianę, na której wisiały strzępy plakatów i kartki z ogłoszeniami. „Kurwa, chyba muszę przystopować z robotą” – pomyślał. Wziął głęboki oddech i spojrzał na ulicę. Była skąpana w bladym świetle nocnej latarni, otulona niczym niezakłócona cisza. Sięgnął do kieszeni płaszcza, po czym wyciągnął dość zmiętego papierosa. Odpalając go, zwrócił uwagę na klepsydrę wiszącą na wysokości jego oczu. Zaciągnął się mocno, a potem długo wpatrywał się w zawiadomienie. „Jeremi Kozak, lat 26”. Przypomniał sobie, jakieś pół roku temu czytał podobny nekrolog. Chłopak, który wtedy zmarł, był równie młody. (debiut) Odpowiedz Link
ave.duce ups! 17.09.15, 22:51 W znanych nam okolicach szalało auto Szydło, o! ... Do wykroczenia doszło w okolicach Goczałkowic-Zdroju niedaleko Pszczyny w niedzielę 31 maja W obszarze niezabudowanym, w miejscu, gdzie obowiązuje ograniczenie prędkości do 70 km/h należące do Beaty Szydło auto jechało z prędkością 97 km/h ... Odpowiedz Link
gat45 Re: ups! 25.09.15, 19:24 Ta pani nie powinna nosić bluzek wpuszczanych w spodnie z paskiem. Tyle mam do powiedzenia na temat sceny politycznej w PL Odpowiedz Link
inna57 Re: ups! 03.10.15, 17:29 I to jest bardzo celna uwaga. Polecam tuniki. Do polityki to ta pani raczej nie pasuje, może co najwyżej poprowadzić wiejskie koło gospodyń, i wtedy polecam zapaski. Odpowiedz Link
magdolot Re: ups! 03.10.15, 20:42 że niby zapaskowana? To polecam autobusu odesłanie i bieganie po kraju ze zniczem. Zez niczem? Odpowiedz Link
panidemonka Re: ups! 17.10.15, 23:26 To spisek i wroga propaganda! Ktoś panią Szydło sprowokował, a ktoś inny cyknął niekorzystne zdjęcie. O tempora Humores! Odpowiedz Link
mariner4 Re: Wazelina/cukier-puder 10.09.15, 17:08 scontent-mrs1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t31.0-8/s960x960/11951468_1676312275936127_5645203760832111690_o.jpg M. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wazelina/cukier-puder 10.09.15, 17:19 Można dodać jeszcze kilka tytułów, które Naród może przyznać panu Jarku K. W końcu przelicytuje się Józefa W. Stalina albo jakiegoś Kima. Odpowiedz Link
behemot17-13 Re: Wazelina/cukier-puder 03.10.15, 22:23 Taka refleksja, podsumowanie nawet. Jakim cudem człowiek bez rodziny, bez przyjaciół (ci co takimi się przedstawiają koniunkturą się kierują zapewne), bez radzenia sobie w życiu potocznym( zero martwienia się o cokolwiek kiedy straż za niezłe pieniążki przewróci kalesony prezesa na drugą stronę, postawi lampki na grobie brata, bo prezes to prezes i ma sługusów) i jak plotka niesie jest zwyczajnym gambetą, ma taki autorytet? Cud, k... cud nad cudy. Cudak jest cool. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wazelina/cukier-puder 04.10.15, 08:21 "Ludzie to lubią, ludzie to kupią, Byle na chama byle głośno byle głupio" - jak napisał niegdyś W. Młynarski. Kaczyński do perfekcji opanował wciskanie głupot ciemnemu ludowi. W tej dyscyplinie jest nie do pokonania. A jak widać - u wielu Polaków, mających krótką pamięć albo tych, którzy nie mieli okazji zakosztować "waaadzy" K. Jarosława ma to wzięcie. I to, żeby ktoś zdjął im z głowy kłopot samodzielnego myślenia. Odpowiedz Link