ave.duce Jorge Luis Borges 29.02.12, 16:27 Testament Nie będzie w nocy gwiazd. Nie będzie nocy. Umrę, a wraz ze mną nie do zniesienia wszechświat. Zetrę piramidy, medale, kontynenty i twarze. Zetrę nawarstwienia przeszłości. Historię obrócę w proch. Proch w proch. Widzę ostatnią chwilę. Słyszę ostatniego ptaka. Nikomu zostawiam nic. Odpowiedz Link
trusiaa To jest takie krępujące 14.03.12, 14:49 Ach ci moi zalotnicy Co ja biedna z nimi mam Można rzec nieudacznicy W sytuacjach sam na sam Taki Stasio - słodka gapa Jego stan mnie wielce trapi Gdy jesteśmy w towarzystwie On się tylko na mnie gapi - a to jest takie krępujące Olek, owszem, rozrywkowy Złotousty, bardzo hojny Jego pasją są przemowy Ale mało jest przystojny - a to jest takie krępujące Jeden to ma dwa imiona Jak ta rzeka Amur-Daria W dzień jest Janem, po północy Mówi mi, że on jest Maria - a to jest takie krępujące Któż wymogom moim sprosta Chcę człowieka w domu, w pracy Pomyślałam, że Jarosław Lecz on chód ma taki... nieciekawy - a to jest takie krępujące Ech, Kazimierz choć już łysy Ma coś uroczego w twarzy Lecz od dziecka słabo słyszy Trzeba mówić mu dwa razy - a to jest takie krępujące Taki Roman, kawał chłopa Tylko nudzi, kiedy bredzi I ma w sobie coś z jełopa Chodzi za mną i mnie śledzi - a to jest takie nie do wytrzymania Trwa udręka znów jest nów Z dnia na dzień urodę tracę A może jestem, nie daj Bóg Tą, co kochać chce inaczej - nie, nie, nie - to by było takie krępujące Julia Mikołajczak Odpowiedz Link
trusiaa )Animal( 18.03.12, 09:10 There was a time when my world was filled with darkness, darkness, darkness And I stopped dreaming now Im supposed to fill it up with something, something , something In your eyes I see the eyes of somebody I knew before long long long ago But Im still trying to make my mind up Am I free or am I tied up? I change shapes just to hide in this place but Im still, Im still an animal Nobody knows it but me when I slip yeah I slip Im still an animal There is a hole and I tried to fill up with money, money , money But it gets bigger to your hopes is always Running, running, running In your eyes I see the eyes of somebody of who could be so Tell me if Im wrong And now Im pulling your disguise up Or you free or are you tied up I change shapes just to hide in this place but Im still Im still an animal Nobody knows it but me when I slip, yeah I slip Im still an animal I change shapes just to hide in this place But Im still Im still an animal Nobody knows it but me when I slip, yeah I slip Im still an animal Odpowiedz Link
ave.duce Sad and Deep As You 11.04.12, 21:55 Gov't Mule - Sad and Deep As You Lips that are as warm could be Lips that speak too soon Lips that tell a story Sad and Deep as you Smiles that's warm as summers sun Smiles that gets you through Smiles that tell a story Sad and Deep as you Eyes that are the windows Eyes that are the view Eyes that tell a story Sad and Deep as you Tears that are unspoken words Tears that are the truth Tears that tell a story Sad and Deep as you Eyes that are the windows Eyes that are the dew Eyes that tell a story Sad and Deep as you oh you, oh you oh you sad uh huh Smiles that's warm as summers sun Smiles that gets ou through Smiles that tell a story Sad and Deep as you as you oh you as you sad as you as you uh huh Lips that are as warm could be Lips that speak too soon Odpowiedz Link
witekjs WOLNE LEKTURY.PL-Fundacja Nowoczesna Polska 19.04.12, 23:48 WOLNE LEKTURY.PL-Fundacja Nowoczesna Polska Wolne Lektury to projekt prowadzony przez fundację Nowoczesna Polska. Reprodukcje cyfrowe wykonane przez Bibliotekę Narodową, Bibliotekę Śląską i Bibliotekę Elbląską z egzemplarzy pochodzących ze zbiorów BN, BŚ i BE. Hosting: ICM. Wolne Lektury.PL Fundacja Nowoczesna Polska, 00-514 Warszawa, ul. Marszałkowska 84/92 lok. 125, tel/fax: (22) 621-30-17, e-mail: fundacja@nowoczesnapolska.org.pl Nowa strona biblioteki Wolne Lektury powstała dzięki środkom otrzymanym w ramach Programu Operacyjnego Fundusz Inicjatyw Obywatelskich, Senatu RP (zadanie realizowane w ramach zlecania przez Kancelarię Senatu zadań w zakresie opieki nad Polonią i Polakami za granicą w 2011 r.) oraz Narodowego Instytutu Audiowizualnego w ramach programu Dziedzictwo Cyfrowe. wolnelektury.pl/ wolnelektury.pl/katalog/lektury/boy/ Biblioteczka Kawiarenki Filozoficznej forum.gazeta.pl/forum/w,20070,38212225,135255537,WOLNE_LEKTURY_PL_Fundacja_Nowoczesna_Polska.html Odpowiedz Link
ave.duce My Back Pages 12.05.12, 12:38 ... Ah, but I was so much older then, I'm younger than that now ... Odpowiedz Link
witekjs Kilka porad prawnych 13.05.12, 09:33 Myślę, że czasami, może się nam przydać kilka wskazówek prawniczych: Dobra osobiste i ich ochrona Komentarz do dokumentu: Dobra osobiste osoby podejmującej działalność publiczną (Orzeczenia) Autor: Mariusz Lewandowski Data dodania: 2009-05-21 15:10:19 W niniejszej sprawie warto w ślad za SN, rozwijając jego tezy, poświęcić kilka słów dobrom osobistym oraz ich ochronie na płaszczyźnie Kodeksu cywilnego. Należy zacząć od stwierdzenia, że dobra osobiste nie posiadają legalnej definicji ani w Konstytucji, ani w samym kodeksie. Art. 23 KC przykładowo wymienia: zdrowie, wolność, cześć, swobodę sumienia, nazwisko lub pseudonim, wizerunek, tajemnicę korespondencji, nietykalność mieszkania, twórczość naukową, wynalazcza i racjonalizatorską. Wskazany katalog dóbr osobistych uzupełniany jest sukcesywnie przez judykaturę, która uznaje za takie: kult osoby zmarłej, stan cywilny człowieka, tytuł zawodowy, poczucie przynależności do danej płci czy prawo do nieskażonego środowiska naturalnego (zob. wyrok SN z dnia 6 lutego 2008 r. II CSK 474/07; wyrok SA w Gdańsku z dnia 14 grudnia 2007 r. I ACa 1137/07; wyrok SN z dnia 7 lutego 2007 r. I PK 211/06; etc…). Generalnie ujmując, dobrami osobistymi człowieka są zatem wartości psychofizyczne, stanowiące przejaw jego indywidualności i osobowości, mające charakter niemajątkowy i będące ściśle związane z jego osobą. Do ich ochrony w prawie cywilnym służą tzw. prawa podmiotowe osobiste. Podobnie jak ich przedmiot ochrony nie mogą być przeniesione na inne osoby, są to zatem prawa niezbywalne, niedziedziczne i mają one charakter praw bezwzględnych – są skuteczne wobec wszystkich (erga omnes). Oznacza to, że uprawniony może oczekiwać od każdego funkcjonującego w systemie prawnym podmiotu nienaruszania jego sfery dóbr osobistych. Dla zainicjowania mechanizmów ochrony dóbr osobistych, przewidzianych w art. 24 KC, koniecznym jest kumulatywne wystąpienie dwóch przesłanek: 1) podjęcia działania zagrażającego dobrom osobistym lub naruszającego takie dobra oraz 2) bezprawności zachowania się sprawcy zagrożenia lub naruszenia. /.../ www.prawaczlowieka.edu.pl/index.php?dzial=komentarze&komentarz=81110df80ca4086e306c4c52ab485a35cf761acc-c0 Nękanie - Stalking Nękanie (w języku angielskim stalking) polega najczęściej na celowym, uporczywym i długotrwałym działaniu skierowanym przeciwko danej osobie, którego celem jest upokorzenie i dezorganizacja jej życia. Nękanie polega na podejmowaniu powtarzających się i uporczywych działań wobec danej osoby, np. wysyłanie smsów, głuche telefony, rozpowiadanie i rozpowszechnianie informacji z życia osobistego lub zawodowego danej osoby, publikowanie w internecie, plakatowanie okolic miejsca zamieszkania lub pracy, szantażowanie ujawnieniem tajemnic, kierowanie gróźb, śledzenie, wyczekiwanie godzinami w miejscu zamieszkania lub pracy. Stalking jest często powiązany z czynami karalnymi tj. obrazą i zniewagą, zniszczeniem mienia, przemocą domową. Przykładowe zachowania definiowane jako stalking to śledzenie ofiary, osaczanie jej (np. poprzez ciągłe wizyty, telefony, smsy, pocztę elektroniczną, podarunki) i ciągłe, powtarzające się nagabywanie. Działania te są szczególnie niebezpieczne, gdy mogą przybrać formę przemocy fizycznej zagrażającej życiu ofiary. OCHRONA PRAWNA W chwili obecnej w polskim prawie funkcjonuje już przepis, który definiuje przestępstwo nękania. Nowelizacją, która weszła w życie 6 czerwca 2011 r. został dodany do kodeksu karnego art. 190a definiujący nowy typ czynu zabronionego. Pokrzywdzeni stalkingiem mogą zatem i powinni szukać pomocy na drodze postępowania karnego i/lub cywilnego korzystając z nowych i istniejących uprzednio uregulowań. W przypadku jeżeli sprawca stalkingu dopuszcza się w ramach swojego działania naruszenia dóbr osobistych, takich jak: wolność, cześć, nazwisko, wizerunek, tajemnica korespondencji, nietykalność mieszkania (art. 23 kodeksu cywilnego) pokrzywdzony może poszukiwać ochrony również na drodze procesu cywilnego (art. 24 kodeksu cywilnego). Osoba, która w celu dokuczenia innej osobie złośliwie wprowadza ją w błąd lub w inny sposób złośliwie niepokoi podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1.500 złotych albo karze nagany (art. 107 kodeksu wykroczeń). Ściganie odbywa się w postępowaniu wykroczeniowym. Jeżeli sprawca nękając swoją ofiarę popełnia przy tym jakiekolwiek przestępstwo (np. zniesławienie, zniszczenie mienia, naruszenie miru domowego itd.) ściganie może odbyć się na drodze postępowania karnego również o te czyny. Nasza rada: Jeżeli jesteś nękana/y i uważasz, że padasz ofiarą stalkingu szukaj pomocy u adwokata. Nowe uregulowanie przestępstwa stalkingu w kodeksie karnym powinno znacząco ułatwić uzyskanie ochrony prawnej. Sądy mogą ukarać sprawcę, nałożyć na niego obowiązek naprawienia szkody lub zapłaty zadośćuczynienia za krzywdę. Istnieje również możliwość orzeczenia przez sąd zakazu zbliżania się do domu ofiary lub kontaktowania się z nią. Możliwa do uzyskania ochrona jest za każdym razem inna i zależy od okoliczności każdej sprawy. Od 6 czerwca 2011 r. w kodeksie karnym zostało zdefiniowane przestępstwo nękania: Art. 190a. § 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. § 2. Tej samej karze podlega, kto, podszywając się pod inną osobę, wykorzystuje jej wizerunek lub inne jej dane osobowe w celu wyrządzenia jej szkody majątkowej lub osobistej. § 3. Jeżeli następstwem czynu określonego w § 1 lub 2 jest targnięcie się pokrzywdzonego na własne życie, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 następuje na wniosek pokrzywdzonego. Przestępstwo nękania jest ścigane na wniosek pokrzywdzonego, co w praktyce oznacza, że do wszczęcia postępowania konieczne będzie zawiadomienie organów ścigania przez osobę tym przestępstwem pokrzywdzoną. Jednak już w chwili złożenia wniosku postępowanie będzie toczyło się z urzędu, a osoba pokrzywdzona nie będzie musiała wcielać się w żadną rolę procesową w postępowaniu sądowym. Będzie ona natomiast mogła obok oskarżyciela publicznego popierać akt oskarżenia jako oskarżyciel posiłkowy. Jak poradzić sobie z nękaniem/stalkingiem 1. Wyjdź z ukrycia i szukaj pomocy na zewnątrz 2. Zmień swoje nawyki i plan dnia 3. Zapisuj w dzienniku wszystkie zdarzenia - czas, miejsce i co się wydarzyło. Zapisuj dane świadków. 4. Powiadom policję. Pamiętaj, że: • Prawo jest po twojej stronie. • Nękanie/Stalking są bezprawne i możesz się bronić. • Twoja sytuacja nie jest beznadziejna i zawsze jest jakieś rozwiązanie. • ZADZWOŃ lub NAPISZ! tel. 22 40 30 347; kom. 602 224 040; e-mail: kancelaria@zakiewicz.pl Żakiewicz Kancelaria Adwokacka www.zakiewicz.pl/prawo,75,N%C4%99kanie%20-%20Stalking Odpowiedz Link
trusiaa Looking For The Summer 27.06.12, 08:21 )Look deep into the April face A change has clearly taken place Looking for the summer The eyes take on a certain gaze And leave behind the springtime days Go looking for the summer This aint no game of kiss and tell The implications how you know so well Go looking for the summer The time has come and they must go To play the passion out that haunts you so Looking for the summer Remember love how it was the same We scratched and hurt each others growing pains We were looking for the summer And still I stand this very day With a burning wish to fly away Im still looking Looking for the summer( Odpowiedz Link
ave.duce Re: W tej knajpie każą płacić z góry 20.07.12, 15:25 Padając na ziemię Latawiec Traci duszę. Kubonta Odpowiedz Link
mamakrystiana Re: W tej knajpie każą płacić z góry 03.03.13, 04:12 Wiersz jest teraz fragmentem projektu poetycko-muzycznego Michała Zabłockiego i Mateusza Nagórskiego, czyta go sam autor: www.youtube.com/watch?v=LUt1IwazvJw Polecam, byłam na koncercie w Warszawie i jestem pod wrażeniem. :) Odpowiedz Link
ave.duce Do Rycerzy, do Szlachty, do Mieszczan ... HEY 11.11.12, 10:38 Hey "Do Rycerzy, do Szlachty, do Mieszczan" (official lyric video) Odpowiedz Link
mariner4 Taki sobuie obrazek w związku z knajpą 18.12.12, 20:29 fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s480x480/546632_446443598737685_569674202_n.jpg M. Odpowiedz Link
trusiaa Jaromir Nohavica - Minulost 20.12.12, 10:29 Przeszłość Jak o północy puka nieproszony gość Tak czeka na ciebie za rogiem twoja przeszłość Suknie ma taką samą, takie same włosy i buty skórzane Pomału pokuśtyka za tobą aż cię dogoni I powie, więc mnie tu masz Więc na mnie zważ Zaproś do środka Jeśli mnie znasz Jestem twoją przeszłością W kieszeni masz chusteczkę na której przed laty zawiązałeś supeł Dawno zapomniałeś co masz kupić w samoobsłudze Wszystko, co pogubiłeś po drodze, znikło jak pociągi na torach Ta dziewczyna niesie to w plecaku na plecach ale nie zwróci Tylko mówi, więc mnie tu masz Więc na mnie zważ Zaproś do środka Jeśli mnie znasz Jestem twoją przeszłością Drzewa są wyższe i trawa jest niższa a na łące rośnie perz Czerwone tramwaje jadące do Kunćic świecą jak pionier Tylka ta twoja dumna głowa na koniec została ci na szyi Konduktorzy, którzy cię przed latami wozili dawno już nie żyją Więc mnie tu masz Więc na mnie zważ Zaproś do środka Jeśli mnie znasz Jestem twoją przeszłością Na gałęziach jabłoni nie urosną figi a z pokrzyw nie urośnie las To co nie zjadłeś wczoraj i przedwczoraj musisz dojeść dzisiaj Słone migdały i słodkie winogrona maczane w miodzie Ty siedzisz przy stole a ona niesie ci jedzenie na obiad I mówi, więc mnie tu masz Więc na mnie zważ Zaproś do środka Jeśli mnie znasz Jestem twoją przeszłością Rozściel łóżko i połóż się od ściany, ona się przytuli Dzisiaj cie odwiedzą ci którzy byli i którzy odeszli Każdego po imieniu zawołasz albo sobie wspomnisz imiona Rano gdy się przebudzisz a ona z tobą w kłębek zwinięta I powie, więc mnie tu masz Więc na mnie zważ Zaprosiłeś mnie Teraz już mnie znasz Jestem twoją przeszłością Odpowiedz Link
trusiaa Jaromir Nohavica - Zestárli jsme lásko 20.12.12, 10:35 Zestarzeć nam się przyszło tłum. Robert Talarczyk Nasz syn taki duży, z pieluszek wyrósł już Zestarzeć nam się przyszło, skarbie mój Uśmiech ma po mnie, a włosy po tobie Jego w oczach taki blask Więc nie bądź smutna Tylko rozchmurz twarz Nasza córka, gdy się kąpie zamyka drzwi na klucz Zestarzeć nam się przyszło, skarbie mój O swoim księciu marzy, co noc Już w naszym bloku cichnie gwar Więc nie bądź smutna Tylko rozchmurz twarz Jeden plus jeden to cztery A dwa jabłka i gruszki dwie To jest Osiem wiśni na talerzu W naszym wieku już nie Amor czuwa, tylko Anioł Stróż Zestarzeć nam się przyszło, skarbie mój Znów w telewizji ten stary film Pan Globisz Anioła gra Więc nie bądź smutna Tylko rozchmurz twarz I ten stary wiersz sprzed lat, już dawno pokrył kurz Zestarzeć nam się przyszło, skarbie mój Wczoraj, gdy spałaś nową pisałem pieśń I dziś dla ciebie nucę tak Trochę o szczęściu A trochę o łzach Jeden plus jeden to cztery A dwa jabłka i gruszki dwie To jest Osiem wiśni na talerzu Odpowiedz Link
ave.duce Do góry uszy... ;) 25.12.12, 10:32 www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MluQZBt_Io0#! Odpowiedz Link
trusiaa He's a happy, snappy fellow... ;) 30.12.12, 09:52 He kani kapalili i ka pôuliuli ...o `ke mele aloha a Poloka E konikoni ana ke ki'owai ...lepo me ka leo heahea i ka ipo `O ka hoku `imo`imo o ka lani lipolipo ...ke kukui e hô`ike mai nei He mana`olana kona i ka ho`oniponipo ...me ka ipo ho`ohenoheno ana Keali'i Reichel - Toad Song Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Kochać i tracić 31.12.12, 23:58 Kochać i tracić, pragnąć i żałować, Padać boleśnie i znów się podnosić, Krzyczeć tęsknocie "precz!" i błagać "prowadź!" Oto jest życie: nic, a jakże dosyć.... Zbiegać za jednym klejnotem pustynie, Iść w toń za perłą o cudu urodzie, Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie.... Leopold Staff Odpowiedz Link
trusiaa Nadzieja 07.03.13, 14:00 Well I hope that I dont fall in love with you Cause falling in love just makes me blue, Well the music plays and you display Your heart for me to see, I had a beer and now I hear you Calling out for me And I hope that I dont fall in love with you. Well the room is crowded, people everywhere And I wonder, should I offer you a chair? Well if you sit down with this old clown, Take that frown and break it, Before the evenings gone away, I think that we could make it, And I hope that I dont fall in love with you. Well the night does funny things inside a man These old tom-cat feelings you dont understand, Well I turn around to look at you, You light a cigarette, I wish I had the guts to bum one, But weve never met, And I hope that I dont fall in love with you. I can see that you are lonesome just like me, And it being late, youd like some some company, Well I turn around to look at you, And you look back at me, The guy youre with has up and split, The chair next to yous free, And I hope that you dont fall in love with me. Now its closing time, the musics fading out Last call for drinks, Ill have another stout. Well I turn around to look at you, Youre nowhere to be found, I search the place for your lost face, Guess Ill have another round And I think that I just fell in love with you. Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: W tej knajpie każą płacić z góry 10.03.13, 00:20 www.youtube.com/watch?v=szImpgk_Gkk Odpowiedz Link
ave.duce Noir Desir - Le Vent Nous Portera 16.03.13, 21:26 Noir Desir - Le Vent Nous Portera Odpowiedz Link
trusiaa A Mouse at Summer's End 05.04.13, 11:05 Everyone is sleeping only we are up We´re the last two in the whole house I am writing a literature paper up And following me she peeps out A grey mouse from some field apparently Summer´s end and reaping´s begun But just think about how painful it could be to be scythed and cut by someone But it ´s not a pal in distress I´m thinking Calmly stay and I´ll fit you in Before someone comes you´ll rise in the morning We´ll meet again at evening Into the night we will both scratch together You with your teeth and I a pen That we have different coats is of no matter But just our take on creation It´s summer´s end and I am full of regret killers are going through the land If it harms you or not who can assess it So I´m offering you asylum Jaromír Nohavica Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Przemiany 13.04.13, 10:33 Józef Czechowicz PRZEMIANY Żyjesz i jesteś meteorem lata całe tętni ciepła krew rytmy wystukuje maleńki w piersiach motorek od mózgu biegnie do ręki drucik nie nerw Jak na mechanizm przystało myśli masz ryte z metalu krążą po dziwnych kółkach (nigdy nie wyjdą z tych kółek) jesteś system mechanicznie doskonały i nagle się coś zepsuło Oto płaczesz po kątach trudno znaleźć przeszły tydzień linie proste falują - zamiast kwadratów romby w każdym głosie słychać w całym bezwstydzie Ostatecznego Dnia trąby Otworzyły się oczy niebieskie widzą razem witrynę sklepową i Sąd przenika się nawzajem tłum - archanioły i ludzie chmurne morze faluje przez ląd ulicami skroś tramwaje w poprzek suną mgliste rydwany pod mostami różowe błyskawice choć grudzień Otworzyły się oczy niebieskie widzisz siebie - marynarza w Azji a zarazem 3-letniego 5-letniego chłopca na warszawskim podwórku i siebie przed maturą w gimnazjum namnożyło się tych postaci stoją ogromnym tłumem a wszystko to ty nie możesz tego objąć szlifowanym w żelazie rozumem Myśli proste falują światy zaćmiewa wichura gdzie wiatr dmie - gasną latarnie trąba w ciemności ponura i wołasz WŁADYKO PRZYGARNIJ Otóż i jesteś umarły w mechanizmie poruszają się kółka ale nie te przez zepsucie się małej sprężynki spadłeś piękny meteorze na zupełnie inną planetę Grzegorz Turnau - Motorek Motorek-Marek Grechuta Odpowiedz Link
trusiaa Just a day to day thing 25.06.13, 10:55 )Same old problem Make me wanna holler Its a day to day thing A day to day thing Lets do You think that Id be happy If only I had this or that And life would be so much better If I drove a Cadillac Well, well, well, Elvis, he had it all They say he was the king But look how happy he was When he split the scene Its a day to day thing Just a, just a day to day thing Same old problem Its a day to day thing A day to day thing Listen You turn on the evening news And find out theres no place safe Theyre killing people left and right From paradise to Peyton Place No matter where youre living Wherever you call home The boogie man can get you And then youll be gone Its a day to day thing Just a, just a day to day thing Its a day to day thing Make me wanna, ohh Make me wanna holler Its a day to day thing Just a, just a day to day thing Day in and day out I read the obituaries And I dont see my name I thank the Lord Im living Dont care what tomorrow brings Its a day to day thing Just a day to day thing Same old problem Day in and day out Its a day to day thing Same old prob Dont know what Im gonna do, Lord Make me wanna holler My first name aint Howard My last name aint Jones I plan with the Just a day to day thing Its a day to day thing Just a day to day thing( Odpowiedz Link
witekjs Jak prawidłowo zrobić zrzut ekranu? 23.06.13, 08:39 Jak prawidłowo zrobić zrzut ekranu? www.elektroda.pl/rtvforum/topic1294532.html Odpowiedz Link
brygida85 Re: Jak prawidłowo zrobić zrzut ekranu? 07.09.13, 15:23 Ostatnio widziałam ciekawy artykuł wirtualny-wojownik.pl/jak-zrobic-zrzut-ekranu/ Wszystko świetnie wytłumaczone - dla takiego laika jak ja - bomba ;) Odpowiedz Link
ave.duce Pink Floyd - A Momentary Lapse Of Reason 27.06.13, 22:28 Pink Floyd - A Momentary Lapse Of Reason (Full Album) On the turning away - przekład - thnX to Czandra Pink Floyd... nie wiadomo, co wybrać... Odpowiedz Link
ave.duce Re: W tej knajpie każą płacić z góry 11.07.13, 10:53 Wolność Wolność jest wtedy Kiedy mogę wybrać każde słowo I postawić je na początku Zauważmy, że słowo Wolność Postawione na początku Stwarza świat wolności A słowo niewola stwarza świat niewoli Od wszystkich słów początkowych można się uwolnić Ale od słowa Wolność Kto by się uwalniał? Tylko ten kto się nie wstydzi Użyć słowa Miłość Michał Zabłocki Odpowiedz Link
trusiaa Practical arrangement 2013 new song 14.07.13, 10:06 ) Am I asking for the moon ? Is it really so implausible ? That you and I could soon Come to some kind of arrangement I'm not asking for the moon I've always been a realist When there's really nothing more Than a simple rearrangement With one roof above our heads A warm house to return to We could start with separate beds I could sleep alone or learn to I'm not suggesting that we'll find Some earthly paradise for ever I mean how often does that happen now ? The answer's probably never But we could come to an arrangement A practical arrangement That you could learn to love me Given time I'm not promissing the moon I'm not promissing a rainbow Just a practical solution To a solitary life I'd be a father to your boy A shoulder you could lean on How bad could it be To be my wife ? With one roof above our heads A warm house to return to You wouldn't have to cook for me You wouldn't have to learn to I'm not suggesting that this proposition here Could last forever I've no intention of deceiving you You're far too clever But we could come to an arrangement A practical arrangement And perhaps you'd learn to love me Given time It may not be the romance that you had in mind But you could learn to love me Given time ( Sting - Practical arrangement 2013 new song Odpowiedz Link
trusiaa Rabbit Foot Blues 07.09.13, 11:55 'Rabbit Foot Blues' BLIND LEMON JEFFERSON, 1926 Texas Blues Blues jumped a rabbit, run him one solid mile Blues jumped a rabbit, run him one solid mile That rabbit set down, cried like a natural child Well it seem like you're hungry, honey come and lunch with me Seem like you're hungry, honey come and lunch with me I'm gonna stop these nice-lookin' women from worryin' me I have Uneeda biscuits gal and a half a pint o' gin Some Uneeda biscuits gal and a half a pint o' gin The gin is mighty fine but them biscuits are a little too thin Baby tell me something 'bout the meatless and wheatless days I wanna know about the meatless and wheatless days This not being my home, I don't think I could stay That dried corn flour, indeed I declare it was strong Well that dried corn flour, indeed I declare it was strong People feedin' me cornbread, I just can't stick around long Got an airplane, baby, now we're gonna get us a submarine An airplane, now we're gonna get us a submarine Gonna get that Kaiser and we'll be seldom seen Mmmm-mmm, hitch me to your buggy, mama, drive me like a mule Hitch me to your buggy and drive me like a mule The reason I'm goin' home with you sugar, I ain't [much hard to be fooled])( Odpowiedz Link
ave.duce Re: W tej knajpie każą płacić z góry 09.09.14, 18:39 Znowu admralicja się rządzi na forach prywatnych? Odpowiedz Link
ave.duce Re: W tej knajpie każą płacić z góry 15.04.15, 18:05 Kabaret Olgi Lipińskiej - Szkoła tańców Odpowiedz Link
trusiaa Re: W tej knajpie każą płacić z góry 04.08.15, 12:11 I had a farm in Africa... Odpowiedz Link