3.14-roman 10.09.09, 12:55 I poprawiają przemianę materii! Cała moja rodzina je zjada i jesteśmy bardzo szczęśliwi, nawet jak Polska przegrywa ze Słowenią 0-3. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trusiaa Re: Wafle Kupiec są zdrowe! 10.09.09, 12:58 PiRomanie, czy zechcesz nam o tym opowiedzieć? Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Wafle Kupiec są zdrowe! 10.09.09, 13:04 Oczywiście, pewnego dnia siedziałem sobie z moim przyjacielem w ogródku i zacząłem narzekać. Że źle się czuję, że głowa mnie boli, że skóra moja szara i zmęczona. A przyjaciel głową pokiwał, podumał nad mym losem i z kieszeni wyciągnął wielkie opakowanie wafli Kupiec. Zjadłem i poczułem różnicę. Teraz zawsze jak kupuję wafle, muszę ich pilnować, bo wszyscy chcą je zjeść! Odpowiedz Link
trusiaa Re: Wafle Kupiec są zdrowe! 10.09.09, 13:09 Dziękuję za tę wyczerpującą odpowiedź. A czy już wiesz PiRomanie, że kupując trzy duże paczki wafli Ryżowych KUPIEC oszczędzisz 12 gr? Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Wafle Kupiec są zdrowe! 10.09.09, 13:15 Wow! Zakładając, że moja rodzina będzie zjadać dużą paczkę wafli dziennie przez rok (zaokrąglmy do 360 dni), da to: 360/3*0.12= 14,4 złotych rocznie. Oszczędność. Tylko głupiec nie je wafli Kupiec! Odpowiedz Link
trusiaa Re: Wafle Kupiec są zdrowe! 10.09.09, 13:25 Zważywszy, że duże opakowania zawierają 100 wafli gratis, nie tylko będziecie cieszyć się ich smakiem przez cały rok - firma KUPIEC dopłaci Wam za ich konsumpcję! Czy potrafisz nam powiedzieć PiRomanie, ile wyniesie roczna dywidenda dla całej rodziny od producenta (Wafli ryżowych KUPIEC)? Odpowiedz Link
irena.earl Re: Wafle Kupiec są zdrowe! 10.09.09, 19:28 > Tylko głupiec nie je wafli Kupiec! To ja ci na to: Pewna dama z niewielkich Kupiec Nie wiedziała, jak ciasto swe upiec. Więc gdy zrobiła zakalec, nie namyślając się wcale Wmówiła gościom, że to wafle Kupiec. Odpowiedz Link
woda.na.mlyn Re: Wafle Kupiec są zdrowe! 10.09.09, 13:18 Ja miałem siding z azbestu na chacie i ta inspekcyja co to chodzi i mandaty wlepia powiedziała że azbest niezdrów jest sam w sobie. Tom se kupił wagon wafli wytrawnych i se chałupe nimi wybił, a co! A w jakie ładne wzorki rybia łuska można te wafle ułożyć mmmmm ... Teraz nie dość że zdrowo to jeszcze moja chata w magazynie Bądź Trendy opisana jest, takim ci ja nowych trendów kreator. No ale ja tu dywaguję i zbaczam, a com to ja chciał rzec .. acha .. kupujta te wafle, bo mniej w nich azbestu niz w azbeście, więc zdrowiej ot co! Odpowiedz Link
maitresse.d.un.francais Obiad z wafli KUPIEC 10.09.09, 16:11 Zupa: Do wywaru mięsnego/warzywnego wrzucamy paczkę drobno zmielonych w.r.k. Dodajemy zasmażkę, zabielamy śmietaną. Podajemy z grzankami (jak myślicie z czego?) Drugie: Wafla r.k. obtaczamy w panierce i smażymy na złoto. Z dwóch paczek ugniatamy puree, dodając mleko. Kompot: Robiąc kompot owocowy, zamiast cukrem, słodzimy go w.r.k. Deser: Wafle ryżowe kupiec prosto z paczki, w dowolnych ilościach, dla caaaaaaaaaałej rodziiiiiiiiiiinyyyyyyyy*, psa i myszy w piwnicy. *Jest to nieodmiennie mnie irytujący zwrot w reklamach, stąd pies i myszy jako uzupełnienie owej rodziny. Odpowiedz Link
dyrektorka_negacja Re: Obiad z wafli KUPIEC 10.09.09, 17:42 A jakie w.r.k. lubicie najbardziej? Bo ja mam 2 swoje ulubione rodzaje: o smaku śledzia oraz te z dużymi kawałkami surowej wołowiny. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Obiad z wafli KUPIEC 10.09.09, 18:02 Dla mnie numerem jeden jest smak śledzia, ale słyszałem o planach wprowadzenia innych smaków, np. o smaku i zapachu denaturatu! Odpowiedz Link
dyrektorka_negacja Re: Obiad z wafli KUPIEC 10.09.09, 18:07 Chrzanić smak i zapach. Ważne, żeby moc miały! Odpowiedz Link
maitresse.d.un.francais Re: Obiad z wafli KUPIEC 10.09.09, 18:48 Nie znacie się. Wafle to zagrycha! Ja preferuję z myszami z grilla. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Obiad z wafli KUPIEC 10.09.09, 19:47 Doskonały wybór - po zupce chińskiej na szczurzych ogonkach, tylko myszy na grzankach z wafli Kupiec: smacznie,tanio, zdrowo. Odpowiedz Link
pola731 Re: Obiad z wafli KUPIEC 10.09.09, 22:13 a jak przyprawiasz te myszy z grilla???? Odpowiedz Link
maitresse.d.un.francais Re: Obiad z wafli KUPIEC 10.09.09, 22:48 pola731 napisała: > a jak przyprawiasz te myszy z grilla???? > Czosnkiem i bazylią. Odpowiedz Link
woda.na.mlyn Re: Obiad z wafli KUPIEC 11.09.09, 10:13 Obiad z wafli Kupiec Bardzo łatwo upiec Aby było zdrowiej W ogniu kampanii reklamowej Obtoczyć w forumowych wypocinach Je caaaaaaała Rodzina! Odpowiedz Link
pola731 Re: Obiad z wafli KUPIEC 12.09.09, 21:49 zdradź jeszcze na jaką grubość patyka nadziewasz bo chyba zbyt grubego użyłam i myszy poszły .... a może za małe były ? Odpowiedz Link
iwonaje Re: Wafle Kupiec są zdrowe! 12.09.09, 18:17 w sklepie leżały wafle Kupiec nie byłam wstanie bez nich uciec kupiłam sobie tyle sztuk że w banku powstał spory dług Odpowiedz Link
sootball Re: Wafle Kupiec są zdrowe! 12.09.09, 18:32 Mam znajomego. Hadluje różnymi rzeczami i straszny z niego wafel. Nie wiedziałam, że jest ich więcej. Odpowiedz Link
sun_of_the_beach Re: Wafle Kupiec są zdrowe! 12.09.09, 23:01 Wafle ryżowe Kupiec należy kupowac. Jedna pani kupiła wafle ryżowe Kupiec i następnego dnia wygrała w totolotka. Inny pan nie kupił wafli ryżowych Kupiec i następnego dnia żona go zdradziła z piekarzem. Wyślij tę wiadomośc do 10 osób które kochasz razem z paczką wafli ryżowych Kupiec, a spotka cię nieopisane szczęscie. Jeśli nie wyślesz tej wiadomosci z paczką wafli ryżowych Kupiec to na Filipinach będzie kolejne tsunami. Odpowiedz Link
beatrix-kiddo Re: Wafle Kupiec są zdrowe! 13.09.09, 14:01 A ile wygrała? Bo jeśli 2,60, to się nie opłaca! Odpowiedz Link
magatamo Re: Wafle Kupiec są zdrowe! 16.09.09, 12:44 WOW! nasz Prezes tak się wkręcił czytając to pouczające forum, że podjął decyzję iż wszystkie premie będzie nam wypłacał w Waflach Ryżowych Kupiec!! Super! Zaoszczędzi na podatkach, my zaoszczędzimy czas i energię! Teraz już nie będziemy musieli jeździć po sklepach żeby wydać premię! Nie będziemy tracić czasu na zastanawianie sie w co zainwestować! No i wszyscy mamy zdrowe przekąski pod ręką :)), Pani krysia z księgowości już obiecała, ze jak ktoś nie zje wszystkich Wafli Ryżowych Kupiec to nadwyżki przerobi na ręczniki jednorazowe, a pan zenek zaprojektował zgrabne regały z Wafli Ryzowych Kupiec żebyśmy mieli gdzie je przechowywać :) Odpowiedz Link
wyjadacz_parkietuf Re: Wafle Kupiec są zdrowe! 16.09.09, 16:19 Drogi Pi-Romanie! Dziękuję Ci z całego serca za powiadomienie o rzeczonych waflach! Nasza rodzinka również zajada wspaniałe wafle ryżego kupca! Oprócz oczywistych walorów żywieniowych i smakowych owe wafle sprawdziły się w mojej rodzinie jako: a) wypełnienie pokrycia dachowego - eternit nawet w połowie nie jest tak zadawalający! b) wyrównanie powierzchni podłogowej pod panele - płyty korkowe nie są tak zadawalające! c) wypełnienie uszczelniająco-ocieplające dla ścian działowych i zewnętrznych - płyty styropianowe nie są tak zadawalające! Ostatnio nasz pies po zeżarciu circa 4 kg. wafli ryżego kupca dorósł do wymiarów sporego kupca i teraz aportuje podkłady kolejowe i deski surfingowe a słyszałem również że NASA postawiło na wafle jako wypełniacz/okładzinę ścianek zew/wew dla rakiet nośnych promów kosmicznych. Dzięki Ci o Ryży Kupcu za Twe wafle! Odpowiedz Link
sun_of_the_beach Re: Wafle Kupiec są zdrowe! 16.09.09, 18:59 wyjadacz_parkietuf napisał: > również że NASA postawiło na wafle jako wypełniacz/okładzinę ścianek zew/wew dl > a > rakiet nośnych promów kosmicznych. > O to, to... Wiadomo powszechnie, że katastrofa Columbi wydarzyła się jeszcze wówczas, kiedy używano chrupek Star Food (zresztą stąd gwiazdy w nazwie). Odkąd zaczęto stosowac wafle ryżowe Kupiec problemy całkowicie ustały, a dodatkowo pojawiła się nadzieja, że loty kosmiczne wreszcie zaczną się opłacac. Odpowiedz Link
mayessa Wspomnienia 17.09.09, 07:44 Pamiętam bardzo dobrze, kiedy dostałam pierwszego wafla . To był wafel ryżowy Kupiec a ja miałam wtedy 3 lata. Nigdy nie zapomnę tego smaku - po prostu pyszny... Odpowiedz Link
microprofesor Re: Wspomnienia 17.09.09, 09:54 Pewna gosposia ze wsi Nowe kupiła "Kupiec - Wafle Ryżowe" rodzina zjadła w łóżko zapadła i mają sny bardzo bajkowe Odpowiedz Link