Dodaj do ulubionych

Terapia agresji

29.12.17, 09:45
Witam,
Kierując się dobrą radą wklejam tu.
Mam problem. Jestem w swoim pierwszym poważnym związku i zauważyłem u siebie niepokojącą rzecz: w czasie kłótni mam skłonność do agresji fizycznej. Póki co nic się nie stało bo kończyło się tylko na nieprzemożnej chęci, ale boję się że kiedyś nie wytrzymam. Nie chcę siedzieć z założonymi rękoma i czekać. Niestety jestem zupełnym laikiem jeśli chodzi o leczenie: czy mam iść do psychiatry, terapeuty, psychologa? Grupowo, indywidualnie?
Zna ktoś z Was może dobry (a rozsądny cenowo) gabinet/poradnię w Warszawie?
Pozdrawiam,
Stoksy
Obserwuj wątek
    • wiedzma.zla.nr1 Re: Terapia agresji 29.12.17, 10:03
      Psychoterapeuta
      szukaj poleconego przez znajomych
      • stoksy Re: Terapia agresji 29.12.17, 14:22
        Niestety jedyny mój znajomy, który chodzi do psychiatry, nie jest z Warszawy :/
        • eukaliptusy Re: Terapia agresji 29.12.17, 14:35
          Nie psychiatra ci potrzebny tylko psychoterapeuta. Psychiatra to lekarz od chorób psychicznych.
          Psychoterapeuta pomoże ci rozpoznać i oswoić emocje.
          • stoksy Re: Terapia agresji 29.12.17, 15:13
            Dziękuję.
            • artemida500 Re: Terapia agresji 30.12.17, 08:38
              I odstaw alkohol.
    • ola_dom Re: Terapia agresji 29.12.17, 19:28
      stoksy napisał(a):

> Zna ktoś z Was może dobry (a rozsądny cenowo) gabinet/poradnię w Warszawie?

Sama skorzystałam z polecenia forum, więc się zrewanżuję:

Ośrodek Psychoterapii Rasztów:
      www.rasztow.pl/
      Laboratorium Psychoedukacji - miejsce, w którym pracuje p. Agnieszka, która do niedawna opiekowała się tym forum:
      www.lps.pl/
      Umawiasz się na wizytę i na niej (albo na kilku kolejnych) ustalacie wspólnie z psychoterapeutą, jaka forma terapii będzie najodpowiedniejsza.
      • stoksy Re: Terapia agresji 02.01.18, 09:35
        Dziękuję pięknie!
    • ken-ya Re: Terapia agresji 04.02.19, 22:48
      Poszukaj informacje o wit b6. ja mam w swoich notatkach o przeprowadzeniu doswiadczen z ta wit na malzenstwach co sie czesto klucili. Wynik - duzo z tych ludzi zglaszalo ze ich malzenstwa sie wyciszyly- wiecej tolerancji -wiecej usmiechow.
    • mocno.zdziwiona Re: Terapia agresji 19.02.19, 16:32
      Zwróć uwagę kiedy agresja się pojawia. U mnie na przykład po alkoholu, głównie po dużej ilości wina. I bardziej w trudnych okresach, kiedy nie czuję się szczęśliwa. Ukierunkowana jest najczęściej w stronę mojego męża. Więc unikam spożycia większych ilości (po lampce lub dwóch nic się nie dzieje) oraz staram się kontrolować i nie dawać ponosić się emocjom. Mąż też zna tę moją ciemną stronę i jeśli zaczynam się nakręcać, to mnie uświadamia co się dzieje. Działa jak kubeł zimnej wody, bardzo skutecznie. Nigdy nie korzystałam z pomocy terapeuty, jakoś sama z tego wyszłam, ale gdybym skorzystała, to pewnie krócej by to trwało i było łatwiejsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka